Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Juška: "Ostapenko šobrīd ir gatava uz 90%"

Ints Megnis
Ints Megnis

Juška: "Ostapenko šobrīd ir gatava uz 90%"
Aļonas Ostapenko un Anda Juškas duets
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko pēc apslimšanas šobrīd ir gatava uz aptuveni 90%, bet Latvijas izlase Hantimansijska apņēmīgi gatavojas gaidāmajām Federāciju kausa cīņām ar Krieviju, portālam Sportacentrs.com pastāstīja sieviešu izlases kapteinis Andis Juška.

Latvijas sieviešu tenisa izlase sestdien un svētdien Hantimansijskā aizvadīs izšķirošās cīņas par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā. Pirmdien preses konferencē Rīgā tika atklāts, ka pasaules piektajai raketei Ostapenko pēc apslimšanas divas dienas bijusi paaugstināta temperatūra.

"Viesnīca laba, cik šādai pilsētai iespējams, ēšana arī mūs apmierina, laukums ir kvalitatīvi uzlikts un treniņi rit pilnā sparā," par iejušanos tālajā Sibīrijas pilsētā pastāstīja Juška. "Ārā ir auksts - vakar bija -12 grādi, šodien +2, pat nedaudz sniedziņš uzsnidzis."

Uz jautājumu vai Ostapenko šobrīd ir pilnībā vesela, Juška atbildēja, ka tenisiste "tiek ārstēta". "Šobrīd viņa ir gatava uz procentiem 90%."

Kā atklājuši Krievijas izlases pārstāvji, Hantimansijska izvēlēta, jo Krievijas metropolēs blakus esošie apstākļi varētu tenisistēm novirzīt domas no spēlēšanas. Arī Juška pauda apmierinātību ar to.

"Man ļoti patīk, ka ir šī pilsēta nevis Maskava vai Sanktpēterburga, jo apkārt nav faktori, kas varētu traucēt. Arī Krievijas izlase tieši tāpēc esot izvēlējusies spēlēšanu šeit. Mums ir tikai viesnīca un laukumi, bet pēc treniņiem nav, kur aiziet, tāpēc varam gatavoties uz visiem 200%."

Ja februārī pirms turnīra Tallinā Ostapenko un Sevastova netrenējās vienlaicīgi, šoreiz viņas to jau dara. "Nav citi varianti un tas viņām nesagādā nekādas problēmas. Mūsu otrais sastāvs trenējas no rīta, bet pirmais gaidāmo maču laikā."

Latvijas izlase Hantimansijskā centīsies pirmoreiz kopš 1993. gada iekļūt starp 16 labākajām pasaules izlasēm, kamēr Krievija mēģinās nepiedzīvot situāciju, ka pirmoreiz kopš 1997. gada jāspēlē Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Latvijas izlasei pret Krieviju palīdzēs abas līderes - pasaules piektā rakete Ostapenko un ranga 15. vietā esošā Anastasija Sevastova. Tāpat izlasē atkal ir arī Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane. Savukārt Krievijas izlasē pret Latviju spēlēs ranga 28. pozīcijā esošā Anastasija Pavļučenkova, Jekaterina Makarova, kura ir 32. pozīcijā, 43. vietu ieņemošā Jeļena Vesņina un Natālija Vihļanceva, kura atrodama 82. vietā. Tāpat Vesņina un Makarova dala otro vietu dubultspēļu rangā.

Pirmās divas vienspēles sestdien tiks izspēlētas no plkst. 12:00 pēc Latvijas laika, bet svētdienas programma sāksies plkst. 11:00. Mačus tiešraidē būs iespējams vērot "Lattelecom" televīzijas kanālā "Best4Sport".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-04-19 16:09, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: tad jau nulle šances

pat 100% gatavībā esoša Ostapenko regulāri pasēj
Beidz dzīt zosis!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-19 16:15, pirms 6 gadiem
"Kā atklājuši Krievijas izlases pārstāvji, Hantimansijska izvēlēta, jo Krievijas metropolēs blakus esošie apstākļi varētu tenisistēm novirzīt domas no spēlēšanas. Arī Juška pauda apmierinātību ar to."

Bet ko tad pirms kāda laika tas pats Juška raudāja, ka labāk būtu tuvāk Eiropai spēlēt.

P.S. Hantemansijskā dzīvokļi maksā tāpat kā Maskavā. Tā ir naftas un gāzes pilsēta.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-19 18:12, pirms 6 gadiem
Kapēc saka, ka 3 mači maksimums, ja purms 2 nedēļām vismaz puse konentētāju- vissziņu centās iegalvot, ka būs 5????

  +1 [+] [-]

, 2018-04-19 18:32, pirms 6 gadiem
World Group I and World Group II

Ties are contested in a best-of-five rubbers format and are played over a weekend. There are two singles on Saturday, and then the reverse singles and a doubles on Sunday. The tie is hosted by one of the competing nations.

Citu gadu izslēgšanas spēlēs arī līdz 3 uzvarām spēlēts.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-19 18:32, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: tad jau nulle šances

pat 100% gatavībā esoša Ostapenko regulāri pasēj
Pasēt mēdza arī Džoko, Rafa un Rodžers labākajos gados. Ostapenko ir ranga 5. nr un labako tenisu šajā sezonā rāda tieši pēdējo pusotru mēnesi. Sevastova ir ranga 15. rakete. Visas krievu tenisistes ir zemāk. Kādas tad 0 izredzes?

  +1 [+] [-]

, 2018-04-19 18:56, pirms 6 gadiem
Varbūt kaut kur onlainā var redzēt kā Ostapenko lēnām uzlādējas līdz 100%?