Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Safina zaudē setu, bet iekļūst pusfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Safina zaudē setu, bet iekļūst pusfinālā
Dinara Safina
Foto: AFP

"French Open" sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālā šodien kā pirmā iekļuva WTA ranga līdere, krieviete Dinara Safina, kura zaudēja pirmo setu turnīrā, tomēr divos nākamajos bija labāka par Viktoriju Azarenku - 1:6, 6:4, 6:2.

WTA ranga līdere Dinara Safina šajā turnīrā līdz šim bija spēlējusi vienkārši fantastiski. Četrās spēlēs kopumā viņa bija zaudējusi tikai piecus (!!!) geimus, kas pērnā gada finālisti lika uzskatīt par neapšaubāmu šī turnīra galveno favorīti. Viņas pretiniece šodien bija baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura iepriekšējā kārtā pārspēja pērnā gada čempioni Anu Ivanoviču. Līdz šim Safina pret Azarenku bija spēlējuši četras reizes, uzvarot trijās no tām, un arī šodienas spēlē bukmeikeri viņu uzskatīja par pārliecinošu favorīti.

Tik viegli gan uzvara nenāca. Pirmais sets Azarenkai izdevās fantastisks - labi un precīzi uzbrukumi kombinācijā ar Safinas kļūdām ļāva baltkrievietei uzvarēt setu nepilnu 25 minūšu laikā ar 6:1. Arī otrā seta pirmo geimu uzvarēja Azarenka, kas WTA ranga līderi jau nostādīja diezgan slidenā pozīcijā. Tomēr Safina spēja saņemties. Nākamos četrus geimus uzvarēja viņa, tiekot priekšā ar 4:1. Nelielais vājuma brīdis gan ļāva Azarenkai panākt līdzsvaru, taču pēc tam Dinara atkal kontrolēja spēles ritējumu. Setu viņa uzvarēja ar 6:4, bet trešā seta sākumā atkal tika vadībā ar breiku, kas vēlāk ļāva uzvarēt spēli ar 1:6, 6:4, 6:2.

Lai aizstāvētu WTA ranga līderes godu, Safinai šogad ir jāsasniedz "French Open" fināls, vai arī jācer, ka turnīru neuzvarēs Serēna Viljamsa. Savu pretinieci Safina uzzinās jau pavisam drīz, kad savstarpējo maču aizvadīs cita krieviete Marija Šarapova un slovākiete Dominika Cibulkova.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

  +6 [+] [-]

, 2009-06-02 17:19, pirms 15 gadiem
domāju ka Safina uzvarēs Francijas turnīrā...

  +1 [+] [-]

, 2009-06-02 19:22, pirms 15 gadiem
Dināra Safina, pēc Marijas Šarapovas, ir otrā krievu tenisiste, kura reāli var pretendēt uz Grand Slam turpmākajiem tituliem. Lai viņai veicas!

     [+] [-]

, 2009-06-02 21:47, pirms 15 gadiem
safina izskatas pec urālu zirga!

     [+] [-]

, 2009-06-03 10:56, pirms 15 gadiem
Ahmeds rakstīja: safina izskatas pec urālu zirga!
Ja grib agresīvi spēlēt, par tādu jākļūst Atceros Safinu karjeras sākumā - gara, tieva un nespēcīga... No otras puses, tas varbūt tomēr nav noteicošais, jo kaut vai bijusī pirmā rakete Žustīna - neliela, smalka, bet uz korta rādīja brīnumus

     [+] [-]

, 2009-06-03 14:38, pirms 15 gadiem
drīzāk aiz kuzņecovas.. šarapova šajā turnīrā bija nestabila

jā, žustīna bija mazais zvērs