Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičam acīte Pekinā, Nišikori sāk Tokijas misiju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičam acīte Pekinā, Nišikori sāk Tokijas misiju
Kei Nišikori
Foto: AP/Scanpix

Lietus dēļ Pekinā trešdien norisinājās tikai divi no paredzētajiem četriem mačiem, bet Tokijā izspēlēta pilna dienas programma. Ķīnā jau šodien ceturtdaļfinālu sasniedza pasaules pirmais numurs Novaks Džokovičs, bet Japānā tikai pirmo maču aizvadīja Kei Nišikori, kurš pēdējais pārvarēja 1. kārtas barjeru.

Novaks Džokovičs trešdien turpināja perfekto sēriju Pekinas turnīrā, gūstot jau 21. uzvaru tikpat mačos. Ja pirmajā mačā Nole zaudēja tikai trīs geimus Giljermo Garsijam-Lopesam, tad šodien ranga līderim bija jānopūlas krietni vairāk, un daudz netrūka, lai viņš zaudētu vienu setu Vasekam Pospišilam – 6:3, 7:5.

Kanādas otrais numurs 2. seta septītajā geimē ieguva breiku, bet trīs geimus vēlāk nespēja izservēt setu. Pospišilam bija setbumba, kuru Džokovičs atspēlēja, noorganizējot lielisku uzbrukumu ar sitienu pretiniekam "kājās". Pospišils tūlīt ar eisu atspēlēja breikbumbu, bet pēc tam vienkāršā situācijā kļūdījās pie tīkla, netiekot pie otrās setbumbas. Tā vietā vēl viena breika iespēja Džokovičam, kurš to izmantoja.

Četrkārtējam Pekinas čempionam Džokovičam no 3:5 izdevās uzvarēt četros geimos pēc kārtas, jo Pospišils pēc seta neizservēšanas arī netika līdz taibreikam. Viņš ar "forehand" sitieniem atspēlēja divas mačbumbas, bet pēc tam sekoja dubultkļūda un liels "forehand" auts, signalizējot mača beigas. Džokovičs Ķīnā nav zaudējis kopš 2010. gada oktobra, kad Šanhajas "Masters" turnīra pusfinālā piekāpās Rodžeram Federeram.

Japānas pirmais numurs Kei Nišikori, kurš Tokijā ieradās ar jaunu reitinga rekordu (pēc uzvaras Malaizijā 7. vieta), pirmo maču aizvadīja tikai šodien, kad 1. kārtā ar 6:3, 6:4 apspēlēja pagājušā gada pusfinālistu Ivanu Dodigu. 2012. gada čempions Nišikori pirmo maču aizvadīja 10 tūkstošu skatītāju klātbutnē un savu servi zaudēja tikai vienreiz, 2. setu uzvarot, tajā esot iedzinējos ar 1:3.

"China Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Pekinā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti (1. oktobris)

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Vasek Pospisil6:3 7:5
(8) John Isner – Tommy Robredo3:6 7:5 7:6(4)

2. kārtas atlikušās spēles (2. oktobris)

Spēle
(2) Rafael Nadal – Peter Gojowczyk
(3) Tomas Berdych – Viktor Troicki
(4) Marin Cilic – Joao Sousa
(5) Grigor Dimitrov – Pablo Andujar
(6) Andy Murray – Pablo Cuevas
(7) Ernests Gulbis – Martin Klizan

"Rakuten Japan Open 2014". "ATP World Tour 500" turnīrs Tokijā uz "hard" seguma

1. kārtas rezultāts (1. oktobris)

SpēleRezultāts
(4) Kei Nishikori – Ivan Dodig6:3 6:4

2. kārtas rezultāti (1. oktobris)

SpēleRezultāts
Benjamin Becker – Tatsuma Ito6:3 6:3
Steve Johnson – Marcel Granollers4:6 6:3 6:4
Gilles Simon – Gilles Muller4:6 7:6(1) 6:3
Jack Sock – Andrey Golubev6:3 1:6 7:5

2. kārtas atlikušās spēles (2. oktobris)

Spēle
(3) Milos Raonic – Jurgen Melzer
(4) Kei Nishikori – Donald Young
(7) Kevin Anderson – Jeremy Chardy
Denis Istomin – Michal Przysiezny