Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Arī šogad Leivera kausā triumfē Eiropas komanda

Andrejs Siliņš

Arī šogad Leivera kausā triumfē Eiropas komanda
Eiropas komanda ar Leivera kausu
Foto: AP / Scanpix

Austrālija tenisa leģendas Roda Leivera vārdā nosauktajā Leivera kausā svētdien otro gadu pēc kārtas uzvaru pār Pasaules komandu svinēja Eiropas komanda ar rezultātu 13-8.

Turnīrs norisinājās Čikāgā un pēdējā dienā tika aizvadītas četras spēles. Dubultspēlē Džons Isners un Džeks Soks uzveica Rodžeru Federeru un Aleksandru Zverevu, bet vienspēlēs Federers un Zverevs atdarīja par zaudējumiem, pieveicot attiecīgi Isneru un Kevinu Andersonu.

Zvereva panākums nodrošināja Eiropas komandai uzvaru arī visā turnīrā, jo rezultāts kļuva 13-8. Līdz ar to pēdējais paredzētais mačs starp Novāku Džokoviču un Niku Kirjosu nemaz netika aizvadīts.

Austrālija tenisa leģendas Roda Leivera vārdā nosauktais Leivera kauss pirmoreiz tika rīkots pērn, kad Prāgā Eiropas komanda svinēja uzvaru ar 15-9. Leivera kauss tenisā ir ļoti līdzīgs Raidera kausam golfā. Tur Eiropas komanda sacenšas ar amerikāņiem, bet tenisā Eiropas izlasei pretī stājas pasaules komanda. Pirmajā dienā par uzvaru pienākas viens punkts, otrajā dienā divi, bet pēdējā dienā trīs. Par turnīra čempioni kļūst tā komanda, kas pirmā tiek līdz 13 punktiem.

Zīmīgi, ka jau otro gadu pēc kārtas neilgi pirms turnīra dalību atsauca argentīnietis Huans Martins del Potro, kuru otro gadu pēc kārtas aizstājis Tiafo.

Komandu sastāvi

Eiropas izlase (kapteinis Bjērns Borgs)

TenisistsValsts
Rodžers FederersŠveice
Novaks DžokovičsSerbija
Aleksandrs ZverevsVācija
Grigors DimitrovsBulgārija
Dāvids GofēnsBeļģija
Kails EdmundsLielbritānija
Žeremī ŠardīFrancija

Pasaules izlase (kapteinis Džons Makinrojs)

TenisistsValsts
Kevins AndersonsDĀR
Džons IsnersASV
Djego ŠvarcmansArgentīna
Džeks SoksASV
Niks KirjossAustrālija
Frensiss TiafoASV
Nikolass HarriČīle

Izmantotie resursi:
TENNIS.com - Live Scores, News, US Open 2018