Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ļubičičam otrais Lionas tituls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ļubičičam otrais Lionas tituls
Ivans Ļubičičs
Foto: AFP

Otro reizi Lionas ATP turnīrā uzvarējis horvāts Ivans Ļubičičs, kurš šodien finālā divos setos ar 7:5, 6:3 apspēlēja francūzi Mišelu Lodrā. 30 gadus vecajam Ļubičičam šodien izcīnītais tituls kļuva par devīto karjerā.

Lubičičs Lionā visu nedēļu spēlēja pārliecinoši, zaudējot tikai vienu setu (Nikolasam Kīferam). Pārliecinošs bija arī Lodrā. Arī viņam viens zaudēts sets līdz finālam – vakar pusfinālā pret Žilu Simonu. Ļubičičs ar Lodrā bija ticies vienreiz. Pērn Hallē sīvā cīņā trīs setos uzvarēja francūzis.

Sīva spēkošanās tika gaidīta arī šodien, taču tā nenotika. Pirmajā setā gan viss gāja uz to, ka būs taibreiks, taču Lodrā pie 5:6 zaudēja pie savas serves, un Ļubičičs uzvarēja pirmo setu ar 7:5. Otrā seta pirmajā geimā francūzis nobreikoja horvātu un šķita, ka būs pārņēmis iniciatīvu, taču nekā – Ļubičičs atspēlējās un uzvarēja diezgan pārliecinoši – 6:3.

Ļubičičam šodien izcīnītais tituls kļuva par otro Lionā. Interesanti, ka pirmo karjeras vienspēļu titulu viņš izcīnīja tieši Lionā, 2001. gadā finālā pieveicot marokāni Junesu Elanuji. ATP tūrē pie titula Ļubičičs nebija ticis kopš 2007.gada vasaras, kad uzvarēja Hertogenbošā. Šodienas uzvara Ļubičičam dos 250 ranga punktus un 103 400 eiro prēmiju, bet Lodrā tiks pie 150 punktiem un 54 300 eiro.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com