Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dimitrovs nodrošina ceturtdaļfinālu pret Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dimitrovs nodrošina ceturtdaļfinālu pret Džokoviču
Grigors Dimitrovs
Foto: AFP/Scanpix

Neskaitot pleca savainojumu guvušo Ernestu Gulbi, Pekinas turnīrs ceturtdien favorītiem bija labvēlīgs. Ķīnā ceturtdaļfinālos iekļuva septiņi no astoņiem izliktajiem tenisistiem, izveidojot vairākus ļoti intrigējošus dueļus, no kuriem trīs būtu cienīgi būt teju jebkura turnīra finālam.

Šodien notikušajos sešos mačos favorīti setus nezaudēja (atskaitot Ernesta Gulbja nelāgo spēli pret Martinu Kližanu). Turnīra otrais numurs Rafaels Nadals savā otrajā oficiālajā mačā kopš Vimbldonas ar 6:3, 6:4 apspēlēja Peteru Gojovčiku, kura uzveikšanai sezonas sākumā Dohā spānim bija nepieciešami trīs seti (4:6, 6:2, 6:3).

Lai arī Rafa ar agresīvo Vācijas tenisistu tika galā divos setos, uzvara spānim viegli nenāca. Nadals abus setus pabeidza tikai ar ceturto setbumbu (2. setā – mačbumbu). Nadals pirmo mačbumbu neizmantoja pie 5:3 uzņemšanā, bet mača pēdējais geims ar paša servi viņam izvērtās ļoti grūts. 11 minūšu un 20 sekunžu ilgā cīņā atspēlējot trīs breikbumbas, Nadals ar trešo mačbumbu geimā (kopumā ceturto mačbumbu) spēja pielikt punktu. Nadals šodien realizēja tikai 2/13 breikbumbām, kā arī uzkrītoši nepārliecinoši spēlēja ar "backhand".

Svarīgas uzvaras cīņā par kvalificēšanos "World Tour Finals" guva Marins Čiličs, Tomāšs Berdihs, Endijs Marejs un Grigors Dimitrovs. Visi rezultāti pieejami zemāk. Pekinā piektdien solās būt 2-3 labi ceturtdaļfināli, no kuriem jāizceļ Dimitrovs pret šeit vēl nezaudējušo Novaku Džokoviču un "US Open" čempiona Čiliča duelis ar Mareju.

Cīņa par Londonu turpinās arī Tokijā, arī tur ceturtdien iztika bez sensācijām. Japānas pirmais numurs Kei Nišikori, kurš sezonas ieskaitē ieņem 6. vietu, šodien ar 6:4, 7:6(4) pieveica Donaldu Jangu. Āzijas labākais tenisists bija viena punkta attālumā no 3. seta spēlēšanas, taču spēja no tā izvairīties, 2. setā pirms taibreika atspēlējot setbumbu.

Mača beigās notika kuriozs – Nišikori pēc mačbumbas realizēšanas neaptvēra, ka ir uzvarējis maču. Identisks gadījums šogad bijis vēl vienā Nišikori mačā – jūnijā Hallē spēlē pret japāni savu uzvaru uzreiz nepiefiksēja Rodžers Federers. Šogad pirmo reizi sezonas finālturnīram lūko kvalificēties ne tikai Čiličs, Dimitrovs un Nišikori, bet arī Milošs Raoničs. Arī Kanādas pirmais numurs piektdien spēlēs ceturtdaļfinālā, astoņnieku sasniedzot Tokijā.

"China Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Pekinā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Vasek Pospisil6:3 7:5
(2) Rafael Nadal – Peter Gojowczyk6:3 6:4
(3) Tomas Berdych – Viktor Troicki6:3 6:4
(4) Marin Cilic – Joao Sousa6:3 6:3
(5) Grigor Dimitrov – Pablo Andujar6:4 6:4
(6) Andy Murray – Pablo Cuevas6:2 6:2
Martin Klizan – (7) Ernests Gulbis6:2 3:0 izst. (plecs)
(8) John Isner – Tommy Robredo3:6 7:5 7:6(4)

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (5) Grigor Dimitrov
(2) Rafael Nadal – Martin Klizan
(3) Tomas Berdych – (8) John Isner
(4) Marin Cilic – (6) Andy Murray

"Rakuten Japan Open 2014". "ATP World Tour 500" turnīrs Tokijā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Milos Raonic – Jurgen Melzer6:4 6:3
(4) Kei Nishikori – Donald Young6:4 7:6(4)
Jeremy Chardy – (7) Kevin Anderson6:4 6:4
Benjamin Becker – Tatsuma Ito6:3 6:3
Denis Istomin – Michal Przysiezny6:4 7:6(5)
Steve Johnson – Marcel Granollers4:6 6:3 6:4
Gilles Simon – Gilles Muller4:6 7:6(1) 6:3
Jack Sock – Andrey Golubev6:3 1:6 7:5

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(3) Milos Raonic – Denis Istomin
(4) Kei Nishikori – Jeremy Chardy
Benjamin Becker – Jack Sock
Gilles Simon – Steve Johnson