Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs vēlreiz uzvar pēc sakāves pirmajā setā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs vēlreiz uzvar pēc sakāves pirmajā setā
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Dohā otro dienu pēc kārtas pēc zaudējuma 1. setā nācās atspēlēties pasaules pirmajam numuram Novakam Džokovičam, kurš vēlreiz izturēja agresīva pretinieka uzbrukumus. Tikmēr Punē ar izglābšanos ceturtdaļfinālā titula aizstāvēšanu turpina Žils Simons.

Novaks Džokovičs vakar ar 4:6, 6:4, 6:1 uzvarēja Mārtonu Fučoviču, Ungārijas tenisa līderi salaužot 2. seta pēdējā geimā, kad Džokovičam pie 5:4 izdevās nobreikot pretinieku.

Savukārt šodien divkārtējais turnīra čempions ar 3:6, 6:3, 6:4 pieveica Gruzijas pirmo numuru Nikolozu Basilašvili. Šoreiz Džokovičam 2. setā pārsvaru izdevās iegūt uzreiz – viņš startēja ar 3:0 izrāvienu. Basilašvili seta pēdējā geimā bija iespēja breiku atspēlēt, taču viņš netika galā ar Džokoviča aizsardzību. Basilašvili ar vairākiem sitieniem nespēja nodrošināt punktu un 33 sitienu izspēli pabeidza ar pārāk spēcīgu "forehand" sitienu, bumbiņu raidot autā.

Līdzīga neveiksme gruzīnam bija 2. seta pirmajā geimā, vēlreiz tiekot nobreikotam. Basilašvili no 15:40 atspēlēja pirmo breikbumbu, bet otro novērst nespēja, iesitot tīklā no kreisās puses, tam notiekot vēl vienā brutālā izspēlē – šoreiz ar 32 sitieniem. Jau atkal Džokoviča slavenā aizsardzība bija nesalaužama.

Šķita, ka Džokovičs ieguvis izšķirošo pārsvaru un aiztrauksies uz pusfinālu, taču Basilašvili vareni atspēlējās. Viņš ar precīzu uzbrukumu uzvarēja septiņās izspēlēs pēc kārtas un gandrīz izcēlās ar diviem "sausajiem" geimiem. Pie pretinieka serves viņam tas izdevās, bet ar savu ne, pēc 40:0 pārsvara iegūšanas zaudējot vienā izspēlē. Basilašvili izvirzījās vadībā ar 2:1, bet aiznākamajā geimā viņam uzbrukumā trūka disciplīnas, un Džokovičs vēlreiz dabūja breika pārsvaru, šoreiz to nosargājot.

Divkārtējais Dohas čempions Džokovičs, kurš Katarā uzvarēja 2016. un 2017. gadā, cīņu par trešo titulu turpinās ar maču pret Roberto Bautistu Agutu.

Rīt Punes otrajā pusfinālā būs pagājušā gada fināla atkārtojums, kad Žils Simons tiksies ar Kevinu Andersonu. Čempions bija tuvu zaudējumam ceturtdaļfinālā, kad uzvaru pret viņu izlaida tautietis Benuā Pērs. Viņš Simonam zaudēja ar 6:3, 6:7(4), 4:6 pēc tam, kad 2. setā pie rezultāta 5:4 neizservēja maču. Pēram īpatnēja servēšanas diena ar 11 eisiem un 12 dubultkļūdām.

Ivo Karlovičs divos taibreikos ar 7:5, 7:5 pieveica Ernestu Gulbi, gūstot pirmo uzvaru četros mačos pret Latvijas tenisa līderi. Gulbis zaudēja mačā, kurā pretiniekam nebija nevienas breika iespējas. Savukārt Karlovičs atspēlēja visas trīs Gulbja breikbumbas. Februāra pēdējā dienā 40. dzimšanas dienu svinošais Karlovičs ir vecākais pusfinālists ATP turnīros kopš 1993. gada, kad 40 gadu vecumā Sanfrancisko pusfinālu sasniedza Džimijs Konorss.

"Qatar ExxonMobil Open", ATP 250 turnīrs Dohā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (5) Nikoloz Basilashvili4:6 6:3 6:4
(4) Marco Cecchinato – Dusan Lajovic7:6(2) 6:2
(7) Roberto Bautista Agut – Stan Wawrinka6:4 6:4
Tomas Berdych – Pierre-Hugues Herbert6:2 6:4

"Tata Open Maharashtra", ATP 250 turnīrs Punē uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Kevin Anderson – (7) Jaume Munar6:3 6:3
(3) Gilles Simon – (5) Benoit Paire3:6 7:6(4) 6:4
Steve Darcis – (4) Malek Jaziri7:5 6:2
Ivo Karlovic – Ernests Gulbis7:6(5) 7:6(5)

"Brisbane International", ATP 250 turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Kei Nishikori – (6) Grigor Dimitrov7:5 7:5
(4) Daniil Medvedev – (5) Milos RaonicPiektdien
(7) Alex De Minaur – Jo-Wilfried TsongaPiektdien
Jeremy Chardy – Yasutaka Uchiyama6:4 3:6 7:6(4)