Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Itālijas un Francijas sportisti Jūrmalā triumfē Eiropas čempionātā pludmales tenisā

Ints Megnis
Ints Megnis

Itālijas un Francijas sportisti Jūrmalā triumfē Eiropas čempionātā pludmales tenisā
Teo Irigarajs un Matjē Gegano
Foto: Teniss Europe

Itālijas izlases sportisti pagājušajā nedēļas nogalē prognozējami pārliecinoši spēlēja Majoru pludmalē notikušajā Eiropas čempionātā pludmales tenisā, tomēr vīru dubultspēļu sacensībās favorītus izdevās apturēt sportistiem no Francijas un Krievijas.

Vīru dubultspēlēs francūži Teo Irigarajs un Matjē Gegano pusfinālā ar 6-1, 6-4 sensacionāli uzvarēja ar pasaules ranga pirmo numuru Luku Kramarosu un Marko Garavīni no Itālijas, kuri Eiropas čempionātā triumfēja pērn. Savukārt citā pusfinālā pārsteigumu sagādāja arī krievi Ņikita Burmakins un Sergejs Kupcovs, kuri ar 7-6 (7:4), 5-7, 7-5 gandrīz trīs stundu mačā pārspēja citus itāļus Mikēli Kapeleti un Luku Karli.

Finālā Francijas pāris bija labāks ar 7-6 (7:5), 6-4, kamēr pērnā gada fināla atkārtojumā starp Itālijas duetiem Kramarosa un Garavīni uzvarēja ar 6-1, 6-1.

Dāmu dubultspēlēs titula mačā bija 2017. gada fināla atkārtojums, bet šoreiz ar pretēju rezultātu - Sofija Kimati un Flaminija Daina ar 7-5, 6-0 pieveica Frederiku Baketu un Džūliju Gaspari. Šīs reizes čempiones kontinenta meistarsacīkstēs uzvarēja arī 2016. gadā.

Arī jauktajās dubultspēlēs finālā sacentās tikai itāļi - Kapeleti un Gaspari ar 7-6 (7:5), 0-6, 11:9 supertaibreikā apspēlēja Garavīni un Dainu.

Kopā turnīrā piedalījās 122 spēlētāji no 21 valsts.

Paralēli notika arī junioru sacensības, kurā Itālijas sportisti tika pie trim zelta medaļām.

Kā vēstīts, Latvijas sportisti pieaugušo sacensībās netika tālāk par astotdaļfinālu, bet junioru sacensībās, kur bija daudz mazāka konkurence - par ceturtdaļfinālu. Spēles Majoros tika aizvadītas tajā pat stadionā, kur nākamnnedēļ notiks Eiropas U22 čempionāts pludmales volejbolā.

Izmantotie resursi:
https://www.tenniseurope.org/news/1...