Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Gulbja ceturtais mēģinājums pret Bagdati

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbja ceturtais mēģinājums pret Bagdati
Ernests Gulbis pret Markosu Bagdati
Foto: AFP

Šodien Maiami ATP "Masters Series" tenisa turnīra pirmās kārtas spēli pret kiprieti Markosu Bagdati aizvadīs latvietis Ernests Gulbis. Trijos iepriekšējos savstarpējos mačos Ernests ir zaudējis, bet šodien ap 19:00 pēc Latvijas laika beidzot lūkos pārspēt labāko Kipras tenisistu.

Pēdējais hard turnīrs pirms māla sezonas bez čempiona

Uzreiz pēc Indianvelsas ATP "Masters Series" turnīra tenisistiem jāaizvada jau nākamais ATP "Masters Series" turnīrs, kas norisinās citā ASV pilsētā Maiami. "Sony Ericcson Open" turnīra balvu fonds ir 4,5 miljoni ASV dolāru un tas ir pēdējais no ATP sērijas hard turnīriem – līdz par jūlijam tenisisti spēlēs uz māla vai zālāja. Nozīmīgos reitinga punktus Maiami centīsies iegūt teju visi elites tenisisti, iztrūkst vien jau ilgu laiku nespēlējošā, savainojumu nomocītā Nikolaja Davidenko, kurš tādējādi nespēs aizstāvēt pērn izcīnīto titulu (finālā ar 6:4, 6:2 krievs pārspēja Rafaelu Nadalu). Dalībnieku sastāvā šogad arī ir Ernests Gulbis, kurš Maiami spēlēs otro gadu pēc kārtas. Ernests uzreiz iekļuva pamatturnīra dalībnieku vidū, bet izlikto 32 vidū netika, tādējādi turnīrs viņam ir jāuzsāk ar pirmās kārtas cīņu.

Pirms māla sezonas ceram uz izmaiņām

Pērn pirms māla sezonas Ernesta Gulbja fanu vidū valdīja zināms satraukums – vai Ernestam kas izdosies uz šī seguma, tomēr sezona iznāca lieliska ar kulmināciju "French Open", kur sasniegts ceturtdaļfināls. Šogad par māla sezonu neviens vēl nedomā, bet gaida to brīdi, kad Ernestam izdosies tikt pāri ilgstošajai neveiksmju joslai, kad viena turnīra laikā vairāk par vienu uzvaru vienspēlēs neizdodas gūt. Gulbim par piemērotāko uzskatītais hard segums šogad lielas sekmes nav devis, kaut bilance 7 uzvaras un 8 zaudējumi (2009. gadā) nav tā pati sliktākā. Psiholoģiskas problēmas, trenera vājums – katrs izsaka savus minējumus, kāpēc Gulbja lidojums uz augšu ir apstājies. Pagaidām eSports.lv nav izdevies rast apstiprinājumu izskanējušām baumām, ka Gulbja un viņa trenera Karla Hainca Vetera ceļi jau šķīrušies, taču tas šķistu tikai loģisks sols.

Vai kaut kādas izmaiņas vēl paspēs notikt pirms māla sezonas? To jāparāda Maiami turnīram. Šis Gulbim būs otrais Maiami turnīrs, pērn tika gūta viena uzvara (6:3, 4:6, 6:1 pret Dominiku Hrbatiju), bet pēc tam sīvā spēlē zaudēts nākamajam čempionam Nikolajam Davidenko – 6:3, 6:7(6), 6:7(3) (šajā spēlē Gulbim palika neizmantotas vairākas mačbumbas). Šogad izloze Ernestu arī nav lutinājusi, jo pirmajā kārtā jāspēlē pret tik ļoti neērto kiprieti Markosu Bagdati, kuram kopumā zaudēts jau trīs reizes, no kurām pēdējā bija vēl pirms mēneša Delrejbīčas turnīra pirmajā kārtā – 5:7, 2:6.

Bez spožuma joprojām, bet kā favorīts pret Gulbi

Ar lieliem panākumiem joprojām nevar lepoties arī kādreizējais Top 10 spēlētājs Bagdatis. Pēc uzvaras pār Gulbi Delrejbīčā Bagdatis tur pārspēja arī Dudi Selu, bet pēc tam ceturtdaļfinālā zaudēja francūzim Žeremī Šardī. Pēc Delrejbīčas Bagdatis devās uz Kipru,kur palīdzēja savas valsts izlasei Deivisa kausa izcīņā uzveikt portugāļus, bet Indianvelsā viņš nespēlēja. ATP rangā kiprietis šobrīd atkritis uz 105. vietu. Maiami turnīrs kiprietim līdz šim nav bijis tas sekmīgākais. Pērn tajā viņš nespēlēja, bet 2007. gadā zaudēja pirmajā mačā Huanam Martinam Del Potro, bet 2006. gadā pārspēja Aleksu Bogomolovu un zaudēja Nikolajam Davidenko.

Cīņā pret Gulbi bukmeikeru skatījumā Bagdatis gan ir favorīts (iepriekšējā abu tikšanās reizē abu izredzes tika vērtētas vienādi). Šāds vērtējums gan ir loģisks, ja ņem vērā savstarpējo bilanci (visas trīs uzvaras gūtas arī pirmās kārtas spēlēs). Vai Gulbim izdosies tikt pie pirmās uzvaras pret Bagdati redzēsim jau šovakar, kad abi dosies cīņā centrālajā kortā. Viņu mačs paredzēts kā otrais pēc kārtas (vispirms tiks aizvadīts viens sieviešu vienspēļu turnīra mačs) un provizoriski sāksies ap 19:00 pēc Latvijas laika. Lai arī spēle norisinās uz centrālā korta, tomēr video formātā spēle nebūs redzama, jo pārraides no turnīra plānotas tikai no sestdienas. Mačam līdzi gan kā ierasts varēs sekot ATP mājaslapā atpworldtour.com

Expekt.com ekspertu prognozes:

Ernesta Gulbja uzvara: 2.27
Markosa Bagdata uzvara: 1.64

Izmantotie resursi:
expekt.com
atpworldtour.com

1 2 3 4 5 6 7 241 komentārs
Slēpts komentārs: zidlers
Slēpts komentārs: Garenais
Slēpts komentārs: love
Slēpts komentārs: Kapono
Slēpts komentārs: puslaiks
Slēpts komentārs: arsis
Slēpts komentārs: stapo
Slēpts komentārs: Winston
Slēpts komentārs: 232
Slēpts komentārs: Ivarinsh
Slēpts komentārs: zomers
Slēpts komentārs: sport80
Slēpts komentārs: Tu saki?
Slēpts komentārs: fearangel
Slēpts komentārs: geilords fakers
Slēpts komentārs: anjo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o
Slēpts komentārs: Daft_Monkey

  -3 [+] [-]

, 2009-03-25 14:46, pirms 15 gadiem
oho, mīnusu dievs has entered the building.
Slēpts komentārs: misterio
Slēpts komentārs: Sunny
Slēpts komentārs: parcopi.lv
Slēpts komentārs: Mandaliina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: sandiic
Slēpts komentārs: wilwood
Slēpts komentārs: Vasiil
Slēpts komentārs: Kristaps Mednis
Slēpts komentārs: paparacii1

  -1 [+] [-]

, 2009-03-25 17:27, pirms 15 gadiem
kas noveertees mani ar miinusu, tas buus nabags un krievs....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Namejs latgaļu karotājs
Slēpts komentārs: sandiic

  -3 [+] [-]

, 2009-03-25 17:46, pirms 15 gadiem
Kas te visus mīnuso? Gulbim ir steidzami kaut kas jāmaina. Tas ir skaidrs kā diena, tapēc sava daļa kritikas viņš ir pelnījis. Kaut vai par savu uzvedību kortos pēdējās spēlēs.
1 2 3 4 5 6 7 241 komentārs