Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Stahovskis triumfē Sanktpēterburgā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stahovskis triumfē Sanktpēterburgā
Sergijs Stahovskis
Foto: Ria Novosti

Par Sanktpēterburgas ATP ''World Tour 250'' turnīra čempionu šodien kļuva ukrainis Sergijs Stahovksis, kurš trīs setos ar 2:6, 7:6(8), 7:6(7) pārspēja argentīnieti Orasio Sebaljosu, izcīnot karjeras otro vienspēļu titulu.

Mača pirmais breiks bija trešajā geimā, kad Sebaljoss (ceturtdaļfinālā pārspēja mūsu Ernestu Gulbi) pēc ilgākās izspēles šajā mačā piespieda ukraini kļūdīties un tika pie 2:1 pārsvara. Turpinājumā abi tenisisti vienreiz nobreikoja pretinieku uz nulles - 4:2. Septītajā geimā Sebaljoss ar precīzu spēli uzbrukumā tika pie vēl divām breikbumbām. Stahovskis pieļāva dubultkļūdu, un ar 5:2 vadībā izvirzījās argentīnietis. Sebaljoss pēc tam izservēja pirmo setu - 6:2.

Otrajā setā Sebaljoss bija izteikti pārāks, taču nespēja izmantot savas iespējas. Neizmantotas palika visas sešas breikbumbas, bet pēc tam no 3:0 pārsvara zaudēts taibreiks – 8:10. Jāspēlē trešais sets. Tā sākumā ritēja līdzīga cīņa, bet 7. geimā Stahovskis ''pārslēdza ātrumus''. Ukrainis labi uzbruka Sebaljosa servei un tika pie divām breikbumbām. Pirmās izspēlē Stahovskis ar dropšotu izvilka pretinieku pie tīkla un pēc tam ar diagonālo apvedošo sitienu lauza argentīnieša servi – 4:3. Pēc tam Stahovskis pie Sebaljosa serves neizmantoja vienu mačbumbu, par ko vēlāk dabūja samaksāt, jo uz nulles zaudēja savas serves geimu, un Sebaljoss panāca izlīdzinājumu – 5:5. Tāpat kā otrajā setā, arī tagad viss izšķīrās taibreikā. Tajā ar 5:3 un servi priekšā bija Sebaljoss, bet nespēja izmantot šādu pārsvaru, pēc tam palaida garām vienu mačbumbu, un Stahovskis ar savu trešo mačbumbu pabeidza šo spēli, veiksmīgi darbojoties izgājienā pie tīkla - 2:6, 7:6(8), 7:6(7).

23 gadus vecajam Stahovskim šīs ir karjeras otrais ATP vienspēļu tituls. Pirmais bija pērn Zagrebā, kad viņš uzvarēja turnīrā kā ''laimīgais zaudētājs'', bet šonedēļ Sanktpēterburgā cīņas sāka no kvalifikācijas. Pēdējā reize, kad kāds tenisists uzvarēja ATP turnīrā no kvalifikācijas, bija augusta sākumā Gštādē, kad tāds pats panākums izdevās brazīlietim Tomasam Belluči.

Par uzvaru Sanktpēterburgā Stahovskis nopelnījis 250 ranga punktus un 118 000 ASV dolāru, bet Sebaljoss, kuram šis bija pirmais ATP fināls, tiks pie 150 punktiem un 62 300 dolāriem.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

Slēpts komentārs: cesinieks7

     [+] [-]

, 2009-11-01 19:34, pirms 14 gadiem
pirms gada Safins finala zaudeja kkadam jaunajam tenisistam. sogad pret so speleja, arri zaudeja. laikam jau Safins nes veiksmi!

  +4 [+] [-]

, 2009-11-01 19:41, pirms 14 gadiem
cesinieks7 rakstīja: gulbis nevar,bet kaut kads stahovskis var uzvaret sebalosu...
loti vājš tenisists ir tas gulbis. laikam gulbis bija.nevaru visus neveiksminiekus un mazpazīstamus sportistus,kas neko nav sasniegusi atcereties...
starpcitu- 100. vieta Pasaulee ari ir augstu. Cik nav tenisisti, kuriem bijis potencials, labi treneri, bet tik un taa vini paliek kaut kaados tukstosos. JA- ir Gulbim labak gajis, bet pagaidam ir taa kaa ir. Kurs var iet un dara. Kurs nevar- tikai apliek daritajus. Tadi jau tie latviesi ir :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja