Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers neizmanto trīs mačbumbas un apbrīnojamā spēlē zaudē Donskojam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers neizmanto trīs mačbumbas un apbrīnojamā spēlē zaudē Donskojam
Jevgeņijs Donskojs
Foto: AP/Scanpix

Dubaijas "ATP World Tour 500" ceturtdaļfināli notiks bez septiņkārtējā čempiona Rodžera Federera, kurš trīs reizes izlaida uzvaru mačā pret Jevgeņiju Donskoju, Krievijas tenisistam zaudējot ar rezultātu 6:3, 6:7(7), 6:7(5). Federeram 2. seta taibreikā bija trīs mačbumbas, 3. setā viņš neizservēja maču un vēlāk no 5:1 zaudēja taibreiku.

Federeram Dubaijā bija pirmais turnīrs kopš 18. "Grand Slam" titula iegūšanas Melburnas kortos. Šveices tenisists Dubaijā uzvarējis septiņas reizes, vēl divos gadījumos zaudējot finālā un kopumā šajā turnīrā iekrājot 48-6 bilanci. Šodien viņš sacentās ar tenisistu, kurš vēl ne reizi (0-6) nebija uzveicis Top 10 spēlētāju. Tam nevajadzēja notikt arī septītajā mačā, taču Federers apbrīnojamā veidā pamanījās zaudēt. Trīs reizes!

Pirmā bija 2. seta taibreikā, kur viņam bija 5:2 pārsvars un vēlāk arī trīs mačbumbas. Kad Donskojs pēdējā seta sestajā geimā trīs reizes pēc kārtas kļūdījās ar "forehand", Federers ieguva breika pārsvaru, to tūlīt nostiprinot un esot vadībā ar 5:2. Federers zaudēja četrus geimus pēc kārtas, nespējot izservēt maču. Devītais geims beidzās ar šveicieša "backhand" kļūdu, bet aiznākamajā geimā viņu breikbumbas izspēlē pievīla "forehand" sitiens.

Zīmīgi, ka arī Donskojam notrīcēja roka, servējot par uzvaru mačā. Krievijas tenisists 12. geimā pie rezultāta 6:5 neuzvarēja nevienā izspēlē un par taibreika spēlēšanu paziņoja ar dubultkļūdu.

Vēl viena kļūda otrajā servē viņam bija trīs punktus vēlāk, dodot Federeram minibreiku (2:1). Donskojam vēl dažas "forehand" kļūdas, un Federers bija šķietami drošā vadībā ar 5:1. Rodžers vairs neuzvarēja nevienā izspēlē! Donskojs abus minibreikus atspēlēja ar asiem uzbrukumiem, pēc tam paņēma divus punktus ar savu servi un ieguva mačbumbu – 6:5. Federeram laba serve, kurai sekoja "forehand" auts, trāpot garām sānu līnijai!

Federers ārpus Top 100 esošiem spēlētājiem nebija zaudējis kopš 2013. gada jūlija, kad Hamburgā piekāpās 114. numuram Federiko Delbonim. Jāatzīmē, ka Rodžeram toreiz bija muguras savainojums. Šodienas veiksminieks Donskojs atrodas 116. vietā. Donskojs līdz šim ne vien nebija uzvarējis pirmā desmitnieka tenisistus, bet arī tikai vienreiz pārspējis Top 20 spēlētāju, šo uzvaru gūstot pagājušā gada vasarā Riodežaneiro olimpiādē pret tolaik 12. vietā bijušo Davidu Fereru.

"Dubai Duty Free Tennis Championships". "ATP World Tour 500" turnīrs uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Andy Murray – Guillermo Garcia-Lopez6:2 6:0
Evgeny Donskoy – (3) Roger Federer3:6 7:6(7) 7:6(5)
(4) Gael Monfils – Daniel Evans6:4 3:6 6:1
Robin Haase – (5) Tomas Berdych3:6 6:3 6:4
Fernando Verdasco – (6) Roberto Bautista Agut6:4 3:6 7:5
(7) Lucas Pouille – Marius Copil6:1 6:4
Damir Dzumhur – Marcel Granollers6:3 6:4
Philipp Kohlschreiber – Daniil Medvedev6:4 6:4

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 21:21, pirms 7 gadiem
Pensim laiks iet atpuutaa.
Vai ka jau vairums heiteru doma, ka donskojs janjem uz provem.

     [+] [-]

, 2017-03-02 11:31, pirms 7 gadiem
Faktiski jau Fedjam uzvarēts mačs!Šis ir tas gadījums, kad spēlētājs pats zaudē uzvarētu spēli. Pie tādas spēles gaitas tiešām ir jāmāk zaudēt! Sievietēm jau tas gadās biežāk, večiem daudz retāk.