Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Federāciju kausa balvu fonds pieaugs līdz 7,5 miljoniem dolāru

Andrejs Siliņš

Federāciju kausa balvu fonds pieaugs līdz 7,5 miljoniem dolāru
Foto: AFP / Scanpix

Federāciju kausa pirmajā un otrajā pasaules grupā dubultots balvu fonds, vēsta Starptautiskā Tenisa federācija (ITF).

Ja šogad planētas labākās 16 komandas naudas balvās sadalīja 3,7 miljonus ASV dolāru (3,2 miljonus eiro), tad nākamajā sezonā tenisistes spēkosies jau par 7,5 miljoniem ASV dolāru (6,5 miljoniem eiro).

Tuvāko gadu laikā ITF plāno apvienot abas Pasaules grupas vienā lielā, kurā būtu 16 komandas. Tāpat tiek veiktas izmaiņas arī turnīra noteikumos - sākot ar nākamo gadu, vienā komandā četru tenisistu vietā varēs būt piecas, kā arī trešajā setā uzvarētājā tiks noskaidrota taibreikā.

"Mūsu mērķis ir izveidot komandu turnīru, kas patīk faniem, sponsoriem un galu galā arī pašiem tenisistiem. Turpināsim sadarboties ar WTA Sieviešu tenisa asociāciju, lai kļūtu konkurētspējīgāki," ITF citē Federāciju kausa komitejas vadītāju Katrīnu Adamsu.

Kā vēstīts, Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Aļonu Ostapenko, Anastasiju Sevastovu, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani sastāvā aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Latvijas dāmu tenisa izlase savu pirmo maču Federāciju kausa izcīņas pasaules otrajā grupā aizvadīs nākamā gada februārī, savās mājās spēkojoties ar Slovākijas valstsvienību.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ar nākamo gadu tiks būtiski mainīts Deivisa kausa formāts, kas gada beigās tiks izcīnīts 18 izlašu starpā, veidojot tādu kā finālturnīra izspēles kārtību.

Federāciju kausa un Deivisa kausa ģenerālsponsors ir Francijas banka "BNP Paribas".

  -1 [+] [-]

, 2018-08-25 14:49, pirms 6 gadiem
Varētu būt interesants turnīrs.