Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Teksta tiešraide: slavenās "Indy 500" sacīkstes tiek pārceltas par trim mēnešiem

Teksta tiešraide: slavenās "Indy 500" sacīkstes tiek pārceltas par trim mēnešiem
"Indy 500" sacensības iepriekšējā gadā. Foto: EPA/Scanpix

Portāls Sportacentrs.com turpina informēt par aktualitātēm sporta pasaulē, kas saistītas ar koronavīrusa izraisīto pandēmiju. Visticamāk, jau tuvākajā laikā tiks pārcelts vēl viens "Grand Slam" tenisa turnīrs, kā arī turpinās citu sporta sacensību pārcelšana vai pat atcelšana.

Ar to arī šodienas aktualitāšu apkopojumam portālā Sportacentrs.com tiek likts punkts

23:37 Slavenais sporta klubs "Barcelona" apliecinājis savā mājaslapā, ka veiks ekonomiskus pasākumus, lai nodrošinātu kluba turpmāku darbību, un šo pasākumu vidū būs arī algu samazināšana - gan darbiniekiem, gan sportistiem. "Barcelona" basketbola komandu pārstāv latviešu uzbrucējs Rolands Šmits.

22:57 FIFA gaiteņos tiek domāts par koronavīrusa pandēmijas seku novēršanu, un "Reuters" vēsta, ka tiks piedāvāts variants visiem futbolistiem pagarināt pašreizējos līgumus līdz brīdim, kad noslēgsies sezona. Aplēses liecina, ka līdz 30. jūnijam, kad ierasti beidzas liela daļa futbolistu līgumu, Eiropas lielākās līgas savas sezonas varētu nepaspēt izspēlēt. FIFA arī plāno piedāvāt izmaiņas transfēru periodos, sniedzot plašākas iespējas gan klubiem, gan arī futbolistiem. Aktuāls būs algu izmaksas jautājums, un FIFA aicinās visas iesaistītās puses uz kompromisu.

22:38 Itālijas futbola klubā "Fiorentina" koronavīrusa saslimšanas gadījumu skaits pieaudzis līdz 12, vietējiem medijiem pastāstījis kluba prezidents.

21:48 NBA superzvaigzne Stefens Karijs šodien izveidoja „Instagram” tiešraidi, kurā sazvanījās ar Antoniju Fauči, ASV Infekciju slimību institūta direktoru, kurš ir arī viena no šobrīd publiski redzamākajām personām ASV Baltā nama koronavīrusa īpašajā darba grupā.

21:22 NBA par 20% samazinājusi līgas vadības algas, ziņo ESPN. Algu samazinājums attiecas uz apmēram simts līgas vadošajiem darbiniekiem, ieskaitot līgas komisāru Edamu Silveru. Līga nav veikusi štatu samazinājumu un citu darbinieku algu apcirpšanu, bet gan sākusi ar savu vadību.

20:54 Anglijas Premjerlīgas klubs "Brighton" paziņojis, ka trim futbolistiem bijuši Covid-19 simptomi un visiem trim veiktas pārbaudes. Tās bija pozitīvas vienam futbolistam. Viņa vārdu "Brighton" vadība, kas noturēja preses konferenci ar interneta palīdzību, nevēlējās atklāt.

20:51 Koronavīrusa dēļ pārcelts arī ASV slavenākais autosporta notikums - "Indy 500" sacīkstes, kas bija paredzētas maija izskaņā. Šīs sacensības tradicionāli piesaista milzīgu skatītāju interesi (klātienē ap 300 tūkstošiem līdzjutēju), turklāt šoreiz bija plānota arī F1 čempiona Fernando Alonso dalība. Sacensības pārceltas uz 23. augustu.

20:11 Latvijas Florbola savienības (LFS) valde pieņēmusi lēmumu par visu līmeņu Latvijas čempionāta florbolā 2019./2020. gada sezonas neturpināšanu, pamatojoties uz to, ka Latvijas Republikā izsludinātās ārkārtas situācijas apstākļos adekvāta florbola klubu funkcionēšana un spēļu norise nav iespējama. Visi turnīri tiek atcelti bez komandu ieņemto vietu noteikšanas un Latvijas čempionu titulu piešķiršanas

19:46 Horvātijas Boksa federācijas vadība apstiprinājusi, ka arī tās pārstāvji ir saslimuši ar Covid-19, un vietējo ārstu slēdziens ir tāds, ka slimība saķerta marta pirmajā pusē notikušajā OS atlases turnīrā Londonā. Horvātijas izlasē saslimis viens sportists un divi treneri. Iepriekš par trīs savas izlases dalībnieku saslimšanu ziņoja Turcija, kritizējot SOK un turnīra organizatorus par to, ka pieļāva turnīra turpināšanos brīdī, kad pandēmija bija jau sākusies.

19:40 Uz septembra sākumu pārcelts Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) ikgadējais kongress. Tas norisināsies no 25. līdz 27 septembrim Beļģijā, proti, tikai pāris mēnešus pirms laika, kad parasti sākas bobsleja un skeletona sezona.

19:26 NFL kluba „Saints” saspēles vadītājs Drjū Brīss kopā ar savu sievu Britāniju ziedojis piecus miljonus dolāru Luiziānas štatam, lai palīdzētu cīņā ar koronavīrusa pandēmiju. Brīss savā paziņojumā sociālajā tīklā „Instagram” norādījis, ka sazinājies ar vietējām organizācijām, ar kurām kopā sagatavos un izdalīs vairāk nekā 10 000 pārtikas devu ik dienu priekš visiem, kuriem šobrīd tā nepieciešama. Brīss pauda apņēmība to darīt tik ilgi, cik vien būs nepieciešams.

19:00 Ķīna paziņojusi par savu robežu slēgšanu ārzemniekiem ar vīzām un uzturēšanās atļaujām, cenšoties mazināt Covid-19 slimības izplatību. Šis aizliegums stāsies spēkā 28. martā, un tiek vēstīts, ka uzliek vēl lielākas šaubas par to, vai Ķīnas basketbola līga varēs drīzumā atsākties kā to bija paredzējusi tā vadība. Nesen jau Ķīnas basketbola sezonas atsākšanās tika pārcelta no aprīļa vidus uz maiju.

18:16 Francijas sporta ministre savas valsts medijiem pastāstījis, ka nopietni tiek apsvērta šīs sezonas "Tour de France" rīkošana bez skatītāju klātbūtnes. Šis plāns gan vēl ir darba procesā, taču tiek uzskatīts par visnotaļ reālu, jo, kā atzina sporta ministre Roksana Merečineanu, riteņbraukšanā skatītāju biļetes veido mazu ienākumu daļu, attiecīgi sekas nebūtu tik lielas kā citos sporta veidos.

18:13 Pārcelts arī Spānijas "MotoGP" posms, kas kļuvis par piekto šajā sezonā, kas nevarēs norisināties plānotajā laikā. Pēc iepriekšējo četru posmu pārcelšanas Spānijas posms bija paredzēts kā sezonas starts, taču šobrīd pārcelts uz nenoteiktu laiku.

17:34 Sieviešu Nacionālā basketbola asociācija (WNBA) paziņojusi, ka 2020. gada sezonas drafts norisināsies kā plānots, proti, 17. aprīlī. Drafta ceremonija norisināsies bez viesiem, medijiem un pašām spēlētājām, komandas par savām drafta izvēlēm informēs virtuāli, un drafta izvēles tiks paziņotas tiešraidē ESPN kanālā.

WNBA pašreizējie plāni liecina par treniņnometņu sākšanu 26. aprīlī un regulārās sezonas sākšanu maija vidū. WNBA sola turpināt monitorēt koronavīrusa pandēmiju un ņemt vērā situāciju, pēc kuras arī tiks lemts par iespējamajām izmaiņām līgas grafikā.

16:54 Starptautiskā loka šaušanas federācija ("Wold Archery") paziņojusi par visu savu plānoto turnīru maijā un jūnijā pārcelšanu uz vēlāku laiku. Līdz šim loka šaušanas sacensības bija apturētas līdz 30. aprīlim, bet tagad sacensību atsākšanās nenotiks agrāk par pirmo jūliju. Pārcelto sacensību vidū ir arī Eiropas čempionāts, kas maija izskaņā bija paredzēts Turcijā.

16:46Turcijas Boksa federācijas prezidents Ejups Gozgecs paziņojis, ka divi bokseri un izlases treneris saslimuši ar Covid-19, ar ko inficējušies olimpisko spēļu atlases turnīrā Londonā, Anglijā. Viņš asi kritizēja SOK un vietējo varas iestāžu lēmumu atlases turnīru laicīgi nepārtraukt turnīru, novērtējot šo rīcību kā neatbildīgu. Gozgecs, kurš ir arī Eiropas Boksa konfederācijas viceprezidents norādīja, ka Londonā nebija sagatavoti adekvāti drošības pasākumi: „Mūsu divu sportistu un viņu trenera saslimšana ir apliecinājums SOK katastrofālajai bezatbildībai.”

SOK preses dienests britu medijus informējis, ka izskatīs lietas apstākļus un detaļas pirms komentāru sniegšanas. Latviju olimpiskajā atlases turnīrā Londonā pārstāvēja Nikolajs Grišuņins un Amanda Millere.

16:22 Latvijas volejbolists Edvarts Buivids intervijā stāsta, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ Šveices čempionātā šosezon čempions netiks noskaidrots un medaļas netiks sadalītas. Viņa komanda regulāro čempionātu pabeidza trešajā vietā un iekļuva Šveices kausa finālā, kur arī izšķirošais mačs netiks aizvadīts.

15:40 Vācijas Bundeslīgas futbolā spēcīgākās komandas Minhenes "Bayern", Dortmundes "Borussia", "RB Leipzig" un Leverkūzenes "Bayer", kas šajā sezonā piedalījās Čempionu līgā, sniegs palīdzīgu roku citām Bundeslīgas un 2. Bundeslīgas komandām. Kopā atvēlēti 20 miljoni eiro, ar kuriem cer palīdzēt finansiālajās grūtībās nonākušajiem klubiem.

15:18 Beigusies arī VTB Vienotās līgas sezona, pēc sapulces apstiprinājis Saratovas "Avtodor" preizdents Vladimirs Rodionovs. "Lēmums tika pieņemts pirms pusstundas, sezona ir beigusies. Vakar analoģisku lēmumu pieņēma Kontinentālā hokeja līga. Domāju, kas tiešā veidā iespaidoja arī VTB lēmumu," pauda Rodionovs. Pagaidām nav zināms, vai tiks dalīti tituli. Pirmajā vietā atradās Maskavas apgabala "Khimki", kur spēlē Dairis Bertāns un Jānis Timma.

13:36 Eirolīgas basketbola kluba Stambulas "Fenerbahce" prezidents Ali Kočs izteicis prognozi, ka seši no komandas dalībniekiem varētu būt saslimuši ar koronavīrusu. Pagājušajā nedēļā tika nodotas analīzes, joprojām turpinās rezultātu gaidīšana. Kočs sacīja, ka aizdomas par saslimšanu ir sešiem cilvēkiem, bet slimnīcā atrodas tikai Cenks Renda, komandas menedžeris.

12:40 Trešdien attālinātā režīmā notika Latvijas Basketbola savienības Padomes sēde. Tā noklausījās prezidenta Raimonda Vējoņa ziņojumu par notikumiem kopš iepriekšējās Padomes sēdes 19. februārī. Padome apstiprināja valdes iesniegto budžeta projektu laika posmam līdz 2020. gada 30. septembrim un uzdeva LBS administrācijai sagatavot krīzes budžetu, ņemot vērā valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas iespējamo ietekmi uz LBS darbību un dažādu basketbola programmu īstenošanu. LBS Padome par Tiesnešu komisijas vadītāju apstiprināja Andri Vaskānu, kurš nomainīs aizņemtības dēļ atlūgumu iesniegušo Arni Ozolu.

12:31 "Rugby Europe" paziņojusi par pārtraukuma pagarināšanu. Sākotnējais datums bija 15. aprīlis, bet situācija Eiropā nav uzlabojusies, tādēļ pieņemts lēmums izsludināt beztermiņa pārtraukumu. Tas iespaido arī Latvijas izlases plānus, jo 18. aprīlī bija paredzēta izbraukuma spēle pret Čehiju, bet 2. maijā pie mūsu regbistiem viesotos Luksemburga.

11:50 Jūrmalas pilsētas dome, mēra Gata Trukšņa personā, nav izpildījusi savas saistības pret basketbola komandu “Silja” (agrāk “Jūrmala Betsafe”), kā rezultātā notiek komandas darbības pārtraukšana, vēstīts kluba paziņojumā.

11:46 ULEB Eirolīga vakar nāca klajā ar paziņojumu, ka plāno atsākt sezonu, tiklīdz tas būs iespējams, turklāt plānots aizvadīt pilnīgi visas atlikušās spēles. Sašutis bija "Barcelona" aizsargs Malkolms Dileinijs. "Ja mēnesi vai vairāk nemaz nebūsim pieskārušies basketbola bumbai, tad mums būs nepieciešams ļoti ilgs laiks, lai atgrieztos formā. It īpaši tādā formā, kas nepieciešama, lai cīnītos par play-off un titulu," pauda basketbolists.

11:15 Nacionālās hokeja līgas galvenais ārsts Vinnijs Mevaiss sacījis, ka koronavīrusa sakarā situācija Ziemeļamerikā kļūs vēl sliktāka, pirms tā uzlabosies. Tāpat viņš atzinis, ka, komandām atrodoties dažādās pilsētās, tikpat kā nebūs iespējams nodrošināt vienlīdzīgus apstākļus, kad tās varēs atsākt trenēties. Viņš nespēja prognozēt laiku, kad NHL varētu sākt domāt par atgriešanos uz ledus un spēļu aizvadīšanu. Bils Deilijs, komisāra Gerija Betmena labā roka, tikmēr pauda, ka cerība pabeigt sezonu nav pazudusi.

10:16 Nacionālās basketbola asociācijas kluba Detroitas "Pistons" uzbrucējs Kristians Vuds ir atlabis pēc saslimšanas ar koronavīrusu, pavēstījis spēlētāja aģents Adams Penseks. "Viņš jūtas labi un ir pilnībā atlabis," pauda aģents. Vuds ir viens no desmit zināmajiem gadījumiem, kad NBA spēlētājs saslimis ar koronavīrusu. Viņš slimību saķēra pēc Rudī Gobēra segšanas. "Pistons" komandā neviens cits nesaslima.

9:30 Pielāgojoties pašizolācijas apstākļiem, savu logo mainījis arī Kontinentālās hokeja līgas klubs Kazaņas "Ak Bars". Jeb paliec mājās.

9:11 Nacionālās basketbola asociācijas kluba Minesotas "Timberwolves" zvaigzne Karls Entonijs Taunss vakar emocionālā video pavēstīja, ka viņa mamma sirgst ar koronavīrusu un ka viņa atrodas mākslīgajā komā. Kļuvis zināms, ka slimība ir arī viņa tēvam, taču viņa veselības stāvoklis ir daudz labāks – viņš atlabst mājas apstākļos.

8:15 Hokeja ekipējuma ražotājs "Bauer" pievērsies mediķu apgādāšanai, sākot sejas aizsargu ražošanu. "Aizsargi, kas ļauj sportistiem atdot visu komandas labā, ir mūsu izcelsme. Taču pašlaik mēs visi spēlējam vienā komandā," paudusi Kanādas firma. Uzņēmums esot spējīgs saražot divus tūkstošus vienību dienā.

8:08 Vimbldonas "Grand Slam" tenisa turnīra rīkotāji pavēstījuši, ka lēmums sakarā ar iespējamo pārcelšanu tiks pieņemts nākamās nedēļas laikā. Sacensības paredzētas no 29. jūnija līdz 12. jūlijam. Korti ir slēgti plašākai publikai, taču tiek izpildīta minimālā programma, lai tos saglabātu nepieciešamajā kārtībā. ATP un WTA tūres ir apturētas līdz 7. jūnijam. "French Open" iepriekš pavēstīja, ka turnīrs norisināsies rudenī – no 20. septembra līdz 4. oktobrim.

Iepriekšējo dienu teksta tiešraides

12.marts17. marts22.marts
13. marts18. marts23. marts
14. marts19. marts24. marts
15. marts20. marts25. marts
16. marts21. marts

Slēpts komentārs: norins
, 2020-03-26 09:19, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Sveiki mietpilsoņi! Biksiņas visiem tīras,sūdruļla krājumi turas līmeni,kādas jaunākas griķu receptes,kas jauns ziņās?..gaidām jaunākas ziņas..skatāmies,klausāmies,jo ziņas ir visa tava pasaule,aita!
Tik uzvilcies un negants jau no paša rīta un tik skaistā un saulainā dienā, izskatās, ka tas vīruss atstājis uz tevi lielāku iespaidu, kā uz tiem tualetes papīra pircējiem kopā ņemtiem
, 2020-03-26 10:06, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Tik uzvilcies un negants jau no paša rīta un tik skaistā un saulainā dienā, izskatās, ka tas vīruss atstājis uz tevi lielāku iespaidu, kā uz tiem tualetes papīra pircējiem kopā ņemtiem
Nespēju sagaidīt jaunākas ziņas..skaistās un saulainās dienas Panorāma varētu sākties 14:00
, 2020-03-26 10:20, pirms 4 gadiem
Cik ļoti naivam jābūt, lai domātu, ka kaut kas atjaunosies līdz augustam. Manuprāt, optimistiskākais temiņš, kad vēl var kaut ko neatcelt.
, 2020-03-26 11:05, pirms 4 gadiem
var tak spēlēt pie tukšām tribīnēm galu galā...
, 2020-03-26 11:39, pirms 4 gadiem
Domāju, ka Latvijā diezgan drīz covid beigsies tā nopietni nesācies, tieši dēļ tā iemesla, ka tādu norinveidīgu idiotu šeit ir ir ļoti maz, pārējie parūpēsies arī viņu vietā. Un tieši tāpēc visādi norinidioti arī varēs turpināt domāt, ka nekas taču nebija. To arī novēlu

Itālijai un Spānijai gan tā nepaveicās, tur visi bija norini.
, 2020-03-26 12:12, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Domāju, ka Latvijā diezgan drīz covid beigsies tā nopietni nesācies, tieši dēļ tā iemesla, ka tādu norinveidīgu idiotu šeit ir ir ļoti maz, pārējie parūpēsies arī viņu vietā. Un tieši tāpēc visādi norinidioti arī varēs turpināt domāt, ka nekas taču nebija. To arī novēlu

Itālijai un Spānijai gan tā nepaveicās, tur visi bija norini.
Dīvainākais ir tas, ka šeit praktiski nekādas histērijas nav, cilvēki uztver samērā adekvāti. bet vienmēr būs kāds ņerkstiņš kas izdomās drāmu un tad pats sevi nostādīs pret visiem kā gudrāku un parāku jo redz netic panorāmai kuru es patsvismaz 10 gadus pats neesmu redzējis bet tip ticu tāpat
, 2020-03-26 12:31, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Domāju, ka Latvijā diezgan drīz covid beigsies tā nopietni nesācies, tieši dēļ tā iemesla, ka tādu norinveidīgu idiotu šeit ir ir ļoti maz, pārējie parūpēsies arī viņu vietā. Un tieši tāpēc visādi norinidioti arī varēs turpināt domāt, ka nekas taču nebija. To arī novēlu

Itālijai un Spānijai gan tā nepaveicās, tur visi bija norini.
Latvijā viss tikai sākas! Sākas nekontrolēta pandēmijas izplatība! Saveda atpakaļ inficētus pasaules klaidoņus! Un tā vietā lai turētu kontrolētā norobežojumā domāja ka šie sēdēs mājās! Smieklīgi!
, 2020-03-26 13:00, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Latvijā viss tikai sākas! Sākas nekontrolēta pandēmijas izplatība! Saveda atpakaļ inficētus pasaules klaidoņus! Un tā vietā lai turētu kontrolētā norobežojumā domāja ka šie sēdēs mājās! Smieklīgi!
Neko nezinu, kā viss izvērsīsies turpinājumā, un to zināt nav lemts itin nevienam.
Tomēr visā pārējā es piekrītu, jo tas bija stulbākais ko pasaules valstu valdības izdarīja, dodot zaļo gaismu migrācijai pēc VSO pandemijas epidēmijas izsludināšanas pasaulē. Nemeklēšu sazvērestības teoriju iespējamību, bet to var nosaukt par noziedzīgu rīcību.
, 2020-03-26 13:12, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neko nezinu, kā viss izvērsīsies turpinājumā, un to zināt nav lemts itin nevienam.
Tomēr visā pārējā es piekrītu, jo tas bija stulbākais ko pasaules valstu valdības izdarīja, dodot zaļo gaismu migrācijai pēc VSO pandemijas epidēmijas izsludināšanas pasaulē. Nemeklēšu sazvērestības teoriju iespējamību, bet to var nosaukt par noziedzīgu rīcību.
nedzen sūdu. katra valsts atbild par saviem pilsoņiem. kā? pagaidām tā, kā ir! katra atbildība atbraucot.
sazvērnierks atradies
, 2020-03-26 13:20, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: nedzen sūdu. katra valsts atbild par saviem pilsoņiem. kā? pagaidām tā, kā ir! katra atbildība atbraucot.
sazvērnierks atradies
es šos mēslus klausos un brīnos kādi dolbajobi starp mums ir Kad liekas ka trakāk nevar būt, uzrodas kādi kas pārspēj iepriekšējo rekordu
Un tagad bļauriem nav lielāka ienaidnieka par ārzemēs pabijušu latvieti. Šais dienās es pamatīgi tīru "fakbuka draugus"
, 2020-03-26 13:27, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: es šos mēslus klausos un brīnos kādi dolbajobi starp mums ir Kad liekas ka trakāk nevar būt, uzrodas kādi kas pārspēj iepriekšējo rekordu
Un tagad bļauriem nav lielāka ienaidnieka par ārzemēs pabijušu latvieti. Šais dienās es pamatīgi tīru "fakbuka draugus"
gribētu redzēt, ja kādu namgeja tuvinieku izmestu uz ielas nosprāgt un nepalīdzētu tikt uz Latviju...
pats nesen lika, ka vatņiki savus pametusi likteņa varā!
, 2020-03-26 13:27, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: nedzen sūdu. katra valsts atbild par saviem pilsoņiem. kā? pagaidām tā, kā ir! katra atbildība atbraucot.
sazvērnierks atradies
Vispār jau mēs visi esam ES pilsoņi, un savu argumentu pasaki acīs visiem tiem, kuri saslima pateicoties šai migrācijai. Latvijā tie būs +/- 95% no visiem saslimušajiem. Diemžēl, bet daudziem to izdarīt jau vairs nevarēsi.
Kāda jēga no valsts iekšējās migrācijas ierobežošanas, jo notiek aktīva pārrobežu migrācija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-03-26 13:30, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: gribētu redzēt, ja kādu namgeja tuvinieku izmestu uz ielas nosprāgt un nepalīdzētu tikt uz Latviju...
Paldies Dievam, mani tuvinieki nav tādi cirvji kā Tu un tev līdzīgie, jo viņi saprata situāciju paliekot tur kur atradās līdz epidēmijas izsludināšanai. Tobišs paliekot UK.
, 2020-03-26 13:35, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Paldies Dievam, mani tuvinieki nav tādi cirvji kā Tu un tev līdzīgie, jo viņi saprata situāciju paliekot tur kur atradās līdz epidēmijas izsludināšanai. Tobišs paliekot UK.
cilvēki palikusi ne tik UK, kam tur atļaujas dzīvot. nedomā ar vienu rievu. daudziem nav nemaz likumiski iespēja palikt kur atrodas. studenti tiek izlikti no kopmītnēm, tūristi no viesniecām, sezonas darbinieki paliek bez darba, u.t.t.
pats cirvis, kā biji, tā paliki.
, 2020-03-26 13:35, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: es šos mēslus klausos un brīnos kādi dolbajobi starp mums ir Kad liekas ka trakāk nevar būt, uzrodas kādi kas pārspēj iepriekšējo rekordu
Un tagad bļauriem nav lielāka ienaidnieka par ārzemēs pabijušu latvieti. Šais dienās es pamatīgi tīru "fakbuka draugus"
Takš tā čīkstēšana jebkurā gadījumā būtu. Valsts palīdz cilvēkiem atgriezties - "slikti, vedam atpakaļ visus inficētos". Valsts nepalīdzētu cilvēkiem atgriezties - "slikti, savējos pametam likteņa varā"
, 2020-03-26 13:37, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: gribētu redzēt, ja kādu namgeja tuvinieku izmestu uz ielas nosprāgt un nepalīdzētu tikt uz Latviju...
pats nesen lika, ka vatņiki savus pametusi likteņa varā!
šito sūdu pamatā dzen savoka laikā audzinātie, Tjomam jau ar pie kājas ka kāds uz ielas liek karoti
, 2020-03-26 13:38, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Takš tā čīkstēšana jebkurā gadījumā būtu. Valsts palīdz cilvēkiem atgriezties - "slikti, vedam atpakaļ visus inficētos". Valsts nepalīdzētu cilvēkiem atgriezties - "slikti, savējos pametam likteņa varā"
tak tagad katrs ivarelis ir izgājis krīzes situāciju menedžera ātros kursu un vemj savas "gudrības" internetā. tik daudz infektologu un tamlīdzīgu saradies, ka acis žilbst
, 2020-03-26 13:39, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: šito sūdu pamatā dzen savoka laikā audzinātie, Tjomam jau ar pie kājas ka kāds uz ielas liek karoti
zinu! pretīgi pat diskutēt. pietiek! lai dzen tālāk savu sūdu un meklē teorijas!
, 2020-03-26 13:42, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: zinu! pretīgi pat diskutēt. pietiek! lai dzen tālāk savu sūdu un meklē teorijas!
es ar vairs nešķiroju, pa lielam te miskastē vai delitēju no fakbuka visus kaucējus.
, 2020-03-26 13:43, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: cilvēki palikusi ne tik UK, kam tur atļaujas dzīvot. nedomā ar vienu rievu. daudziem nav nemaz likumiski iespēja palikt kur atrodas. studenti tiek izlikti no kopmītnēm, tūristi no viesniecām, sezonas darbinieki paliek bez darba, u.t.t.
pats cirvis, kā biji, tā paliki.
Ja pieņem kādu aizliegumu, tad seko nekavējoša rīcība un lēmumu pieņemšana, kas atvieglo aizlieguma sekas. Sen jau pasaulē visi zin, ka kaut kādu cēļoņu profilakse ir daudz mazāk darbietilpīga un lētāka, nekā cīņa ar sekām. Tikai nezin kāpēc daudzi to neievēro.
Ja nezini, tad pateikšu priekšā, ka daudzās valstīs viesnīcas ne tikai netiek izliktas, bet pat tiek izmantotas kā karantīnas un pašizolācijas vietas cilvēkiem, kuri nevar pašizolēties savās ģimenēs. Arī LV un LT bija šādi priekšlikumi šādi rīkoties.
, 2020-03-26 13:46, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: zinu! pretīgi pat diskutēt. pietiek! lai dzen tālāk savu sūdu un meklē teorijas!

Protams!
Neko citu negaidīju, jo nav neviena normāla pretargumenta, un ir tikai tukša pļūtīšana.
Vairākās valstīs politiķi šo starpvalstu migrāciju jau ir atzinuši par milzu kļūdu.
, 2020-03-26 13:47, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Latvijā viss tikai sākas! Sākas nekontrolēta pandēmijas izplatība! Saveda atpakaļ inficētus pasaules klaidoņus! Un tā vietā lai turētu kontrolētā norobežojumā domāja ka šie sēdēs mājās! Smieklīgi!
Klaidoņus ta saveda, bet esam intraverti, maksimās un rimijos cilvēki rokas dezinficē pirms iekšā iešanas, kopējais iespaids, ka rezervēti dzīvojam, baigi arī baros cilvēki apkārt neblandās, tā ka nu nebūtu iemesla baigam uzliesmojumam.
Itāļi tak tusēja kā parasti jau tad, kad sen jau viss uz pilnu klapi iet, tāpēc viņiem tik sūdīgi. Būtu mums visi norinidioti, būtu mums arī tāpat. Tur jau tas paradokss, ka tāds norins varēs turpināt bazunēt, ka nekā nav, bet nebūs jau tieši tāpēc, ka tādu kā viņš tik maz.
, 2020-03-26 13:50, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Klaidoņus ta saveda, bet esam intraverti, maksimās un rimijos cilvēki rokas dezinficē pirms iekšā iešanas, kopējais iespaids, ka rezervēti dzīvojam, baigi arī baros cilvēki apkārt neblandās, tā ka nu nebūtu iemesla baigam uzliesmojumam.
Itāļi tak tusēja kā parasti jau tad, kad sen jau viss uz pilnu klapi iet, tāpēc viņiem tik sūdīgi. Būtu mums visi norinidioti, būtu mums arī tāpat. Tur jau tas paradokss, ka tāds norins varēs turpināt bazunēt, ka nekā nav, bet nebūs jau tieši tāpēc, ka tādu kā viņš tik maz.
Esmu drošs, ka, ja valstī nebūtu nekādu ierobežojumu un rīcības, lai situācija neiziet ārpus kontroles, viņš šeit drukātu, ka "valsts noklusē epidēmijas sekas, valsts nerīkojas lietas labā, un atkal delfus lasām un panorāmu skatamies, un ka visi ir aitas"
, 2020-03-26 13:54, pirms 4 gadiem
Katrā ziņā, nākamreiz Eiropai jābūt gudrākai un kad ķīnā kaut kāda kārtējā sikspārņu xuiņa sāksies, tad vnk brutāli uzreiz atcelt lidojumus no ķīnas un miers.
nevis kā tagad, hihi, haha, tupie panikas cēlāji, tie taču 0,0001% ķīniešu, haha, tie tikai 0,0002 % ķīniešu, haha, haha, oi, vispār laikam sūdi.
, 2020-03-26 13:54, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neko nezinu, kā viss izvērsīsies turpinājumā, un to zināt nav lemts itin nevienam.
Tomēr visā pārējā es piekrītu, jo tas bija stulbākais ko pasaules valstu valdības izdarīja, dodot zaļo gaismu migrācijai pēc VSO pandemijas epidēmijas izsludināšanas pasaulē. Nemeklēšu sazvērestības teoriju iespējamību, bet to var nosaukt par noziedzīgu rīcību.
Nevaru saprast, kā šis idiots ir traumējis galvu, ja nav izgājis no istabas ārā
PVO vispār neko nevar nedz norīkot, nedz aizliegt
, 2020-03-26 14:04, pirms 4 gadiem
Bzh rakstīja: Nevaru saprast, kā šis idiots ir traumējis galvu, ja nav izgājis no istabas ārā
PVO vispār neko nevar nedz norīkot, nedz aizliegt
PVO pieņem lēmumu par pandēmijas izsludināšanu uz kuru pamata seko globālā rīcība no valstu valdībām. Tas ir tas pats, ka LV valdība izsludina ārkārtas situāciju uz kuras pamata rīkojas visas varas iestādes. Tai skaitā pašvaldības. Nav izsludināta ārkārtas situācija, un izpildvara nevar aktivizēt normatīvos aktus, kuri nosaka kā jārīkojas ārkārtas situācija.
Pietiekoši saprotami paskaidroju?
, 2020-03-26 14:07, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Katrā ziņā, nākamreiz Eiropai jābūt gudrākai un kad ķīnā kaut kāda kārtējā sikspārņu xuiņa sāksies, tad vnk brutāli uzreiz atcelt lidojumus no ķīnas un miers.
nevis kā tagad, hihi, haha, tupie panikas cēlāji, tie taču 0,0001% ķīniešu, haha, tie tikai 0,0002 % ķīniešu, haha, haha, oi, vispār laikam sūdi.
Ir jau atzīts, ka Eiropa piedzīvojot pēdējo pandēmiju pirms 100-ts gadiem, bija daudz negatavāka šādai situācijai nekā tā pati Āzija, kur pēdējās epidēmijas bija salīdzinoši nesenā pagātnē. Ir pieņemti ļoti daudzi kļūdaini lēmumi no valstu valdībām individuāli, un arī kolektīvi. Sākot ar tautiešu raušanu ārā no Ķīnas.
, 2020-03-26 14:26, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: PVO pieņem lēmumu par pandēmijas izsludināšanu uz kuru pamata seko globālā rīcība no valstu valdībām. Tas ir tas pats, ka LV valdība izsludina ārkārtas situāciju uz kuras pamata rīkojas visas varas iestādes. Tai skaitā pašvaldības. Nav izsludināta ārkārtas situācija, un izpildvara nevar aktivizēt normatīvos aktus, kuri nosaka kā jārīkojas ārkārtas situācija.
Pietiekoši saprotami paskaidroju?
Man reāli interesē, kādā formātā lokālās valdības (Latvija, Lesoto, Fidži, ASV, u.c.) vienosies par globāliem lēmumiem? Būs forums un cik ilgi šāds forums būs, kamēr visas vienosies par kaut ko kopīgu? Un ko darīt, ja Zviedrija nolemj cīnīties citādākā ceļā - noteikt viņai sankcijas vai, varbūt, okupēt?
Katrā valstī ir savi mērķi un savas idejas, kā to vislabāk darīt, nekaitējot ne ekonomikai, ne cilvēkiem. Tāpēc arī lēmumi ir tik dažādi, ka praktiski nav iespējams vienoties par vienotu "Pasaules glābšanas" scenāriju Bet kur nu namejiem ko tādu saprast.. Viņiem visi atbraucēji ir jākarantinē, lai gan labāk būtu tos nošaut
, 2020-03-26 14:29, pirms 4 gadiem
Zaipim taisnība, ka valdības pareizi rīkojās, ļaujot valdībām tuviniekiem atgriezties mājās no ''karstām valstīm'', jo kāpēc gan ar šo zarazu iespējams jāslimo vienam cilvēkam no ģimenes, pie tam pats izslimojot vieglā formā, ja atbraucējs var aplipināt visu ģimeni vidēji smagā vai smagā formā. Labi, ja ne vel vairāk cilvēkus ārpus ģimenes. Laime ir pilna, ja tā visa rezultātā kāds no ģimenes arī aiziet mūžībā. Kā likums ne pats zarazas avots. Visi laimīgi, un skaļi aplaudē valdībām.
''Melnā ironija'' zināmā mērā, bet ar skarbas realitātes pieskaņu.
, 2020-03-26 14:35, pirms 4 gadiem
Bzh rakstīja: Man reāli interesē, kādā formātā lokālās valdības (Latvija, Lesoto, Fidži, ASV, u.c.) vienosies par globāliem lēmumiem? Būs forums un cik ilgi šāds forums būs, kamēr visas vienosies par kaut ko kopīgu? Un ko darīt, ja Zviedrija nolemj cīnīties citādākā ceļā - noteikt viņai sankcijas vai, varbūt, okupēt?
Katrā valstī ir savi mērķi un savas idejas, kā to vislabāk darīt, nekaitējot ne ekonomikai, ne cilvēkiem. Tāpēc arī lēmumi ir tik dažādi, ka praktiski nav iespējams vienoties par vienotu "Pasaules glābšanas" scenāriju Bet kur nu namejiem ko tādu saprast.. Viņiem visi atbraucēji ir jākarantinē, lai gan labāk būtu tos nošaut
Pirmkārt, patiesībā viss jau sen ir izdomāts starptautisko organizāciju, un valstu sadarbību kontekstā, kad šādas tēmas bija aktualizējušas iepriekš, un atliek tikai nopūst putekļus no visiem šiem dokumentiem. Ja vien daudzi no tiem nav atdoti papīra grauzējiem, vai pazaudēti arhīvu dzīlēs.

Otrkārt, daudzas organizācijas un valstu valdības jau tagad atzīst, ka nočakarējuši īsto brīdi pareizo lēmumu pieņemšanā, jo cerēja uz kaut ko daudz pozitīvāku, un tagad pilnā apmērā cīnās ar sekām. Par laimi LV un LT tiek piesauktas pie pozitīviem piemēriem, jo esot gana savlaicīgi daudzus jautājumus atrisinājušas.
, 2020-03-26 14:44, pirms 4 gadiem
Nu, nu.. Kad tad agrāk bija nepieciešami globāli lēmumi, kam visas valstis piekrīt? Un cik ilgi šāds pasākums par kopīgu rīcības plānu izstrādāšanu vilksies?
Padalies ar informāciju, cik ātri ANO sapulcēs tiek pieņemti kaut kādi globālie lēmumi, kuriem netiek neuzliek veto un kuri ir būtiski lokālajām valdībām
, 2020-03-26 14:52, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: nedzen sūdu. katra valsts atbild par saviem pilsoņiem. kā? pagaidām tā, kā ir! katra atbildība atbraucot.
sazvērnierks atradies
afigeķ!!kaut kādi pajoļi braukā pa pasauli epidēmijas laikās,a man tagad par viņu jāatbild??kāds gadiem strādā anglijā,maksā nodokļus tur,a pie pirmiem sūdiem skrien uz LV!kāpēc?ārstējies tur,kur nodokļus maksā!!
tagad sabrauc te visādi un saved zarazu!!robe''am ju krietni ātrāk bija jābūt ciet!!vai ari visi iebraukušie stingrā karantīnā zem automātu stobriem!!!
, 2020-03-26 14:53, pirms 4 gadiem
Bzh rakstīja: Nu, nu.. Kad tad agrāk bija nepieciešami globāli lēmumi, kam visas valstis piekrīt? Un cik ilgi šāds pasākums par kopīgu rīcības plānu izstrādāšanu vilksies?
Padalies ar informāciju, cik ātri ANO sapulcēs tiek pieņemti kaut kādi globālie lēmumi, kuriem netiek neuzliek veto un kuri ir būtiski lokālajām valdībām
Kāpēc jāsapulcējas, kaut vai tam pašam ANO, ja ir noteikta profila organizācijas, kuras darbojas ar šādiem jautājumiem zem ANO, un kurām ir pilnas dokumentu paketes, kas un kā tām ir jādara.
Domā, ka PVO tikai tagad saprata, ka pasaulē ir iespējama pandēmija?
Atbildu-taču nē, bet dažādi objektīvi un subjektīvi apstākļi nedod visu tik ātri realizēt cik ātri mums to gribētos. Viens no objektīviem apstākļiem augstā birokrātija visos varas līmeņos.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.