Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Juška pret Gulbi Zagrebā nespēlēs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška pret Gulbi Zagrebā nespēlēs
Andis Juška

Zagrebas ATP turnīrā Latvijas sportisti Ernests Gulbis un Andis Juška savā starpā nespēlēs. Tas kļuvis skaidrs pēc kvalifikācijas turnīra pirmās spēles, kurā Juška ar 3:6, 7:6(2), 6:7(5) piekāpās mājiniekam Joško Topičam.

Andis Juška (ATP 306.) 2009. gada sezonu sācis ļoti aktīvi. Vispirms tika izcīnīta uzvara "Future" vienspēļu turnīrā Vācijā, pagājušajā nedēļā Andis kvalificējās nozīmīga "Challenger" turnīra pamatsacensībām, apspēlējot trīs rangā augstāk esošus pretiniekus, bet tagad devies uz Horvātiju, kur centīsies kvalificēties ATP turnīra pamatsacensībām. Jāpiezīmē, ka šī turnīra pamatsacensībās uzreiz jau ticis Ernests Gulbis, kuram pirmajā kārtā būs jāspēlē tieši pret kādu no kvalifikācijas veiksminiekiem. Par izlozi kvalifikācijā Andim nebija pamata sūdzēties, jo spēcīgākais iespējamais pretinieks varēja būt Nīderlandes sportists Jesse Huta Galungs (ATP 175.). Parādot labu spēli, Andim bija labas cerības tikt pamatsacensībās – jāuzvar trīs spēles.

Anda pirmais pretinieks šodien bija mājinieks Joško Topičs. 25 gadus vecajam mājiniekam organizatori bija piešķīruši wild card kvalifikācijas turnīram, jo ATP rangā viņam pašlaik krietni zemā 1660. vieta. Jāpiezīmē, ka ļoti augstu Topičs nav bijis arī agrāk – labākais sasniegums 734. vieta 2005. gadā. Spēles sākumā horvātam bija jāsaņemas, trešajā geimā atspēlējot pat četras breikbumbas. Izturējis latvieša pārsvaru, Topičs sāka cīnīties arī pie Juškas serves, sestajā geimā tiekot pie breikbumbas, tomēr Andis prata briesmas likvidēt. Kas neizdevās sestajā geimā, to Topičs paveica astotajā, salaužot Anda servi – 5:3. Pēc brīža viņam arī izdevās noslēgt setu savā labā (6:3), kas nozīmēja, ka Andim nu būs jāuzvar divi nākamie seti, lai saglabātu cerības uz pamatturnīru.

Arī otrajā setā Topičs turpināja spēlēt gana braši. Pirmajos deviņos geimos nevienam no tenisistiem neizdevās pat tikt līdz breikbumbai, līdz beidzot desmitajā geimā Juška labi pacīnījās pie pretinieka serves, kas ļāva tikt pie divām breikbumbām. Tomēr arī šoreiz horvāts bija aukstasinīgs un atspēlējās. Visu nācās izšķirt taibreikam. Lai gan pirmo izspēli pie savas serves Andis zaudēja, tomēr taibreika turpinājumā bija gana pārliecinošs un izcīnīja uzvaru ar 7:2.

Varēja šķist, ka nu iniciatīva būs Juškas pusē, tomēr trešā seta sākumā Andis uzreiz nokļuva iedzinējos ar 0:3. No šī nepatīkamā rezultāta gan ātri izdevās izķepuroties, panākot 3:3. Seta turpinājumā jau iztika bez breikiem, kas nozīmēja tikai to, ka spēles uzvarētāju uzzināsim taibreikā. Punkts punktā iesākās spēle arī taibreikā, tomēr tā vidū minibreiku ieguva Topičs, kas pēc mirkļa viņam deva jau trīs mačbumbas. Pirmās divas Andis uz savas serves atspēlēja, bet trešo neizdevās – sāpīgs un negaidīts zaudējums trijos setos. Tādējādi Andis nenopelnīja ne reitinga punktus, ne saglabāja cerību ATP pamatturnīrā redzēt divus latviešus.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com
zagrebindoors.com
itftennis.com

  +8 [+] [-]

, 2009-01-31 22:11, pirms 15 gadiem
Topičs bija jāņem nedomājot.

  +3 [+] [-]

, 2009-01-31 22:18, pirms 15 gadiem
Negaidīti... ehh Esmu vīlies

  +3 [+] [-]

, 2009-01-31 22:19, pirms 15 gadiem
Mhm zaudējums 2 tūkstoša ranga spēlētājam...švaki :/

  +1 [+] [-]

, 2009-01-31 22:47, pirms 15 gadiem
Būtu jau interesanti - latviešu duelis...Varētu tā pa īstam redzēt ko tad Juška spēj uz Gulbja fona..Nekad neesmu redzējis nevienu Juškas spēli

  +3 [+] [-]

, 2009-01-31 23:28, pirms 15 gadiem
Kā var zaudēt džekam, kuram ir 25 gadi un kurš karjerā nekad nav bijis augstāk par 765 vietu? Juška ar Gulbi nekad netiksies, ja nu vienīgi treniņā pirms Davis Cup otrās zonas pēc gadiem trīs.Tas horvāts visiem ap 300 – 400 vietu reitingā rāvies regulāri uz 2 – 3 setā, ne vairāk, bet nu Juška ir īpašs gadījums. Tagad gribu atgādināt, ka Daiga Juška ( māte un trenera) publiski skandēja pēc Davis Cup Maķedonijā, kā var Gulbis zaudēt kaut kādam 700.pasaules reitingā, to nedrīkst nemūžam utt. Tur toreiz gan tas segums bija supersūdīgs, skatītāji arī, pats Gulbis arī traumēts, turklāt tas maķedonietis ir bijis arī ap 400 vietu un uz tenisista viņš ap to līmeni vienalga ir. Bet kā var zaudēt šitādam ? Nē, nu amatieris var, bet kāpēc dot naudu tam, kas NEKAD nebūs profesionāls tenisists?

     [+] [-]

, 2009-02-01 00:44, pirms 15 gadiem
Nu tas čalis tomēr bija majinieks, varbūt viņam pietiesāja, tas , ka Juška ap savu 200-400 vietu visu laiku grozīsies ir skaidrs, taču priekš Davis cup ir ok.Gribētos redzēt maču Juška-Žguns, LTS varēja uz Latvijas čempi visus izņemot Gulbi sadabūt rokā.