Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Gulbim pēc Delrejbīčas 1. kārtas sasniegšanas ATP rangā četru vietu kāpums

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gulbim pēc Delrejbīčas 1. kārtas sasniegšanas ATP rangā četru vietu kāpums
Ernests Gulbis. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā ieguvis četras pozīcijas, kā rezultātā izdevies pakāpties uz 220.vietu.

Gulbis savu pēdējo turnīru aizvadīja Delrejbīčā, kur pārliecinoši pārvarēja kvalifikāciju un pirmajā kārtā spraigā cīņā ar 7:6 (5), 4:6 un 6:7 (4) zaudēja amerikānim Reilijam Opelkam. Pirms tam viņš šo sacensību kvalifikācijā izcīnīja divas uzvaras.

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea "Challenger" turnīrā pa seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim sekoja Austrālijā, kur "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras, bet pamatturnīrā viņš apstājās trešajā kārtā, piekāpjoties tobrīd ranga desmitajam numuram Gaēlam Monfisam no Francijas. Tāpat viņš šosezon piedalījās arī Punes "ATP World Tour 250" sacensībās, kurās nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

Latvijas tenisists atjaunotajā rangā pakāpies ar četrām pozīcijām un ieņem 220.vietu. Februāra sākumā viņš ATP rangā bija aizcīnījies līdz 178.vietai.

Tikmēr pārējie Latvijas tenisisti ATP rangā piedzīvojuši kritumu. Mārtiņš Podžus zaudējis septiņas vietas (ATP 425.), Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns piecas (dalīta 1502.), bet Jānis Podžus atkāpies par astoņām pozīcijām (dalīta 1529.).

Savukārt pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmo vietu ieņem serbs Novaks Džokovičs, tālāk seko spānis Rafaels Nadals, šveicietis Rodžers Federers, Dominiks Tīms no Austrijas un Daniils Medvedevs no Krievijas. Pirmā desmitnieka otro pusi sadala grieķis Stefans Cicips, Aleksandrs Zverevs no Vācijas, itālis Mateo Beretīni, francūzis Gaēls Monfiss un Dāvids Gofēns no Beļģijas.

Pagājušajā nedēļas nogalē Riodežaneiro "ATP World Tour 500" turnīra finālā Kristiāns Garins no Čīles ar 7-6 (7:3), 7-5 uzvarēja Džanluku Mageru no Itālijas. Marseļā "ATP World Tour 250" sacensībās Cicips ar 6-3, 6-4 pieveica Fēliksu Ožjē-Aljasimu, bet šādas pašas raudzes turnīrā Delribīčā Opelka ar 7-5, 6-7 (4:7), 6-2 uzvarēja japāni Jošihito Nišioku.

Dubultspēļu rangā Gulbim izdevies noturēt savu vietu (443.), bet pārējie latvieši zaudējuši pozīcijas. M.Podžus atkāpies par 12 vietām (500.), J.Podžus par sešām (705.), bet Lazdiņš par četrām (1021.). Šonedēļ sešas vietas zemāk atrodams Rocēns (dalīta 1626.), kamēr Artūrs Kuļibaba zaudējis 11 pozīcijas (dalīta 2131.).