Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Foto: Tenisa komēdija franču gaumē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš
Teniss sestdien Melburnā beidzās pēc pusnakts. Tam par iemeslu kļuva divu Francijas tenisistu – Gaela Monfīsa un Žila Simona – izspēlētais piecu setu mačs, kurā Simons uzvarēja ar rezultātu 6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 8:6. Simonam bija labas iespējas uzvarēt trīs setos, taču Monfīss atspēlējās un piektajā setā pat bija vadībā ar breiku. Savukārt maču Simons izservēja ar otro mēģinājumu.

Monfīss ir slavens kā publikas izklaidētājs, tāpēc viņa mači reti kuru spēj atstāt vienaldzīgu, taču šodien redzētais varētu pārspēt visu iepriekš piedzīvoto. Ņemot vērā Simona spēles stilu, kas sastāv no ilgstošas bumbošanās, Monfīss bija spiests iesaistīties garās izspēlēs, abiem tenisistiem "cenšoties vienam otro nogalināt".

Otrā seta devītajā geimā abi noorganizēja 71(!) sitiena izspēli, bija arī vairākas 47 sitienu izspēles, turklāt pēdējā setā. Aptuveni 20 sitienu izspēles bija ierasta parādība, jo Simons ar lielisku servi neizceļas, bet Monfīss izcili servēt nevarēja uz noguruma fona (pieci seti arī iepriekšējā kārtā).

Abiem tenisistiem bija vairākas medpauzes dažādākajiem savainojumiem. Mačam uzņemot apgriezienus, abu tenisistu spēli arvien vairāk izskatījās pēc komēdijas, par ko skatītāji bija sajūsmā. Simonam pirms pēdējā seta aptrūkās šokolādes batoniņi, savukārt Monfīss pēdējā pusotrā stundā nekautrējās dzert Coca Cola. Šķiet, kāds labums no tā bija...

Simonam mačā 84 nepiespiestās kļūdas, bet Monfīsam par desmit vairāk. Tīri uzvarētu izspēļu bija krietni mazāk – attiecīgi 45 un 49. Spēle ilga četras stundas un 47 minūtes, pēdējais sets vien aizņēma 94 minūtes. Simonam nākamajā kārtā jāspēlē ar Endiju Mareju, kurš zināms, kā tenisists ar ļoti labu fizisko sagatavotību, bez tam trīs mačos nav zaudējis nevienu setu un būs svaigs.
Foto: Reuters/AFP/AP/Scanpix

71 sitienu garā izspēle

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-01-19 18:28, pirms 11 gadiem
fkv supporter rakstīja: molodci...horowaja igra bila....
jes. verī gūd geim. bai ze vej, vaj ār jū raiting laik zis?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-19 18:33, pirms 11 gadiem
nu tas bija briesmīgākais teniss , kas jebkad redzēts

serves ātrums vīriešiem !!!! ~ 130 km /h ????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-19 23:05, pirms 11 gadiem

Komentārs par 10. attēlu

A kas tik neparasts Cocacolas dzershanaa??

     [+] [-]

, 2014-01-12 16:08, pirms 10 gadiem
Paldies par rakstu un bildēm! Biju "palaidusi garām", riktīgi izsmējos!