Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Isners pārsteidz Nišikori, Džokovičam atkal grūtības

Isners pārsteidz Nišikori, Džokovičam atkal grūtības
Džons Isners
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Maiami "Masters 1000" pēdējos divos ceturtdaļfinālos uzvarēja Džons Isners un Novaks Džokovičs, divos setos pārspējot attiecīgi Kei Nišikori (6:4, 6:3) un Davidu Fereru (7:5, 7:5).

Džons Isners, kurš nekad īpaši nav izcēlies ar spēli uzņemšanā, ceturtdien nospēlēja vienu no karjeras labākajām spēlēm, pārsteidzot Kei Nišikori nesagatavotu. Abi tenisisti iepriekš nebija tikušies, bet garais amerikānis "trakoja" pretinieka serves geimos, katrā setā iegūstot pa vienam breikam.

Isners japāni ne vien apdraudēja ar savu zināmāko ieroci, kas ir "forehand" (bez serves, protams), bet arī regulāri spītīgi turējās pretī garajās izspēlēs, kurās veiksmīgi uzbruka arī ar "backhand". Šajā spēles komponentā Nišikori teorētiski bija jābūt galvas tiesu pārākam, taču tā nenotika. Isners 1. setā pie 5:4 nokārtoja "sauso" breiku. Setbumbas izspēlē Džonam paveicās, jo bumbiņa pēc viņa sitiena, skāra tīkla un piezemējās Nišikori laukuma pusē, kad pretinieks tai nepaspēja tikt klāt.

Savukārt 2. setā vienīgais breiks notika jau otrajā geimā. Un arī šoreiz Isneram "sausais" breiks, kas iegūts pēc Nišikori sitiena autā. Kei kārtējo reizi nespēja izturēt ilgu bumbošanos, sasteidzot uzbrukumu. Isners ar servi zaudēja tikai 11 punktus un pretiniekam nedeva nevienu breikbumbu. Isners uzvarējis visus "Masters 1000" līmeņa ceturtdaļfinālus (6-0).

Isners sesto reizi (6-24) pieveica Top 5 pretinieku. Pēdējā uzvara pret pirmā piecinieka spēlētājiem viņam bija 2013. gada augustā Sinsinati "māsterī" pret Novaku Džokoviču, kurš būs Isnera nākamais pretinieks Maiami. Džokovičs ar Isneru tiksies otrajā turnīrā pēc kārtas. Novaks Indianvelsā 4. kārtā uzvarēja divos setos ar rezultātu 6:4, 7:6(5). Kopējā savstarpējo maču bilance viņa labā ar 6-2.

Ranga līderis un pagājušā gada Maiami čempions Džokovičs aizvadīja kārtējo nepārliecinošo maču, ar milzu pūlēm uzveicot Davidu Fereru, abos setos esot pārāks ar vienādu 7:5. Džokovičs 1. setā atspēlēja 1:4 deficītu, bet 2. setā ar pirmo mēģinājumu nespēja izservēt maču (ar "backhand" kļūdu izniekota viena mačbumba), tiesa, tūlīt nokārtots vēl viens breiks (6:5), spējot pielikt punktu. Fereram vakar bija 33. dzimšanas diena.


, 2015-04-03 14:30, pirms 9 gadiem
Isners nenormāli labi nospēlēja. Pirmo reizi redzu, ka viņš ir tik labs salīdzinoši garajās izspēlēs. Nišikori bija mazā šokā, laikam kko tādu nebija gaidījis.
Gulbim jāmācās no Isnera serves stabilitāte.
, 2015-04-03 16:01, pirms 9 gadiem
Ļoti iespējams, ka ar Isneru Džoko arī būs grūtības...
Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA

Ribakina un Kolinsa iekļūst Maiami "WTA 1000" finālā

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt finālā iekļuva kazahiete Jeļena Ribakina un amerikāniete Daniela Kolinsa.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.