Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kuevass nepieļauj Federera un Dimitrova finālu Stambulā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kuevass nepieļauj Federera un Dimitrova finālu Stambulā
Pablo Kuevass
Foto: AP/Scanpix

Stambulas ATP turnīrā nebūs gaidītā Rodžera Federera un Grigora Dimitrova fināla, jo bulgārs līdz titula mačam netika, pusfinālā ar 2:6, 4:6 piekāpjoties Pablo Kuevasam. Tikmēr Minhenē karjeras pirmo māla seguma finālu sasniedza Endijs Marejs, bet Eštorilā pirmais ATP fināls Nikam Kirjosam.

Urugvajas labākais tenisists Pablo Kuevass, kurš svētdien spēlēs ceturtajā finālā (3-0, visi uz māla), nodemonstrēja ļoti lielisku māla tenisu un ar agresīvu spēli aizsūtīja Grigoru Dimitrovu uz Madridi dienu ātrāk nekā bulgārs bija plānojis. Dimitrovs nospēlēja samērā paviršu maču, taču tajā pašā laikā jāizceļ Kuevasa kvalitatīvais sniegums.

Uzvara pār Dimitrovu Kuevasam ir pirmais Top 20 panākums kopš pagājušā gada jūlija, kad viņš Umagas finālā apspēlēja 18. numuru Tomiju Robredo. Pablo kopš tā laika bija zaudējis sešus mačus pēc kārtas pret pirmā divdesmitnieka tenisistiem, ieskaitot arī 0:6, 3:6 oktobrī Parīzes "Masters 1000" turnīrā pret Dimitrovu. Tas gan bija uz "hard" seguma, kas Kuevasam nav sevišķi ērts.

Arī Rodžeram Federeram klājās grūti, taču viņš otro dienu pēc kārtas spēja uzvarēt trīs setos, tādā veidā uzveicot Djēgo Švarcmanu – 2:6, 6:2, 7:5. Augumā nelielais Argentīnas tenisists ar ļoti agresīvu tenisu spēja izmantot Federera koncentrēšanās problēmas mača 1. setā, bet cīņas turpinājumā sensācijas radīšanai tomēr pietrūka precizitātes.

Federers pēdējā seta pirmajā pusē atspēlēja trīs breikbumbas, bet pats pie breika tika mača pēdējā geimā. Enerģiskais Švarcmans pie rezultāta 4:5 ar "backhand" sitienu pa līniju atspēlēja pirmo mačbumbu, bet divus geimus vēlāk bija spiests atzīt zaudējumu. Federers ieguva vēl divas mačbumbas (15:40), pietika ar vienu, jo Švarcmans pieļāva "forehand" kļūdu. Federers ar Kuevasu līdz šim nav ticies.

Pārējos divos nedēļas turnīros – Minhenē un Eštorilā – fiksēti vairāki pirmie sasniegumi. Vācijā karjeras pirmo māla finālu sasniedza Endijs Marejs, kuram šodien bija trīs mači – divi vienspēlēs un viens dubultspēlēs. Minhenē vakar lietus dēļ neko nevarēja nospēlēt, tāpēc šodien saspringtāka programma. Marejs finālā tiksies ar divkārtējo čempionu Filipu Kolšraiberu (2007, 2012). Marejam savstarpējos mačos 2-1 pārsvars.

No Minhenes turnīra vēl jāizceļ savdabīgais Džeralda Melcera ceļojums. Austrijas tenisista Jirgena Melcera jaunākais brālis, kurš rangā atrodas 184. vietā, pirmo reizi tika līdz ATP pusfinālam, turklāt viņam tas izdevās, pamatturnīrā gūstot "pusotru" uzvaru. 24 gadus vecais tenisists izgāja kvalifikāciju, bet pamatturnīrā no 1. kārtas bija brīvs, ieņemot ar 2. numuru izliktā Gaela Monfīsa vietu. Francūzis nevarēja spēlēt ceļgala savainojuma dēļ, bet četriem tenisistiem jāizlaiž 1. kārta. Savukārt 2. kārtā Melceram paveicās ar Pablo Anduhara izstāšanos pie rezultāta 4:1 austrieša labā. Šodien ceturtdaļfinālā viņš pieveica Dominiku Tīmu, bet pēc tam zaudēja Kolšraiberam. Visi rezultāti pieejami zemāk.

Visbeidzot Portugālē pirmais ATP fināls būs Austrālijas talantam Nikam Kirjosam. Interesanti, ka Kirjoss jau divreiz spēlējis "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, bet līdz šai nedēļai nevienā ATP turnīrā tik tālu nebija ticis. Tagad viņam būs fināls, kurā pretī stāsies Rišārs Gaskē. Niks viņu pagājušajā vasarā ļoti dramatiskā mačā piecos setos uzveica Vimbldonā, toreiz atspēlējot deviņas mačbumbas.

"Istanbul Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Roger Federer – (8) Diego Schwartzman2:6 6:2 7:5
(3) Pablo Cuevas – (2) Grigor Dimitrov6:2 6:4

"BMW Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Minhenē uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Andy Murray – (9) Lukas Rosol4:6 6:3 6:2
(3) Roberto Bautista Agut – Victor Estrella Burgos4:6 6:0 6:0
(5) Philipp Kohlschreiber – (4) David Goffin2:6 6:3 6:4
Gerald Melzer – Dominic Thiem7:6(5) 3:6 6:3

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Andy Murray – (3) Roberto Bautista Agut6:4 6:4
(5) Philipp Kohlschreiber – Gerald Melzer2:6 6:1 6:4

"Millennium Estoril Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Richard Gasquet – Guillermo Garcia-Lopez3:6 6:2 7:6(1)
(7) Nick Kyrgios – Pablo Carreno Busta5:7 7:6(2) 6:3