Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Sidnejas tituls Nalbandjanam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sidnejas tituls Nalbandjanam
Davids Nalbandjans
Foto: AP

Ar argentīnieša Davida Nalbandjana uzvaru šorīt noslēdzies Sidnejas ATP tenisa turnīrs. Finālā viņš ļoti interesantā mačā apspēlēja Somijas tenisistu Jarko Nieminenu – 6:3, 6:7(9), 6:2.

Vakar, apspēlējot Novaku Džokoviču, somu sportists iekļuva karjeras devītajā ATP turnīru finālā un noteikti vēlējās uzlabot savu ne visai spožo bilanci – līdz šim viņam bija izdevies uzvarēt tikai vienā reizē no astoņām. Tikmēr Nalbandjans Sidnejā sasniedza karjeras divdesmito ATP finālu un kāroja tikt pie desmitā titula. Abu sportistu ceļi līdz šim bija krustojušies desmit reizes, no kurām sešās labāks bija bijis argentīnietis. Viņš šodien arī tika uzskatīts par favorītu, bet Nalbandjana uzvaras gadījumā Argentīnas sportistiem būtu izdevies uzvarēt abus ATP turnīrus šajā nedēļā (Del Potro triumfēja Oklendā).

Spēle iesākās ar sīvu cīņu pie Nalbandjana serves, kurā Nieminens neizmantoja dažas iespējas lauzt argentīnieša servi. Kā izrādījās, tad šī arī bija vienīgā somu sportista cerība tikt pie uzvarēta geima pie pretinieka serves pirmajā setā, kamēr Nalbandjans seta sestajā geimā savu iespēju garām nepalaida – 4:2. Atlikušajā seta daļā argentīnietis droši noturēja pārsvaru, noslēdzot to ar 6:3. Otrajā setā Nalbandjanam jau pašā sākumā izdevās tikt pie breika, un šķita, ka jautājumi par spēles uzvarētāju pamazām izgaist.

Līdz pat seta desmitajam geimam viss liecināja par to, ka Nalbandjans viegli noslēgs arī otro setu savā labā, taču tad viņš zaudēja savu servi uz nulles, ļaujot somam panākt līdzsvaru – 5:5. Pēc brīža Nieminenam bija arī labas iespējas uzvarēt setu, taču nevienu no trijām setbumbām viņš neizmantoja un bija jāspēlē taibreiks. Praktiski visu taibreiku iniciatīva piederēja Somijas sportistam, viņš neizmantoja krietni daudz setbumbas gan uz savas, gan pretinieka serves, taču ar devīto setbumbu tomēr uzvarēja taibreiku ar 11:9 un panāca līdzsvaru pa setiem.

Trešo setu Nieminens sāka ar breiku, neticamā kārtā nokļūstot favorīta lomā, taču uzreiz pēc tam pazaudēja savu servi. Nalbandjans par izšķērdību sodīja – sestajā geimā viņš vēlreiz bija labāks pie Nieminena serves, panākot jau 4:2 savā labā. Vēl vienam brīnumam Somijas tenisistam spēka pietrūka, un spēle noslēdzās pēc vairāk nekā divu stundu cīniņa – 6:3, 6:7(9), 6:2.

Par uzvaru Sidnejā argentīnietis nopelnīja 250 reitinga punktu un 78 500 ASV dolāru prēmiju, bet finālu neveiksminiekam Nieminenam šoreiz 150 reitinga punktu un 42 500 ASV dolāru prēmija. "Australian Open" pirmajā kārtā Nalbandjana pretinieks būs Marks Žikels no Francijas, kamēr Nieminens spēkosies ar citu francūzi Polu Arī Matjē.

Tikmēr Sidnejas dubultspēļu turnīrā pie sava karjeras 50 titula tika dvīņubrāļi Bobs un Maiks Braieni no ASV. Finālā viņi apspēlēja dubultspēļu ranga līderus Danielu Nestoru un Nenadu Zimoņiču – 6:1, 7:6(3).

"Medibank International", Sidneja (Austrālija)

Fināls
D. Nalbandian (4) – J. Nieminen 6:3, 6:7(9), 6:2

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-01-17 13:14, pirms 15 gadiem
Tas ir fantastiski!

     [+] [-]

, 2009-01-17 13:16, pirms 15 gadiem
Ja Džoko vēl guļ, tad Dāvids ir možs kā gurķītis Gaidām kaut ko labu arī "Ķenguru Open"