Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Jaunais krievu talants Hačanovs sasniedz pirmo ATP finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jaunais krievu talants Hačanovs sasniedz pirmo ATP finālu
Karens Hačanovs
Foto: AP/Scanpix

Pirmoreiz rīkotajā Čendu "ATP World Tour 250" turnīrā karjeras pirmais ATP fināls būs 20 gadus vecajam krievu talantam Karenam Hačanovam, kurš svētdien titula mačā tiksies ar Albertu Ramosu.

Ranga 101. vietā esošais Hačanovs līdz šai nedēļai ATP sacensībās nebija ticis tālāk par ceturtdaļfinālu, bet tagad viņam būs pirmais fināls. Hačanovs pusfinālā atspēlēja abas breikbumbas, bet pats izcēlās ar trim breikiem un ar rezultātu 6:3, 7:5 pieveica Viktoru Troicki.

Krievijas vīriešu teniss pēdējos gados ir tik ļoti nelāgā stāvoklī, ka Hačanova paveiktais Ķīnā izpelnījies īpašu uzmanību. Krievijas tenisistiem ATP finālu nebija izdevies sasniegt trīs gadus – pēdējais finālists (un arī čempions) bija Mihails Južnijs 2013. gada oktobrī Valensijā.

Alberts Ramoss turnīra pirmā numura Dominika Tīma izslēgšanai ceturtdaļfinālā pievienoja uzvaru pār Grigoru Dimitrovu pusfinālā – 7:6(6), 1:6, 7:6(3). Spānim tā ir pirmā uzvara trīs mačos pār Bulgārijas labāko tenisistu un viņam dod pirmo ATP finālu uz "hard" seguma. Ramosam ir divi māla fināli, 2012. gadā zaudējot Kasablankā un šogad uzvarot Bostādē.

Vēl viens 250 punktu turnīrs šonedēļ notiek Šeņdžeņā, kur finālu svētdien izspēlēs pagājušā gada čempions Tomāšs Berdihs un Rišārs Gaskē.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-01 22:27, pirms 8 gadiem
kartejais krievu plaatizeris,driz vien aptaisisies!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-01 23:06, pirms 8 gadiem
Būsim reāli tādai nācijai ar tik daudz miljoniem kaklu taču kādam tomēr jābūt top 20. Ok, teniss ir bagāto sporta veids, bet Krieviem to ir ļoti daudz, jo tur jau nav tādā ''vidus slāņa''. Južņijs pacēla Milošu,bet tās visas ir karjeras gala atraugas. Jauni daži šo to rāda.