Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Almagro izcīna Gštādes titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Almagro izcīna Gštādes titulu
Nikolass Almagro ar Gštādes trofeju
Foto: Reuters/Scanpix

Gštādes (Šveice) ATP "World Tour 250" turnīrs noslēdzies ar Nikolasa Almagro uzvaru. Finālā spānis divos setos ar 7:5, 6:1 sagrāva francūzi Rišāru Gaskē, izcīnot otro vienspēļu titulu šogad, bet karjerā kopumā jau septīto.

Gštādes turnīrā dalībnieku sastāvs šoreiz bija diezgan spēcīgs ar tādiem atzīstamiem meistariem kā Mihailu Južniju, Nikolasu Almagro un Rišāru Gaskē ierindā. Pēdējie divi sasniedza finālu, savukārt Južnijs paklupa ceturtdaļfinālā pret turnīra lielākā pārsteiguma autoru Juriju Ščukinu no Kazahstānas. Neveiksmes cieta arī abi pērnā gada finālist. Čempions Tomass Beluči izlidoja jau 1. kārtā, trīs setos piekāpjoties mājiniekam Marko Kjudinelli, savukārt Andreass Beks netika tālāk par otro kārtu. Almagro un Gaskē šogad katrs jau bija novinnējis pa vienam turnīram – spānis pavisam nesen Bostadē, Zviedrijā, bet Gaskē neilgi pirms "French Open" bija neuzvarams mājas turnīrā Nicā. Abiem līdz šim bija izdevies aizvadīt vienu savstarpējo maču. Šī gada sākumā turnīrā Akapulko pārāks bija Almagro, uzvarot sīvā trīs setu cīņā ar 3:6, 7:5, 7:6(7). Bukmeikeru skatījumā, fināla favorīts bija tieši spānis, taču Gaskē šajā turnīrā jau reiz bija uzvarējis, to paveicot 2006. gadā...

Spēles sākums labāks padevās Almagro, kurš 3.geimā labi uzbruka un tika pie breika. Devītajā geimā spānim bija vēl trīs iespējas lauzt pretinieka servi, kas šoreiz jau bija setbumbu vērtībā. Divos no trim gadījumiem Almagro nospēlēja neapdomīgi, pieļaujot muļķīgas kļūdas, un Gaskē panāca 4:5. Almagro bija iespēja izservēt setu, taču viņam pirmo reizi setā neklausīja serve. Vienīgo pirmo servi Gaskē atsita neatvairāmi un tika pie divām breikbumbām. Almagro atrada tīklu, un ielaida francūzi atpakaļ setā – 5:5. Gaskē gan lielas jēgas no tā visa nebija, jo uzreiz pēc tam atkal tika zaudēta sava serve, kas nozīmēja to, ka Almagro dota vēl viena iespēja izservēt setu. Šoreiz spānim roka nenotrīcēja, un eisu paraugdemonstrējumos geims tika "paņemts" ļoti ātri, nezaudējot nevienā izspēlē – 7:5.

Tāpat kā pirmajā setā, arī otrajā pirmais breiks tika sagaidīts 3. geimā, un to atkal ieguva Almagro. Gaskē savas serves geimā uzvarēja tikai vienā izspēlē un geimu pabeidza ar dubultkļūdu – 2:1 Spānijas tenisista labā. Gaskē iespēja atspēlēties bija jau nākamajā geimā, kad viņš ieguva divas breikbumbas. Pirmā tika izniekota ar autā atsistu otro servi, bet otro atspēlēja Almagro, ieservējot eisu. Pēc tam francūža pretestība bija galā. Piektajā geimā viņš maz ko spēja izdarīt pareizi. Atsitis piecas breikbumbas, ar sesto viņā netika galā, jo Almagro sita neatvairāmi ar bekhendu pa līniju un ieguva 4:1 pārsvaru. Gaskē jau bija mentāli zaudējis, un šajā mačā atlika uzzināt tikai gala rezultātu, tas bija 7:5, 6:1 Almagro labā.

24 gadus vecajam Almagro karjeras septītais tituls vienspēlēs un otrais panākums šogad. Pirms tam pa divām reizēm uzvarēts Akapulko un Valensijā, kā arī vienreiz Bostadē un Košta Du Saupē. Par uzvaru Gštādē Almagro nopelnījis 250 ranga punktus un 68 450 eiro prēmiju, bet Gaskē tiks pie 150 punktiem un 35 980 eiro.

"Allianz Suisse Open Gstaad"

Pēdējo 10 gadu čempioni

GadsČempionsValsts
2010.Nikolass AlmagroSpānija
2009.Tomass BelučiBrazīlija
2008.Viktors HaneskuRumānija
2007.Pols Anrī MatjēFrancija
2006.Rišārds GaskēFrancija
2005.Gastons GaudioArgentīna
2004.Rodžers FederersŠveice
2003.Jirži NovāksČehija
2002.Alekss KorethaSpānija
2001.Jirži NovāksČehija

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

     [+] [-]

, 2010-08-01 13:32, pirms 14 gadiem
Ļoti operatīvi,tikko mačs beidzās