Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Soderlings - Nadala kaitinātājs un Davidenko nākamais pretinieks

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Soderlings - Nadala kaitinātājs un Davidenko nākamais pretinieks
Soderlings "aizsūtījis mājās" pašu Nadalu
Foto: AP

Jau vēstījām, ka "French Open" astotdaļfinālā ļoti negaidīti no turnīra izstājies "Māla karalis" Rafaels Nadals. Viņu pārspēja zviedru tenisists Robins Soderlings, kurš ceturtdaļfinālā spēkosies ar krievu Nikolaju Davidenko.

Līdz šim Soderlinga un Nadala slavenākā spēle notika 2007. gadā Vimbldonā, kad spānis triumfēja episkā piecu setu cīņā. Šis mačs palika atmiņā arī ar to, ka Soderlings atļāvās pakaitināt Nadalu, parodējot viņu (skatīt video zemāk). Rafa toreiz bija dusmīgs, bet Soderlings par šo gadījumu sacījis: "Godīgi sakot, tur no mušas tika uzpūsts zilonis. Biju vīlies, ka Nadals toreiz sūdzējās medijiem, neparunājot aci pret aci ar mani. Ja man kādreiz rodas kāds konflikts ar tenisistu, es runāju ar viņu personīgi."

24 gadus vecais Soderlings nav pārāk populārs tenisa aprindās, par ko viņš pats vispār neuztraucas: "Ja es cilvēkiem nepatīku, neko tur nevaru padarīt. Es tikai koncentrējos uz savu spēli. Es šeit esmu, lai spēlētu tenisu, nevis iegūtu draugus. Man nav svarīgi būt slavenam. Draugi, izņemot Jarko Nīminenu? Nav daudz. Mēdzu turēties kopā ar zviedriem, taču tagad apritē tādu nav daudz [Soderlings ir vienīgais zviedrs ATP ranga simtniekā - aut.piez.]."

Par karjeras mērķiem Soderlings, kurš šī gada februārī ATP rangā sasniedza savu augstāko vietu, 15., saka: "Jūtu, ka tagad varu realizēt savu potenciālu un paveikt lielas lietas. Gribu tikt ranga desmitniekā. Lai tas izdotos, vienīgais veids ir būt stabilam. Nepietiek ar pāris labiem rezultātiem. Visi TOP30 džeki sapņo par tikšanu desmitniekā, un visi to var paveikt. Ja būšu formā, zinu, ka man tas var izdoties."

Pēc Nadala uzveikšanas Soderlingam "French Open" ceturtdaļfinālā pretī stāsies krievu tenisists Davidenko, kuru bukmeikeri uzskata par visai izteiktu favorītu šajā mačā (1.42 pret 2.65). Davidenko iezīmējis gaidāmo spēkošanos ar Soderlingu: "Pret viņu man nebūs daudz jāskrien. Nezinu, vai man ir izredzes uzvarēt Soderlingu, taču domāju, ka nebūs jāskraida 20 minūtes, lai pabeigtu vienu izspēli. Gan man, gan Soderlingam patīk īsas izspēles, tāpēc labprāt pret viņu spēlēšu. Jā, Nadala zaudējums šeit Parīzē ir pārsteigums, taču jau iepriekš pamanīju, ka viņš šeit nejūtas pārāk pārliecināti - varbūt tas saistīts ar nogurumu, jo no gada sākuma viņš visur aizspēlējās līdz uzvarai. Soderlings šodien labi spēlēja, ātri uzbruka, bet Nadals turpretī kustējās lēni, netika līdzi, pieļāva daudz kļūdu, kas viņam nav raksturīgi."

”French Open” vīriešu vienspēļu turnīrs

Astotdaļfināli

SpēleRezultāts
Robins Soderlings (Zviedrija) - Rafaels Nadals (Spānija)6:2; 6:7(2); 6:4; 7:6(2)
Endijs Marejs (Lielbritānija) - Marins Ciličs (Horvātija)7:5; 7:6(4; 6:1
Nikolajs Davidenko (Krievija) - Fernando Verdasko (Spānija)6:2; 6:2; 6:4
Fernando Gonzalezs (Čīle) - Viktors Hanesku (Rumānija)6:2; 6:4; 6:2
Roger Federer (Šveice) - Tomijs Hāss (Vācija)???
Huans Martins del Potro (Argentīna) - Žo-Vilfrīds Tsonga (Francija)???
Endijs Rodiks (ASV) - Gaels Monfiss (Francija)???
Tomijs Robredo (Spānija) - Filips Kolšraibers (Vācija)???

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
Nikolajs Davidenko (Krievija) - Robins Soderlings (Zviedrija)
Endijs Marejs (Lielbritānija) - Fernando Gonzalezs (Čīle)

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com
championat.ru

Soderlings parodē Nadalu Vimbldonā

  +1 [+] [-]

, 2009-06-01 03:25, pirms 15 gadiem
Labais video! Skatītājiem fun, bet varu iedomāties Nadala sajūtas, pēc īpašās bikšu stara izņemšanas!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-01 08:14, pirms 15 gadiem
Video labs!

  +2 [+] [-]

, 2009-06-01 13:23, pirms 15 gadiem
tapēc jau Nadalam ir smagi spēlēt pret zviedru, jo vairāk tagad meta mieru pēc 4. seta, nevis cīnījās piecus kā Vimbldonā
Bet ja nopietni- arī tā var izsist pretinieku no ritma un ja nav bail pēc spēles dabūt pa purnu, tad var mēģināt

     [+] [-]

, 2009-06-01 16:52, pirms 15 gadiem
labs video

     [+] [-]

, 2009-06-01 20:06, pirms 15 gadiem
var pa seju atrauties, bet juridisku iemeslu peecaak nebuutu