Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Augstus rezultātus rādošā Dolgiļeviča būs Latvijas karognesēja Eiropas Jaunatnes olimpiādē

Ints Megnis
Ints Megnis

Augstus rezultātus rādošā Dolgiļeviča būs Latvijas karognesēja Eiropas Jaunatnes olimpiādē
Latvijas sportisti Eiropas Jaunatnes olimpiādes prezentācijas pasākumā. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas karognesēja Baku gaidāmās Eiropas Jaunatnes olimpiādes atklāšanas ceremonijā būs šosezon augstus rezultātus rādošā džudo cīkstone Una Dolgiļeviča.

Eiropas Jaunatnes olimpiāde notiek katru otro gadu un šoreiz labākos jaunos sportistus no visas Eiropas uzņems Azerbaidžānas galvaspilsēta Baku, kur pirms četriem gadiem risinājās I Eiropas Spēles. Latvija, šajā jauniešu sporta festivālā, būs pārstāvēta ar plašu komandu – 34 sportistiem, kuri piedalīsies septiņos no desmit Olimpiādes sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem.

Trešdien notika Latvijas Jaunatnes olimpiskās komandas prezentācijas pasākums, kura laikā jaunieši iepazinās viens ar otru, uzzināja praktisku informāciju, kas būs jāņem vērā Olimpiādes laikā, noklausījās semināru par dopingu un kontroles procedūrām, kā arī uzzināja Latvijas delegācijas karognesēju Olimpiādes atklāšanas ceremonijā, kas norisināsies šo svētdien - Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis valsts karogu pasniedza džudo cīkstonei Dolgiļevičai. Šādu lēmumu pieņēma visu Latvijas komandā iekļauto sporta veidu treneri, uzsverot, ka jaunā sportiste ir viena no labākajām junioru grupā ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā.

Dolgiļeviča sevi šajā gadā pierādījusi, kā vienu no labākajām cīkstonēm svara kategorijā līdz 70 kilogramiem. Jaunās sportistes panākumu grozā ir divas godalgotas vietas Eiropas kadetu kausu posmos – sudrabs un bronza, kā arī šā gada vasarā tika izcīnīts sudrabs Eiropas kadetu čempionātā.

Vrubļevskis akcentē, ka jauniešiem ir svarīgi sajust šo burvīgo gaisotni, kas valda Olimpiskajos pasākumos un viņš cer, ka tas palīdzēs jaunajiem talantiem izvēlēties pareizo ceļu turpmākajā dzīvē. "Vēlos, lai jaunie sportisti un talanti Olimpiādē Baku pierāda sevi, dara visu iespējamo pēc labākās gribas, sasniedz savus labākos rezultātus un mājās atgriežas apmierināti un iedvesmoti turpmākiem darbiem."

"Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes olimpiāde līdzinās olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota Olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī olimpisko spēļu tradīcijas,” pirms došanās ceļā atzina Latvijas Jaunatnes Olimpiskās delegācijas vadītājs Juris Titovs. “Konkurence Olimpiādē būs ļoti spēcīga, taču bez sportiskajiem startiem un katra jaunieša individuāli noliktajiem mērķiem, jaunajiem talantiem ir jāatceras, ka šī ir vienreizēja iespēja mācīties un iegūt pieredzi, kādu nekur citur nav iespējams dabūt, kā arī viņi pārstāv visu Latviju."

Eiropas Jaunatnes olimpiāde tiek balstīta uz olimpisko spēļu tradīcijām un šo pasākumu laikā, dalībnieki visciešākajā mērā var sajust Olimpisko gaisotni. Gan atklāšanas un noslēguma ceremonijas, gan pašas Olimpiādes sacensības ir saistītas ar Olimpiskās kustības principiem. Individuālajos sporta veidos Latvijas pārstāvji startēs vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, cīņā un riteņbraukšanā, taču šajā reizē Latvija nepiedalīsies nevienā no komandu sporta spēlēm. Ierasts, lielākā pārstāvniecība no Latvijas būs vieglatlētikā, kurā startēs 11 sportisti, džudo sacensībās būs pārstāvēti 8 mūsu jaunie talanti, riteņbraukšanā un cīņā sacentīsies attiecīgi seši un trīs sportisti, bet pa diviem atlētiem no Latvijas piedalīsies vingrošanas, peldēšanas un tenisa sacensībās. Latvijas jaunos Olimpiešus uz Baku pavadīs un padomus sniegs 15 treneri. Tāpat Olimpiādē no Latvijas piedalīsies arī trīs starptautiskās kategorijas tiesneši, kuri vērtēs vingrošanas un cīņas sacensības.

15. Eiropas Jaunatnes olimpiāde notiks no 21.-27. jūlijam. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 50 Eiropas valstu jauno sportistu vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 34 sportisti, kas startēs 7 sporta veidos no 10 sacensību programmā paredzētajiem. Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu. Šajās sacensībās pirmo Olimpisko pieredzi guvuši arī vairāki Latvijā tagad labi zināmi olimpieši un sportisti – vieglatlēti Jeļena Prokopčuka (1993), Staņislavs Olijars (1995), Līga Kļaviņa (1997), Inga Kožarenoka (1999), Ilze Gribule (2001), Poļina Jeļizarova (2005), Rita Obižajeva (2005), Laura Ikauniece (2009), peldētāji Margarita Kalmikova (1993) un Romans Miloslavskis (1999), riteņbraucējs Indulis Bekmanis (2005), tenisiste Aļona Ostapenko (2011).

Latvijas jaunatnes olimpiskā komanda

Sporta veidsSportistsDisciplīnaSporta skola/KlubsTreneris
VingrošanaEdvīns RodevičsdaudzcīņaRīgas Vingrošanas skolaMaksims Ņilovs
Sabīne Anna CinovskadaudzcīņaSpars/VentspilsIlmārs Seilis
VieglatlētikaArtis ČakšsšķēpmešanaJelgavas novada SKJana Hadakova
Matīss Gržibovskis400mLielvārdes novada SCLaila Nagle
Edvīns HadakovstrīssoļlēkšanaDaugavpils novada SSAndrejs Vaivads
Makars Korotkovsvesera mešanaSalaspils SS 
Dmitrijs Ļašenko400m/bLiepājas SS 
Olga IgnatjevatrīssoļlēkšanaDaugavpils novada SS
Marta Marksa100m/bSmiltenes SC 
Ieva Annija StepiņašķēpmešanaKandavas BJSS 
Kamilla Vanadziņa1500mArkādija 
Lāsma ZemīteaugstlēkšanaJēkabpils SS 
Māra Anna Zīverte400m/bJelgavas BJSS 
RiteņbraukšanaMatīss KalveršsšosejaRīgas RSRaivis Belohvoščiks
Mārtiņš MaslovsšosejaRīgas RSValērijs Lukjanovs
Toms UstupsšosejaRīgas RSMārtiņš Trautmanis
Laura BelohvoščikašosejaRīgas RS 
Marta PetkusšosejaRK Liepāja / Dobeles SS 
Kitija SiltumēnašosejaRīgas RS 
DžudoMaksims Duinovslīdz 81kgLiepājas KSSOļegs Baskins
Aleksijs Ivaščenkovirs 90kgLidoGatis Mīlenbergs
Andrejs Skomorohovslīdz 60kgVsevoloda Zeļonija SS 
Aleksandrs Špikalīdz 90kgMakkabi/Rīga 
Kristiāna Babijavirs 70kgKyodai/Mārupe 
Paula Elīza Ceralīdz 52kgKyodai/Rīga 
Una Dolgiļevičalīdz 70kgKyodai/Rīga
Anastasija Sokirjanskalīdz 52kgVsevoloda Zeļonija SS 
PeldēšanaNikita Gorbačovs50m; 100m; 200m br.st.; 200m kompl.Delfīns/RīgaSergejs Kurmeļevs
Kristaps Miķelsons100m; 200m uz mug.; 200m; 400m kompl.Valmieras BSS
TenissRuslans FiļipenkovienspēlesACB/VL Tenisa skolaDeniss Pavlovs
Amēilja ŠūpulniecevienspēlesDenisa Pavlova TS
CīņaKaspars Bondarenkolīdz 45kgLiepājas KSSJānis Indārs
Edgars Laugalislīdz 65kgLiepājas KSSGuntars Markss
Arina Haritonovalīdz 65kgKrišjāņa Kundziņa CSSJānis Rērihs

     [+] [-]

, 2019-07-17 17:21, pirms 5 gadiem
Kāpēc raksts pie tenisa sadaļas?