Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Hamburgā nepārspēts Davidenko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hamburgā nepārspēts Davidenko
Nikolajs Davidenko
Foto: AFP

Ar Krievijas tenisista Nikolaja Davidenko uzvaru noslēdzies Hamburgas ''ATP World Tour 500'' turnīrs. Finālā Davidenko divos setos ar 6:4, 6:2 pārliecinoši pieveica francūzi Polu Anrī Matjē. Davidenko šis ir 15. ATP vienspēļu tituls.

Hamburgā šonedēļ ar pirmo numuru bija izlikts francūzis Žils Simons, kurš paklupa jau otrajā kārtā (no pirmās viņš, pateicoties rangam, bija atbrīvots), zaudējot vācietim Danielam Brandsam. Turnīrā šonedēļ nestartēja pēdējo divu gadu čempioni Rodžers Federers un Rafaels Nadals, tāpat Vācijas tenisa fani neredzēja nevienu no ranga pirmā sešinieka.

Finālā bija ticis Davidenko, kurš turnīra izlikts ar otro numuru. Līdz finālam krievs zaudējis tikai vienu setu – ceturtdaļfinālā pret rumāni Viktoru Hanesku. Viņa pretinieks bija Matjē, kura tikšana līdz finālam uzskatāma par pārsteigumu, vakar pusfinālā viņš no zaudēta pirmā seta un breika deficīta otrajā setā spēja atspēlēties pret urugvajieti Pablo Kuevasu, kurš pirms tam vienu pēc otra bija uzveicis vairākus turnīra favorītus. Davidenko bija 6:4 pārsvars pret Matjē savstarpējos mačos, taču francūzim izdevies uzvarēt pēdējā no tiem – pērn Pekinas Olimpiādē un hard.

Abiem tenisistiem ir diezgan līdzīgs spēles stils, un tas izpaudās arī šīs dienas mačā, gan krievs, gan francūzis nelabprāt ielaidās garās izspēles un centās tās saīsināt ar agresīviem sitieniem no gala līnijas. Pirmais pie breika 3.geimā tika Matjē, kurš atstāja Davidenko uz nulles pie viņa serves, taču krievs nākamajā geimā atbildēja ar to pašu, atgūstot zaudēto, bet pāris geimus vēlāk ieguva otro breiku, ko nodrošināja izmantojot sesto breikbumbu. Seta turpinājumā geimos uzvarēja servētājs, un Davidenko uzvarēja pirmajā setā ar 6:4.

Otrā seta otrajā geimā Matjē tika pie divām breikbumbām. Pirmo Davidenko atspēlēja ar vienu saviem labākajiem sitieniem – bekhendu pa līniju, bet pēc tam sekoja spēcīga serve un krievam izdevās noturēt savu servi. Bet nākamajā geimā Matjē pamanījās no 40:15 pārsvara zaudēt savu servi. Tomēr Davidenko pēc tam kļūdījās un deva francūzim vēl divas iespējas lauzt servi, taču pēc tam spēja savākties un abas atspēlēja, pirmo ar eisu, bet otrās izspēlē Davidenko piespieda Matjē kļūdīties, 3:1 krieva labā. Mača turpinājumā krievs palielināja apgriezienus un ļāva Matjē uzvarēt tikai vienā geimā, noslēdzot maču savā labā ar 6:4, 6:2.

28 gadus vecajam Davidenko šis ir 15. karjeras tituls, bet pirmais kopš pagājušā gada jūnija, kad viņam izdevās uzvarēt Varšavā, arī uz māla seguma. Par uzvaru Hamburgā Davidenko nopelnījis 228 000 eiro un 500 ranga punktus, bet Matjē tiks pie 104 000 eiro un 300 punktiem.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-07-26 18:10, pirms 15 gadiem
jaa, pagaja laicins,kops Kola kadu turniru atkal panema.