Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Marejs apspēlē Tīmu, Berdiham viegla uzvara pār Monako

Marejs apspēlē Tīmu, Berdiham viegla uzvara pār Monako
Tomāšs Berdihs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Noskaidrots Maiami "Masters 1000" pirmais pusfināla pāris. Tajā piektdien tiksies divkārtējais čempions Endijs Marejs un bijušais finālists Tomāšs Berdihs, kuri trešdien ceturtdaļfinālos pieveica attiecīgi Dominiku Tīmu (3:6, 6:4, 6:1) un Huanu Monako (6:3, 6:4).

Endijam Marejam mača trešajā geimā, skrējienā sniedzoties pēc bumbiņas, radās problēmas ar labo plecu un/vai kaklu. Nākamajā geimā Marejs tika nobreikots. Endijs geimu sāka ar divām dubultkļūdām, pēc tam uzvarēja nākamos divus punktus, taču tad sekoja divi auti ar nepiespiestajām kļūdām, un Dominiks Tīms ieguva agru breiku – 3:1.

Devītajā geimā servējot par uzvaru setā, Tīms ar "volley" atspēlēja breikbumbu, tūlīt ieguva pirmo setbumbu, kas tika izniekota ar sasteigtu "forehand" sitienu. Austrietis tūlīt nopelnīja otro setbumbu un šoreiz nospēlēja precīzi, piespiežot Mareju iesist tīklā – 6:3.

Tīms izgāza 2. seta sākumu, otrajā geimā ar kļūdu sēriju uzdāvinot Marejam breiku. Endijs "parādu atdeva" septītajā geimā. Tajā viņam pēc trim rupjām kļūdām nācās atspēlēt uzreiz trīs breikbumbas, spējot novērst tikai pirmo. Nedaudz vēlāk panācis izlīdzinājumu 4:4, Tīms vāji nospēlēja seta pēdējos divus geimus.

Pie 4:5 ar "backhand" kļūdu Marejam dota pirmā setbumba. To izdevās atspēlēt, taču tūlīt sekoja dubultkļūda, kas nozīmēja otro iespēju Marejam. Šoreiz viņš sagaidīja vēl vienu Tīma kļūdu, izpildot "backhand" sitienu pa līniju. Kā vēlāk izrādījās, galā bija ne tikai 2. sets (Marejam tajā uzvara ar 6:4), bet arī viss mačs.

Marejs pēdējā setā Dominiku "aizveda uz skolu". Turnīra divkārtējais čempions (2009, 2013) pirmo breiku ceturtajā geimā ieguva savā stilā – ar lielisku aizsardzību, kas piespieda pretinieku spēlēt papildus sitienus, novedot pie kļūdām. Esot iedzinējos ar 1:4, Tīmam nolaidās rokās, viņš bezcerīgi vēlreiz zaudēja servi, un Marejs drīz varēja svinēt uzvaru ar rezultātu 3:6, 6:4, 6:1.

2010. gada finālists Tomāšs Berdihs vakara mačā itin viegli tika galā ar Huanu Monako, Argentīnas tenisistu pārspējot divos setos – 6:3, 6:4. Berdihs tikai vienreiz zaudēja servi, kas viņam gadījās 1. setā, kad jau bija iegūts breika pārsvars. Berdiham pret Mareju savstarpējos mačos 6-5 pārsvars, bet pēdējā cīņā, kas bija šogad "Australian Open" pusfinālā, pārāks četros setos bija Marejs.

"Miami Open". "ATP Masters 1000" turnīrs Maiami uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (6) David FerrerRīt 02:00
(3) Andy Murray – Dominic Thiem3:6 6:4 6:1
(4) Kei Nishikori – (22) John IsnerŠodien 22:00
(8) Tomas Berdych – Juan Monaco6:3 6:4

, 2015-04-02 08:59, pirms 9 gadiem
kad Gulbim nakamais turniirs?
, 2015-04-02 10:29, pirms 9 gadiem
Šķiet, ka Montekarlo, kas sākas 13. aprīlī
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.