Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Vozņacki palīdz Dānijai gūt pirmo uzvaru Hopmana kausā

Vozņacki palīdz Dānijai gūt pirmo uzvaru Hopmana kausā
Karolīna Vozņacki un Frederiks Nīlsens
Foto: Professional Sport/Scanpix

WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki ar veiksmīgu spēli šodien palīdzējusi Dānijas komandai ar panākumu debitēt Hopmana kausa izcīņā. Lai gan Austrālijā dāniete ieradās tikai pāris stundas pirms mača, tomēr viņai izdevās apspēlēt amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu un pēc tam triumfēt arī dubultspēlē.

Hopmana kausa izcīņa jeb jaukto komandu tenisa turnīrs šogad notiek jau 23.reizi (precīzāk – tas sākās jau 31.decembrī). Turnīrā piedalās astoņu valstu komandas – komandā pa vienam kungam un vienai dāmai, kurus uzaicina sacensību organizatori. Pērn par čempioniem kļuva amerikāņi Betānija Mateka Sendsa un Džons Isners. Šogad komandu sastāvi ir šādi - B grupā spēlē Spānijas (Anabela Medina Garigesa un Fernando Verdasko), Francijas (Mariona Bartoli un Rišārs Gaskē), Austrālijas (Jarmila Gajdosova un Leitons Hjūits) un Ķīnas izlases (Na Lī un Vu Dī), bet A grupā cīnās Čehijas (Petra Kvitova un Tomašs Berdihs), ASV (Betānija Mateka-Sendsa un Mārdijs Fišs), Bulgārijas (Cvetana Pironkova un Grigors Dimitrovs), kā arī Dānijas (Karolīna Vozņacki un Frderiks Nīlsens) komandas.

Sākotnēji komandas izspēlēs katra ar katru grupas ietvaros, bet finālā sacentīsies katras grupas labākās komandas. Pagaidām izspēlētas pirmās grupas cīņas un visos četros dueļos tika fiksēts rezultāts 2-1. 31.decembrī Francija uzveica Ķīnu, 1.janvārī Spānija tika galā ar Austrāliju, bet šodien vispirms Čehija apspēlēja Bulgāriju, kam sekoja Dānijas uzvara pār ASV.

Dānijas komandai šī ir debijas reize Hopmana kausā (tāpat kā Bulgārijai) un cīņa tika sākta ar Frederika Nīlsena zaudējumu Mārdijam Fišam. Pozitīvi dāņiem nesākās arī WTA ranga līderes Karolīnas Vozņacki mačs pret amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu – 1:5 pirmajā setā. Tomēr ranga līdere saņēmās, pirmo setu izglāba ar uzvaru taibreikā, bet otrajā bija pārāka ar 6:2. Interesanti, ka Austrālijā Vozņacki ieradās tikai neilgi pirms mača – 2012.gadu viņa sagaidīja Taizemē. „Šī ir pirmā reize, kad no lidostas pa taisno dodos uz kortiem. Pat nebiju viesnīcā. Lai arī sākumā biju satraukta, tomēr palēnām iespēlējos un uzvarēju”, atzina ranga līdere. Nedaudz vēlāk duetā ar Nīlsenu viņa uzvarēja dubultspēlē, dodot Dānijai pirmo vēsturisko uzvaru Hopmana kausā.

Par favorītiem A grupā dāņu duetu gan nevar nosaukt – grupas un arī visa turnīra galvenie favorīti ir čehi Petra Kvitova un Tomašs Berdihs. Rīt A grupas komandas atpūtīsies, bet B grupā Spānija tiksies ar Ķīnu, bet Austrālija ar Franciju.

A grupa

Čehija – Bulgārija 2:1

SpēleRezultāts
Petra Kvitova – Tsvetana Pironkova6:4 6:2
Tomas Berdych – Grigor Dimitrov6:4 6:7(9) 6:3
Kvitova/Berdych – Pironkova/Dimitrov6:2 3:6 [9:11]

Dānija – ASV 2:1

SpēleRezultāts
Caroline Wozniacki – Bethanie Mattek Sands7:6(4) 6:2
Frederik Nielsen – Mardy Fish6:4 6:7(5) 4:6
Wozniacki/Nielsen – Mattek Sands/Fish7:5 6:3

B grupa

Francija – Ķīna 2:1

SpēleRezultāts
Marion Bartoli – Na Li6:2 2:4 4:6
Richard Gasquet – Wu Di6:1 6:3
Bartoli/Gasquet – Li/Di6:1 6:1

Spānija – Austrālija 2:1

SpēleRezultāts
Anabel Medina Garrigues – Jarmila Gajdosova3:6 6:3 3:6
Fernando Verdasko – Leyton Hewitt6:3 3:6 7:5
Medina Garrigues/Verdasco – Gajdosova/Hewitt3:6 6:3 [11:9]

Izmantotie resursi:
Hyundai Hopman Cup (Official Mixed Teams...


, 2012-01-02 19:17, pirms 12 gadiem
pēc tabulas spriežot Dānijai ir 3:0 pret ASV
, 2012-01-02 19:48, pirms 12 gadiem
db01 rakstīja: pēc tabulas spriežot Dānijai ir 3:0 pret ASV
palabots
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-03 00:03, pirms 12 gadiem
Malači Dānijas komanda! Neviens negaidīja ka viņi uzvarēs ASV komandu! Nīlsens arī labi nospēlēja pret Fišu, biku pietrūka pieredzes līdz uzvarai!
Jauktā dubultspēle bija interesanta, Karolīna noeisoja Fišu 2 reizes
Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix

12 reizes par Barselonas čempionu kļuvušais Nadals atgriežas ar uzvaru

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā sācies "ATP 500" māla turnīrs. Atgriežoties apritē, spānis Rafaels Nadals pārspēja itālieti Flavio Kobolli - 6:2, 6:3.
Aļona Ostapenko. Foto: Porsche Tennis
1

Ostapenko turpinās māla sezonu, cīnoties pret Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Pēc plkst. 21.00 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret čehieti Lindu Noskovu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.