Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Viljamsai ceturtais vai Safinai pirmais?

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Viljamsai ceturtais vai Safinai pirmais?
Serēna Viljamsa vai Dinara Safina?
Foto: AFP

Rīt 10:30 pēc Latvijas laika karstajā Melburnā sāksies "Australian Open" sieviešu vienspēļu turnīra finālspēle, kurā par titulu cīnīsies amerikāniete Serēna Viljamsa un krieviete Dinara Safina. Kura izcīnīs gada pirmo "Grand Slam" titulu?

Lai arī kādas kaislības un pārsteigumi nebūtu notikuši, tomēr "Australian Open" sieviešu vienspēļu turnīra finālā rīt tiksies divas no galvenajām favorītēm – ar otro numuru izliktā Serēna Viljamsa un ar trešo numuru izliktā Dinara Safina. Abu ceļš līdz finālam nebija tas pats vieglākais un vienkāršākais, bet noliegt, ka kāda no viņām to nebūtu pelnījusi, nav pamata.

Ja ticam nepāra gadiem...

Finālmača favorītes loma uzticēta krietni vairāk pieredzējušai Serēnai Viljamsai. Amerikāniete "Australian Open" šogad startē jau desmito gadu, turklāt 2002. un 2004. gadā viņa turnīru izlaida. Pēc iekļūšanas šī gada turnīra finālā Serēna laboja kādu rekordu – kļuva par sportā visvairāk nopelnījušo sievieti. Šorīt kopā ar māsu Venusu kļuva par dubultspēļu turnīra čempioni, bet rīt no rīta centīsies ceturto reizi triumfēt Melburnā. Interesanta statistika – Viljamsa Austrālija uzvarējusi 2003., 2005., 2007. gadā. Tikai loģiska šķiet ķēdes turpināšana. Turklāt uzvarot rīt, jaunākajai no Viljamsām ir cerība iegūt savu desmito "Grand Slam titulu".

Šajā turnīrā Serēnai nemaz nav sekmējies tik pārliecinoši kā gribētos. Spēlē pret Viktoriju Azarenku Serēnai paveicās, jo pretiniece nespēja pabeigt maču slimības dēļ (iniciatīva un vadība spēlē bija pretiniecei). Pret Svetlanu Kuzņecovu Serēna bija tikai viena geima attālumā no neveiksmes mačā, taču arī izķepurojās. Un tikai pusfinālā pret Jeļenu Dementjevu Viljamsa bija gana stabila, uzvarot divos setos. Ja atkal ieskatāmies vēsturē, tad arī iepriekšējās trijās reizēs, kad Viljamsa uzvarēja Melburnā, ceļš līdz finālam bijis smags. Vai tiešām kārtējais "deja vu"?

Jāsavāc nervi, lai tiktu pie pirmā

Kamēr Viljamsa plāno savu kārtējo titulu, tikmēr Safinai ir iespēja uzvarēt savu pirmo "Grand Slam" turnīru. Pirmais mēģinājums pērn Parīzē nebija sekmīgs, taču pēc tā Safina kļuva par stabilu elites tenisisti. Arvien vairāk viņai izdevies savākties izšķirošajos brīžos, lai gan pat Austrālijā viņa ar sevi nebūt nav apmierināta. Pēc spēles ar francūzieti Alizē Kornē Safina sev veltīja ļoti skarbus vārdus, uzskatot, ka viņai bija jāzaudē jau pirmajā kārtā – "Ko es te vispār daru ar tādu spēli?" Arī nākamais mačs viņai solījās būt smags, jo aiz Jeļenas Dokičas muguras bija arī lielais līdzjutēju pūlis, tomēr Safina spēja apklusināt kā Dokiču, tā pūli. Pusfinālā viņa vairs nebija favorīte pret Veru Zvonarjovu, taču uzvara atnāca vieglāk. "Kā būs rīt? Nu to mēs arī rīt redzēsim", ar vieglu humoru žurnālistiem šodien atteica Safina.

Uzvarēs favorīte?

Bukmeikeru viedoklis par rītdienas uzvarētāju ir gana strikts – Serēna Viljamsa ir favorīte un visticamāk uzvarēs divos setos. Arī savstarpējo spēļu bilance ir krietni par labu amerikānietei – 5:1. Turklāt vienīgo uzvaru Safina spējusi gūt māla seguma kortos. Cik liela taisnība būs bukmeikeriem, statistikai un, iespējams, māņticībai redzēsim jau rīt, kad 10:30 tik dots starts finālam. Laika apstākļu ziņā kortā būs karsti, to pašu gaidīsim no sportistēm.

Expekt.com ekspertu prognoze:

Serēnas Viljamsas uzvara: 1.42
Dinara Safinas uzvara: 2.75

Izmantotie resursi:
australianopen.com
expekt.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-30 23:01, pirms 15 gadiem
Es par Safinu, lai jau viņai arī tiek
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-30 23:15, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: 4 Viljamsai!!
varu tikai piekrist Neredzu, kas pashlaik avreetu konkureet ar Serēnu

  -1 [+] [-]

, 2009-01-30 23:29, pirms 15 gadiem
Viennozīmīgi būšu par Serēnu, mana favorīte sieviešu tenisā.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-30 23:40, pirms 15 gadiem
Nez, nez, man jau liekas, ka Dināra nevelk. Vienīgi jautājums, vai vispār, vai vēl..

     [+] [-]

, 2009-01-31 01:46, pirms 15 gadiem
Katrā ziņā gaidu skaistu spēli. Ļoti ceru, ka neviena no viņām neizstāsies.
lasīju avīzē, ka Austrālijā jau 20 mirušie no karstuma, kas jau pāris dienas turas 40grādus plusā

  +1 [+] [-]

, 2009-01-31 02:21, pirms 15 gadiem
Safina ir daudz pielikusi lai spētu uzvarēt Serēnu.. Nu tad par skaistu tenisu

  +1 [+] [-]

, 2009-01-31 09:24, pirms 15 gadiem
Es par Safinu, lai gan domāju, ka uzvarēs Viljamsa. Tomēr jāatzīst, ka Safinai ir baigais cīnītājas raksturs un viņa nevienu vien maču ir izvilkusi no 1:5 (vai līdzīga). Ja nemaldos, vienu arī šajā turnīrā.

     [+] [-]

, 2009-01-31 10:57, pirms 15 gadiem
nu bļāviens, saņemies Dinarčik! bet būs grūti.. es arī par Safinu, bet domāju, ka uzvarēs Viljamsa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-31 11:11, pirms 15 gadiem
Jau 0:6. Ar tādu servi Safina var iet mājās. Žēl. Acīmredzami pietrūkst pārliecības, ka var uzvarēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-31 11:33, pirms 15 gadiem
4:1 nekadu ceribu ... sagrave