Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvitova un Pliškova mainās ar treneriem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova un Pliškova mainās ar treneriem
Petra Kvitova
Foto: AFP/Scanpix

Abas Čehijas labākās tenisistes Karolīna Pliškova un Petra Kvitova jauno sezonu sāks ar treneriem, kuri pagājušajā sezonā bija kopā ar otro čehieti.

Neskatoties uz karjeras labāko sezonu, Pliškova pārtrauca sadarbību ar Jirži Vaneku. Dažas nedēļas vēlāk kļuva zināms, ka "US Open" fināliste 2017. gadu sāks Davida Kotizas vadībā.

Kotiza ļoti labi zināms kā Petras Kvitovas bijušais treneris, viņa vadībā Petrai izcīnot divus Vimbldonas titulus un septiņos kopā nostrādātajos gados iegūstot kopumā 17 WTA līmeņa trofejas. Kotizas un Kvitovas ilggadējā sadarbība beidzās pagājušā gada janvārī, pēc "Australian Open", kur Kvitova izstājās jau 2. kārtā.

Kvitova vairākus mēnešus nostrādāja kopā ar ATP dubultspēļu speciālistu Františeku Čermāku, taču šī sadarbība nebija produktīva, un Kvitova pirmoreiz sešu gadu laikā nespēja kvalificēties "WTA Finals" turnīram. Kvitova nākamo sezonu sāks ar nu jau bijušo Pliškovas treneri Vaneku.

Atgriežoties pie Kotizas, viņš pēc šķiršanās no Kvitovas dažus mēnešus bija Karolīnas Vozņacki komandā, taču Dānijas titulētākās tenisistes trenēšanu pārtrauca ģimenes apstākļu dēļ.

     [+] [-]

, 2016-12-02 12:23, pirms 7 gadiem
1.teikums ekspertam vareni padevies - kā pirmklasniekam

Par Kotizu jau rakstīju, ka tas ātri vien beigsies ar Karo. Toreiz minēju, ka Aļona varēja piesaistīt, bet nu pagaidām izskatās, ka scenārijs būs tieši līdzīgs Vozņacki.
Kaut kur ir lasāma intervija ar Aļonu? Pazibēja tāda ziņa, ka viņa paliks pie mammītes, jo nejūtoties komfortabli ar citiem treneriem. Secinājumi rodas, ka negrib izkāpt no istabas čībām un kautko vairāk iemācīties. Kautvai disciplīnu iesākumā.