Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

WTA dienas mačā Mugurusas krīze turpinās ar piekāpšanos tīnei Noskovai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

WTA dienas mačā Mugurusas krīze turpinās ar piekāpšanos tīnei Noskovai
Garbinje Mugurusa. Foto: Reuters/Scanpix

Sieviešu tenisa asociācijas tūrē šonedēļ risinās divi "WTA 250" turnīri uz cietā segumā. Taizemē tenisistes sacenšas zem klajas debess Huahinas distriktā, bet Francijā mači notiek Lionas hallē. Šodien sākās pirmā kārta.

Lionas "WTA 250"

Francijas turnīrā ar pirmo numuru izlikta vietējā Karolīna Garsija (WTA 5.), kura pērn triumfēja tūres finālturnīrā. Ar otro numuru izsēta ķīniete Šuai Džana (WTA 23.). Starp favorītēm kotējas arī horvātiete Petra Martiča (WTA 36.) un neitrālā sportiste Anastasija Potapova (WTA 43.). Turnīra trešā rakete Alizē Kornē (Francija) pirmdien atkāpās no 34. uz 58. pozīciju pasaules rangā, turklāt tagad Lionas pirmajā kārtā viņa ar 4:6, 6:4 un 1:6 zaudēja kolumbietei Marijai Osorio (WTA 73.).

# Dienas mačā kādreizējā pasaules ranga līdere un 2021. gada tūres finālturnīra uzvarētāja Garbinje Mugurusa (Spānija) ar 1:6 un 4:6 zaudēja 18 gadīgajai čehietei Lindai Noskovai (WTA 53.).

Gada pirmajā turnīrā Noskova aizcīnījās līdz Adelaidas "WTA 500" finālam, kur piekāpās nākamajai "Australian Open" čempionei Arinai Sabaļenkai.

29 gadīgā Mugurusa (WTA 82.) tik zemu rangā ir pirmoreiz kopš 2013. gada maija. 2017. gada rudens četrās nedēļās viņa bija pasaules līdere.

Mugurusa nevar atļauties ilgstoši atrasties zemās pozīcijās, jo tādējādi pastāv risks zaudēt lielo finansējumu no sponsoriem - pērn bija apmēram 4.5 miljoni ASV dolāru.

Šodienas spēles otrajā geimā Mugurusa nenoturēja servi (0:2), bet nākamajā nogrieznī spāniete palika uz nulles, finišējot ar neprecīzu sitienu drošā situācijā - 0:3. Noskova ar neatvairāmu "forehand" sitienu salauza spānietes servi (5:1) un aizservēja līdz 6:1. Otrajā setā Mugurusa izvirzījās vadībā (3:0), taču Noskova atbildēja ar trijiem panākumiem (3:3), kaut gan sestajā geimā spānietei bija piecas breikbumbas. Mugurusas serves geims noslēdzās ar spānietes sitienu tīklā (4:5), savukārt Noskova pārliecinoši aizservēja līdz 4:6.

Šajā cīņā čehiete efektīvāk izmantoja breikbumbas (4/6 pret 1/7) un bija pārāka tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecībā (22-17 pret 17-20).


Huahinas "WTA 250"

Taizemes turnīrā ar pirmo numuru ir izlikta pasaules 42. rakete Bjanka Andresku (Kanāda), bet kā otrā kotējas kazahiete Jūlija Putinceva (WTA 44.). Vadoties no ranga, nomināli trešā spēcīgākā ir 17 gadīgā čehiete Linda Fruhvirtova (WTA 51.), kura iepriekš spēlēja gada pirmā "Grand Slam" astotdaļfinālā. Huahinas pirmo kārtu šodien pārvarēja "Australian Open" atstotdaļfināliste Liņa Džu (WTA 54.) no Ķīnas. Šeit startēs arī "Australian Open" trešajā kārtā spēlējusī ukrainiete Marta Kostjuka (WTA 60.).

Izmantotie resursi:
Huahina - wtatennis.com
Liona - wtatennis.com

     [+] [-]

, 2023-01-30 19:29, pirms gada
Dažas Čehijas tā saucamās tīnes drīz noteiks modi sieviešu tenisā!