Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kirioss pēc Nadala pieveikšanas uzvar arī Vavrinku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kirioss pēc Nadala pieveikšanas uzvar arī Vavrinku
Niks Kirioss. Foto: AFP/Scanpix

Niks Kirioss (ATP 72.) Akapulko ATP 500 turnīra ceturtdaļfinālā ar 7:5, 6:7(3), 6:4 apspēlēja Stenu Vavrinku (ATP 42.), sasniedzot pirmo pusfinālu 10 mēnešu laikā.

Kirioss pirms mazāk nekā 24 stundām sarežģītā mačā ar 3:6, 7:6(2), 7:6(4) uzvarēja pasaules otro numuru Rafaelu Nadalu, šajā duelī domājot par izstāšanos veselības diskomforta dēļ – Niks pirms mača saindējās ar pārtiku, viņam atkal ir ceļgalu problēmas. Kirioss ne vien spēja izturēt 3:03 stundas ilgo maču, bet arī uzvarēt tajā, turklāt atspēlēja trīs mačbumbas, svinot trešo uzvaru pret Nadalu.

Pret Vavrinku tik dramatiska mača nebija, tiesa, Kiriosam atkal nācās spēlēt maksimālo setu skaitu, kortā pavadot divarpus stundas, kuru laikā viņam bija problēmas gan ar kāju, gan roku un arī skatītājiem.

Nadala fanu armija Austrālijas tenisistu izsvilpa, kad viņš ieradās kortā un nepatiku par sava elka izslēgšanu no turnīra pret Niku izrādīja arī mača gaitā. Skandalozais Kirioss nespēja atturēties no dažām diskusijām ar faniem, vēlāk atzīstot, ka fanu izaicinošā uzvedība viņam ir motivējoša: "Patiesībā es labāk spēlēju tad, kad skatītāji ir pret mani."

Tāpat kā ar trešdien gūto uzvaru pār Nadalu, Kirioss arī pēc Vavrinkas pieveikšanas panāca 3:3 izlīdzinājumu savstarpējo maču bilancē ar konkrēto pretinieku. Šajā sāncensībā nevienam vēl nav izdevies uzvarēt divos dueļos pēc kārtas. Stens bija pārāks abu iepriekšējā cīņā pērn Toronto (1:6, 7:5, 7:5).

Kirioss vairāk par divām uzvarām pēc kārtas guvis pirmoreiz kopš pagājušā gada jūlija, kad ar trim panākumiem sasniedza pusfinālu tādas pašas kategorijas turnīrā Londonā ("Queen's Club").

Ja Kirioss pēc diviem grūtiem mačiem ar dažādiem savainojumiem neatteiksies no pusfināla cīņas, viņam piektdien būs jātiekas ar Džonu Isneru, kuram būs atjaunošanās problēmas, jo amerikānis spēlēja vēlāk un 3:05 stundas ilgu trīs taibreiku maču pret Džonu Milmanu pabeidza plkst. 2:29. Pirmais finālists tiks noskaidrots Aleksandra Zvereva un Kamerona Norija mačā.

"Abierto Mexicano Telcel", ATP 500 turnīrs Akapulko uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Alexander Zverev – (5) Alex De Minaur6:4 6:4
(3) John Isner – (8) John Millman7:6(2) 6:7(4) 7:6(4)
Cameron Norrie – Mackenzie McDonald6:3 6:2
Nick Kyrgios – Stan Wawrinka7:5 6:7(3) 6:4

     [+] [-]

, 2019-03-01 10:04, pirms 5 gadiem
Potenciāls jau čalim liels, kā kādreiz mūsu Gulbim, bet vai realizēsies?