Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kirioss trešā seta taibreikā apspēlē Isneru, finālā tiksies ar Zverevu

Kirioss trešā seta taibreikā apspēlē Isneru, finālā tiksies ar Zverevu
Niks Kirioss. Foto: Reuters/Scanpix

Akapulko savu labāko turnīru kopš pagājušā gada janvāra spēlē Niks Kirioss (ATP 72.), kurš ATP 500 turnīra pusfinālā ar 7:5, 5:7, 7:6(7) pieveica Džonu Isneru (ATP 9.), gūstot jau trešo uzvaru pēc kārtas trīs setu cīņā.

Nikam Kiriosam šoreiz izšķirošo setu vajadzēja spēlēt tāpēc, ka viņš neveiksmīgi nospēlēja 2. seta beigas, kad pie 5:6 nenoturēja servi. Izšķirošajā setā nebija nevienas breikbumbas, bet taibreikā lielākoties vadībā bija Kirioss, kamēr Džons Isners tādā pozīcijā bija tikai divreiz (1:0, 5:4).

Kirioss pie 4:2 zaudēja minibreika pārsvaru, kad izpildīja sliktu "dropšotu", un Isners viegli tika bumbiņai klāt, izspēli uzvarot pie tīkla. Amerikānis pēc tam ātri paņēma divus punktus pēc kārtas ar savu servi un bija priekšā ar 5:4, bet mačbumbu nespēja dabūt, kamēr Kiriosam vajadzēja trīs, lai pieliktu punktu.

Isners pirmo mačbumbu atspēlēja ar savu servi pie 5:6, kad īsā pirmās serves izspēlē jaudīgi uzsita ar diagonālo "forehand". Isneram nākamajā punktā kļūda tādā pašā uzbrukumā, un Kirioss dabūja pirmo mačbumbu ar savu servi. Viņš netrāpīja pirmo, bet pēc otrās spēlēja pasīvi, ļaujot Isneram uzbrukt, ko amerikānis izmantoja – 7:7.

Kirioss ar "forehand" raidījumu gar labo līniju ieguva trešo mačbumbu un ar vēl vienu spēcīgu sitienu no labās puses izcēlās arī nākamajā izspēlē uzņemšanā, kad Isners pēc tāda Austrālijas tenisista uzbrukuma spēja bumbiņu atvairīt, bet tūlīt viņam trūka ātruma, lai paspētu uz pretinieka saīsināto bumbiņu, kas nokrita tīkla tuvumā.

7:5, 5:7, 7:6 mača izspēlēšanai bija nepieciešamas tikai 2:21 stundas. Kirioss Isneru pieveica arī eisu ieskaitē (25:24). Isners 2015. gadā Madridē un Monreālā uzvarēja pirmajos divos mačos pret Kiriosu, kurš savukārt bijis pārāks visās trīs nākamajās cīņās.

Isners trešo nedēļu pēc kārtas zaudēja pusfinālā – viņš iepriekšējās divās nedēļās pusfināla barjeru nepārvarēja ATP 250 turnīros Ņujorkā un Delrejbīčā.

Tikmēr Kirioss finālā iekļuva pirmoreiz kopš 2018. gada janvāra, kad viņš uzvarēja Brisbenas ATP 250 turnīrā, izcīnot ceturto titulu. Tā neaizstāvēšana šīs sezonas ievadā viņam lika janvārī pirmoreiz kopš 2015. gada izkrist no Top 50. Niks ar Akapulko turnīrā nopelnītajiem 300 punktiem garantējis atgriešanos 50 labāko punktu guvēju sarakstā – viņam būs 45. vai 33. vieta (ar titulu).

Kamēr Kirioss šonedēļ trīs no četrām uzvarām guvis trīs setu mačos (tāda nebija tikai 1. kārtā), viņa fināla pretinieks Aleksandrs Zverevs (ATP 3.) visus četrus panākumus guvis divu setu cīņās, kāda viņam bija arī pusfinālā pret Kameronu Noriju (ATP 64.) – 7:6(0), 6:3. Zverevs vienreiz zaudēja savas serves geimā, kas notika, pie rezultāta 5:4 nespējot izservēt 1. setu.

Zverevam pret Kiriosu ir 3-3 bilance, uzvarot pēdējos divos mačos. Septītais duelis sāksies svētdien plkst. 5:00 pēc Rīgas laika.


Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA

Ribakina un Kolinsa iekļūst Maiami "WTA 1000" finālā

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt finālā iekļuva kazahiete Jeļena Ribakina un amerikāniete Daniela Kolinsa.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.