Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

WTA turnīru kategorijas turpmāk būs kā ATP tūrē

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) trešdien, 2. decembrī, paziņoja par dažām izmaiņām organizācijas darbībā veidolā, ieskaitot jaunu logo un turnīru kategorijas.

Līdz šim WTA tūrē bija vidējam sporta līdzjutējam grūti saprotama turnīru kategoriju situācija. Piemēram, bija trīs "Premier" turnīru kategorijas – "Premier Mandatory", "Premier 5" un "Premier 700". Sākot ar nākamo sezonu, turnīri tiks strukturizēti kā vīriešu tūrē (ATP 250, ATP 500 un "Masters 1000"), tiesa, ar nelielām atšķirībām.

Divu lielāko "Premier" kategoriju turnīri "Premier Mandatory" un "Premier 5" turpmāk būs WTA 1000 (Indianvelsa, Maiami, Madride un Pekina + Doha vai Dubaija, Roma, Sinsinati, Monreāla vai Toronto un Uhaņa). WTA 500 turnīros ietilps mazākie "Premier" turnīri, bet WTA 250 būs "International" jaunāka kategorija. Arvien paliks jau iepriekš bijusī WTA 125 kategorija, kas ir "Challenger" līmenis.

Kamēr ATP turnīros reitinga punkti pienākas atbilstoši turnīru kategorijas nosaukumam, WTA tūrē tā nebūs. WTA 1000 līmenī 1000 punktus saņems tikai četru lielāko turnīru uzvarētājas (Indianvelsa, Maiami, Madride un Pekina), bet piecu nākamā līmeņa turnīru čempiones iegūs ierastos 900 punktus. WTA 500 uzvarētājām pienāksies 470 punkti, bet WTA 250 čemiones saņems 280.

Joprojām nav zināms, kad un kur sāksies jaunā sezona. Neoficiāla informācija liecina, ka "Australian Open" tiks pārcelts par trim nedēļām un sāksies 8. februārī.


Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.