Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Marejs atspēlē septiņas mačbumbas pret Kolšraiberu

Marejs atspēlē septiņas mačbumbas pret Kolšraiberu
Filips Kolšraibers bija tik ļoti tuvu karjeras lielākajai uzvarai...
Foto: AFP/Scanpix

Iespaidīga aizbēgšana no zaudējuma ceturtdienas vakarā Dubaijā izdevās pasaules pirmajam numuram Endijam Marejam, kurš "ATP World Tour 500" sacensību ceturtdaļfinālā atspēlēja septiņas mačbumbas un ar rezultātu 6:7(4), 7:6(18), 6:1 pieveica Filipu Kolšraiberu.

1. setā breiku nebija, bet taibreikā uzvarēja agresīvāk spēlējušais Vācijas tenisists. Kolšraibers 2. seta trešajā geimā pie rezultāta 15:40 izcēlās ar dubultkļūdu, uzdāvinot Marejam breiku. Skots pārsvaru nosargāja līdz 10. geimam, kurā nespēja izservēt setu – 5:5. Endijs šajā geimā nospēlēja ļoti pasīvi, aicinot Kolšraiberu uzbrukt, ko Filips arī teicami darīja, trīs punktus gūstot ar "forehand" uzbrukumiem.

Drīzumā sekoja 31 minūti ilgs taibreiks, kas ar 38 punktiem kļuva par garāko taibreiku kopš 2007. gada "Australian Open", kur Žo-Vilfrīds Tsonga identiskā taibreikā pieveica Endiju Rodiku.

Mareja un Kolšraibera sarīkotā izrāde kļuva par farsu un koncentrēšanās zudumu, kas uz brīdi izslēgties lika pat mača tiesnesim. Viņš pie rezultāta 15:15 nepiefiksēja, ka tenisisti nesamainījās laukuma pusēm. Tas tika izdarīts pie rezultāta 16:16.

Marejam vajadzēja astoņas setbumbas, lai pieliktu punktu, pirms tam arī vairākas reizes novēršot zaudējumu. Kolšraiberam episkajā taibreikā bija septiņas mačbumbas, turklāt vairākas ar labām iespējām. Pirmo mačbumbu Marejs atspēlēja pie rezultāta 8:9, kad izcēlās ar fantastisku diagonālo "dropšotu".

Kolšraiberam pie rezultāta 11:10 pietrūka pavisam nedaudz, lai svinētu uzvaru. Viņa "backhand" sitiens pa līniju bija mazliet neprecīzs brīdī, kad Marejs bumbiņai klāt vairs netika. Nākamās divas mačbumbas Marejs atspēlēja ar labu servēšanu, bet piekto un sesto mačbumbu Kolšraibers izniekoja ar "backhand" kļūdām, uzsitot pārāk spēcīgi.

Visbeidzot septīto mačbumbu Marejs atspēlēja ar jaudīgu pirmo servi. Kad Kolšraibers pie rezultāta 18:18 bumbiņu raidīja pāri gala līnijai ar "forehand", Marejs ieguva astoto setbumbu. Arī nākamā izspēle beidzās ar vācieša "forehand" autu, šoreiz netrāpot ar diagonālo sitienu.

Pēdējā setā pirmais breikbumbu ieguva Kolšraibers, kad viņš pie rezultāta 1:1, 30:30 ar diagonālo sitienu nokrāsoja līniju. Marejam svarīgā brīdī izdevās trāpīt eisu un noturēt servi. Kolšraibers zaudēja gan šo geimu, gan arī visus atlikušos. Ceturtais geims beidzās ar Mareja apvedošo sitienu, kad Kolšraiberam neattaisnojās izgājiens pie tīkla, savukārt aiznākamajā geimā Kolšraibers servi zaudēja no 30:0 pārsvara.

Atspēlētas septiņas mačbumbas ir 2017. gada rekords. Līdz šim labākais sasniegums bija Novakam Džokovičam, kurš 6. janvārī Dohas pusfinālā atspēlēja piecas pret Fernando Verdasko.

Kolšraibers zaudējis visus 10 mačus pret ranga līderiem, šoreiz esot vistuvāk panākumam. Pieci zaudējumi viņam ir pret Džokoviču, pa diviem pret Rodžeru Federeru un Rafaelu Nadalu, bet pa vienam pret Leitonu Hjuitu un Mareju. Ja Kolšraibers būtu izmantojis savas iespējas šodien pret Mareju, viņam uzvara pār ranga līderi arī būtu jubilejas 400. panākums ATP līmenī.

Marejs ar "dropšotu" atspēlē pirmo mačbumbu

"Dubai Duty Free Tennis Championships". "ATP World Tour 500" turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Andy Murray – Philipp Kohlschreiber6:7(4) 7:6(18) 6:1
(7) Lucas Pouille – Evgeny Donskoy6:4 5:7 7:6(2)
Fernando Verdasco – (4) Gael Monfils6:3 7:5
Robin Haase – Damir Dzumhur6:2 4:6 6:4

, 2017-03-03 08:35, pirms 7 gadiem
Mīkstajam paveicās!!!
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.