Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Gulbja treneris: "Teniss ir kā džungļi. Konkurenti priecātos, ja viņš nespēlētu"

Gulbja treneris: "Teniss ir kā džungļi. Konkurenti priecātos, ja viņš nespēlētu"
Ginters Bresniks
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja treneris Ginters Bresniks intervijā žurnālam "Sporta Avīze" pastāstījis par pašreizējo Ernestu un norādījis, ka nākotne ir atkarīga no viņa paša.

"Nākotne ir atkarīga tikai no viņa. Pirmām kārtām jārūpējas par savu ķermeni, un esmu diezgan drošs, ka tā notiks. Protams, viņam ir vajadzīgs kāds, kas viņu atbalsta. Mūsdienās šajā līmenī neviens ilgāku laiku neceļo vienatnē, kā Ernests to dara pēdējā laikā. Tā viņam arī pateicu: "Ernest, tu esi divsimtais pasaulē. Tu neesi pelnījis, lai kopā ar tevi ceļotu treneris. Ja saviem spēkiem netiksi atpakaļ simtniekā, treneris tev nepalīdzēs"," stāsta Bresniks.

"Viņš dodas uz vietām, uz kurām agrāk nebrauktu. Eksānprevānsa ir jauka pilsētiņa, bet viņš turp brauca spēlēt čelendžerī. Nekādas palīdzības transporta ziņā – viss bija jādara pašam. Viņš atgriezies tur, kur bija 16-17 gadu vecumā, kad tas šķita interesanti. Tagad, kad tev ir 29 gadi, tu esi precējies un mājās ir bērns, tu vairs negribi braukt uz Eksānprevānsu un dzīvot draņķīgā viesnīcā. Un no turienes ar vilcienu braukt uz Bordo, bet no Bordo ar vilcienu līdz Parīzei. Taču tam ir nozīme. Man šķiet, ka viņš tagad ir tik tuvu zemei kā nekad. Ne tikai šī iemesla dēļ."

"Iespējams, viņš domāja, ka viņa dzīve mainīsies, ja viņš iekļūs pirmajā desmitniekā. Tā nenotika. Ikdienas cīņa ar sevi un pretiniekiem nebeidzās. Teniss ir kā džungļi. Visi grib tevi dabūt nost no sava ceļa," skaidro treneris. "Konkurenti priecātos, ja Ernests nespēlētu. Parunāju ar vienu no pasaules labāko tenisistu treneriem, un viņš man pajautāja, kurš ir vienīgais, kas var pieveikt Ernestu Gulbi? Viņš pats? Tieši tā," norāda Bresniks. "Ja Ernests zaudē, viņš zaudē savu kļūdu dēļ. Viņš nav no tiem, kas mača iznākumu atstāj pretinieka ziņā. Visu nosaka viņš. Ernests pieņēma dažus nepareizus lēmumus – gan kortā, gan ārpus tā, – un viņš par to dārgi samaksāja. Man ir ļoti patīkami redzēt, ka viņš atkal gūst panākumus. Ļoti daudzi cilvēki man rakstīja vai zvanīja, sakot, ka ir prieks redzēt šo puisi spēlējam "Grand Slam" turnīrā. "Manīju, ka tu atkal strādā ar Ernestu. Mums nepieciešami tādi čaļi kā viņš!" – šādi bija teksti."


, 2018-06-30 10:09, pirms 6 gadiem
Jāsitas un jāturas pie zemes un viss būs Ok

Te daudzi viņu noliek, bet lielākā daļa no viņiem vēlas lai Gulbis atkal būtu tenisa elitē.
, 2018-06-30 10:22, pirms 6 gadiem
Var teikt ko grib par Gulbi - sliktu vai labu - bet kā cilvēks viņš ir personība. Jā, brīžiem nervozs nenosvērts, bet tādu jau viņu arī iemīlēja tenisa publika, Kā nepieradinātu džungļu puiku, kas nebeidz pārsteigt ar saviem ekstravagantajiem un dažreiz komiskajiem izgājieniem un dažreiz arī uzvar spēcīgus pretiniekus!
, 2018-06-30 11:47, pirms 6 gadiem
Es, piemēram, nekad Gulbi neesmu nolicis. Man viņš vienmēr ir paticis ar saviem nepieradinātajiem gājieniem gan kortā, gan ārpus tā un, viennozīmīgi, ar to, ka viņš domā, analizē. Kļūdas, puni - tas viņam piestāv. Vienīgi žēl, ka nācās tik zemu nokrist (bet var būt, ka tieši tā arī vajadzēja) lai atkal kārpītos uz augšu. Un vēl, lai arī nedaudz skarbi, bet man jau patīk, ka viņš šobrīd brauc vilcienā, nevis plivinās pa mākoņiem. Tas domāts vairāk pārnestā nozīmē. Lai ir veselība un veicas ar izlozēm!
, 2018-06-30 11:53, pirms 6 gadiem
Viņš ir īsts Ulda Pūcīša mazdēls. Ārkārtīgi talantīgs un artistisks. Pirms kāda laika lasīju rakstu par Pūcīti. Arī viņam viss padevās ļoti viegli. Kur citiem vajadzēja pielikt milzu pūles, to viņš izdarīja kā rotaļājoties. Tāpēc viņam viss ātri apnika, jo cik tad var gaidīt, kad arī citi beidzot izdarīs to pašu, ko viņš jau sen ir izdarījis. Mēs labi zinām, kur tas Pūcīti noveda, lai gan viņš bija megatalants. Cerams, ka Gulbim vēl viss nav par vēlu.
, 2018-06-30 16:12, pirms 6 gadiem
Pēdējā laikā es Ernestu sāku cienīt aizvien vairāk. Parasti cilvēki viņa vietā jau sen būtu padevušies un pilnībā pievērsušies dzērāja un izvirtuļa karjerai.
, 2018-07-01 00:00, pirms 6 gadiem
Kā jau te iepriekšējie komenti minēja!! Cieņa, tikai cieņa Ernesta priekšā!!
Tāda mums vel nebūs dikti ilgi!! Un kā te minēja, tad tik zemu jau arī nenoktrita. Būtu top formā ātri tiktu atpakal top 90!
, 2018-07-01 00:58, pirms 6 gadiem
"Ernests pieņēma dažus nepareizus lēmumus – gan kortā, gan ārpus tā, – un viņš par to dārgi samaksāja."

Par tiem lēmumiem kortā jau nu vajadzēja izvilkt atbildi/viedokli?

Izsauc taksi uz kortu, līdz bāņa stacijai. Bānis lido 250 km/h un uz augšu. Kamēr atkultos uz/no lidlauka, pa to laiku jau esi relaksējies ar divām un vari pasūtīt trešo meiteni uz viesnīcu

Vēl. Aix-en-Provence notiek arī operas festivāli. Kāpēc neapvienot?
, 2018-07-01 01:13, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Aix-en-Provence notiek arī operas festivāli. Kāpēc neapvienot?
Oho, nemaz nezināju, ka Gulbis arī dzied! Nu ja, talantīgs cilvēks ir talantīgs visās jomās.
, 2018-07-01 07:47, pirms 6 gadiem
Tenisa reitinga sistēma ir viena no nežēlīgākajām sporta pasaulē. Gadās trauma un baigi viegli ir ielidot otrajā simtā. Ne velti šobrīd gan Marejs un Stens ir reitingā aiz Gulbja.
Alekss de Minors un Rafaels Nadals. Foto: Tennis TV

Nadals zaudē Barselonas otrajā kārtā, Cicipass un Rūds iekļūst 1/8 finālā

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā turpinās "ATP 500" māla turnīrs. Otrajā kārtā spānis Rafaels Nadals zaudēja austrālietim Aleksam de Minoram - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.