Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Futbola leģenda Maldīni profesionālajā tenisā debitē ar sakāvi

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Futbola leģenda Maldīni profesionālajā tenisā debitē ar sakāvi
Paolo Maldīni
AFP/Scanpix

Viens no visu laiku izcilākajiem futbolistiem Paolo Maldīni šodien, 27. jūnijā, debitēja profesionālajā tenisā. Itālietis dubultspēlēs ''Aspria Tennis Cup'' ar partneri Stefano Landonio spēlē spēja uzvarēt tikai divus geimus (1:6,1:6), kas gan neliedza Maldīni izbaudīt spēli.

Kādreizējais futbola komandas ''Milan'' kapteinis dienu pēc savas 49. dzimšanas dienas ATP ''Challenger Tour'' jūnija pēdējā turnīrā ''Aspria Tennis Cup''aizvadīja savu pirmo profesionālo tenisa spēli. Pretiniekos bija 25 gadus vecais holandietis Dāvids Pels, kurš ATP dubultspēļu rangā atrodas 208. vietā, kā arī polis Tomašs Bednareks, kuram pieder deviņi ''Challanger'' dubultspēļu turnīru tituli.

Kamēr pašu pirmo izspēli uzvarēja Maldīni un Landonio pāris, pārējos punktus paņēma pretinieki, kas ieguva pirmo geimu (1:0), kam sekoja vēl četri - 5:0 (jāpiemin, ka līdz piektajam Maldīni pāris uzvarēja vismaz vienu izspēli geimā). Lai arī vienu geimu itāliešu pāris uzvarēja (40:15), neticama atspēlēšanās netika sagaidīta, un Pels un Bednareks uzvarēja pirmo setu 6:1.

Arī otrais sets iesākās ar pārliecinošu pārsvaru no pieredzējušo tenisistu puses, kas uzvarēja pirmos četrus geimus (4:0), lai arī nevar melot - pirmajos trīs bija jāiesvīst (40:40, 40:40, 40:30). Maldīni ar Landonio vienu atguva (40:30), bet arī šoreiz pēc tā vairs nekas nesekoja, un Bednareks ar Pelu varēja svinēt uzvaru - 6:1.

Maldīni jau desmit gadu vecumā pievienojās ''Milan'' futbola sistēmai un nekad to nepameta, aizvadot 24 gadus profesionāli. Viņš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem aizsargiem, esot izcīnījis sudrabu gan pasaules, gan Eiropas čempionātā, kamēr kluba rindās pacēlis prestižāko Eiropas futbola trofeju Eiropas kausu/Čempionu līgu piecas reizes. Maldīni arī pieder septiņi ''Milan'' kluba rekordi, četri Eiropas kausa/Čempionu līgas, kā arī viens FIFA Pasaules kausa (visvairāk nospēlētās minūtes).

Pirms spēles Maldīni pateica, ka teniss ir viņa aizraušanās, bet tas nekļūs par neko nopietnu: ''Es jau spēlēju futbolu ļoti ilgi.''

Neskatoties uz zaudējumu, Paolo Maldīni izbaudīja spēli ar neviltotu prieku

Klarenss Zēdorfs bija atnācis pavērot bijušo komandas biedru Maldīni, ar ko kopā izcīnījuši divas Čempionu līgas trofejas.

(no kreisās puses)Tomašs Bednareks, Klarenss Zēdorfs, Dāvids Pels, Paolo Maldīni.
Holandietis pēc spēles pateica, ka tā bija apbrīnojama un arī mazliet savāda pieredze, bet tomēr atzina: ''Viņš [Maldīni] bija labs, bet ne mūsu līmenī. Mēs esam profesionāļi.''

Izmantotie resursi:
Paolo Maldini's professional tennis debut ends...
BED/PEL 2-0 LAN/MAL | Tomasz Bednarek / David...

Maldīni pirmie punkti

     [+] [-]

, 2017-06-28 06:02, pirms 7 gadiem
Serēna, Tava iespēja parādīt Makinrojam...

     [+] [-]

, 2017-06-28 09:54, pirms 7 gadiem
normāli. kad tenisa leģenda T.Musters pēc 40 spēlēja - viņu tāpst nabagi sita