Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Sevastova sāk ar panākumu Kanāriju salās

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastova sāk ar panākumu Kanāriju salās
Anastasija Sevastova
Foto: AFP

Ar uzvaru Tenerifes ITF 25 000 vienspēļu tenisa turnīru šodien iesākusi Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura divos setos ar 6:2, 6:4 pārspēja Luksemburgas sportisti Mendiju Minellu. Līdzīgos turnīros šonedēļ spēlē arī divas citas Latvijas tenisistes.

Šonedēļ trijos dažādos ITF tenisa turnīros startē visas trīs vadošās Latvijas tenisistes. Visu ITF turnīru balvu fondi ir 25 000 ASV dolāru, bet katrs no tiem atrodas pat dažādos kontinentos. Anastasija Sevastova spēlē Spānijai piederošajās Kanāriju salās (Tenerifē), Irina Kuzmina Ēģiptes galvaspilsētā Kairā, bet Līga Dekmeijere Meksikas pilsētā Irapuato.

Anastasija Sevastova šonedēļ ir viena no favorītēm Tenerifes ITF vienspēļu turnīrā. Tajā viņa ir izlikta ar 6. numuru un pirmajā kārtā šodien tikās ar Luksemburgas pārstāvi Mendiju Minellu (WTA 332.). Abām sportistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle un tajā ar 6:2, 6:4 labāka bija Sevastova. Viņas pretiniece otrajā kārtā būs Eliza Balzamo no Itālijas (WTA 333.). Ne tik labi Anastasijai klājās dubultspēlēs. Spēlējot kopā ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku, pirmās kārtas spēlē ar 7:5, 2:6, 7:10 tika zaudēts Lielbritānijas duetam Džordžijai Stūpai un Emilijai Veblijai Smitai.

Dekmeijere pēc ilgāka laika spēlēja ne vien dubultspēļu turnīrā, bet arī vienspēlēs. Kvalifikācijas turnīrā Līga prata uzvarēt mājinieci Marselu Rosalesu (6:1, 6:1), bet otrajā spēlē tomēr tika zaudēts slovākietei Dominikai Dieskovai – 6:4, 2:6, 2:6. Dubultspēļu turnīrā Dekmeijere šoreiz spēlēs pārī ar brazīlieti Mariju Fernandu Alvešu, un viņu duets ir izlikts ar 2. numuru. Pirmajā kārtā viņu pretinieces būs mājinieces Marija Patrisija Kordova un Marsela Rosalesa.

Visneveiksmīgākais no visām Latvijas sportistēm turnīrs iznāca Irinai Kuzminai. Neskatoties uz joprojām sāpošo kāju, Kuzmina bija devusies uz turnīru Kairā. Vienspēlēs Irinai bija jāspēlē kvalifikācijā, kur pirmajā spēlē tika zaudēts bulgārietei Biļjanai Pavlovai – 6:7(4), 6:1, 4:6. Šī spēle esot ilgusi teju trīs stundas un pašas sportistes vārdiem, viņa esot nospēlējusi diezgan slikti. Sliktākais gan vēl sekoja, jo dubultspēļu turnīrā Kuzmina uz starta nemaz neizgāja. Šoreiz gan ne Latvijas tenisistes dēļ, jo saslima viņas pāriniece Oksana Ļubcova no Ukrainas. "Bijām plānojušas te spēlēt un trenēties visu nedēļu, bet Oksanai temperatūra pārsniedz 39 grādus, arī man ir virs 37, turklāt vide te nav nekāda jaukā", situāciju raksturoja Kuzmina.

Izmantotie resursi:
itftennis.com