Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Prestižā "French Open" tenisa turnīra sākums pārcelts uz septembra beigām

Prestižā "French Open" tenisa turnīra sākums pārcelts uz septembra beigām
2017. gada "French Open" čempione Aļona Ostapenko. Foto: Reuters/Scanpix

Francijā notiekošā viena no četriem tenisa sezonas "Grand Slam" turnīriem norises laiks pārcelts no vēla pavasara uz rudeni. Turnīram bija paredzēts sākties 24. maijā un beigties 7. jūnijā, bet jaunais grafiks paredz, ka "Rolland Garros" turnīrs notiks no 20. septembra līdz 4. oktobrim.

Vimbldonas čempionātam kalendārā vieta atvēlēta no 29.jūnija līdz 12.jūlijam, bet "US Open" jānorisinās no 24.augusta līdz 13.septembrim. Šobrīd gan nav zināms, vai pārējie divi "Grand Slam" turnīri norisināsies tiem paredzētajos datumos.

"Šobrīd spēkā esošie ierobežojošie pasākumi liedz mums gatavoties turnīram, kā dēļ mēs to nevarēsim aizvadīt paredzētajos datumos. Lai rīkotos atbildīgi un pasargātu visu iesaistīto personu veselību, Francijas Tenisa federācija izvēlējusies vienīgo ceļu, kas ļautu saglabāt turnīru," teikts rīkotāju paziņojumā.

Līdz ar "French Open" atcelšanu ļoti reāls scenārijs ir tāds, ka vietu Tokijas Olimpiādē ir nodrošinājušas gan 41. vietā WTA rangā esošā Aļona Ostapenko, gan 43. pozīciju ieņemošā Anastasija Sevastova. Tokijas olimpiskajām spēlēm paredzēts kvalificēties visām tenisistēm, kas WTA rangā atrodas no 1. līdz 56. vietai. Sākotnēji tika nolemts, ka vērā tiks ņemts 8. jūnijā publicētais WTA rangs.

Pērn Francijas atklātajā čempionātā triumfēja Rafaels Nadals un Ešlija Bārtija. Jau ziņots, ka līdz 20. aprīlim apturēti visi profesionālā tenisa turnīri visā pasaulē.

Izmantotie resursi:
LETA
https://www.bbc.com/sport/tennis/51...


Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
9

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix

12 reizes par Barselonas čempionu kļuvušais Nadals atgriežas ar uzvaru

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā sācies "ATP 500" māla turnīrs. Atgriežoties apritē, spānis Rafaels Nadals pārspēja itālieti Flavio Kobolli - 6:2, 6:3.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.