Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Žguns: "Aļona izskatās daudz labāk nekā februārī"

Ints Megnis
Ints Megnis

Žguns: "Aļona izskatās daudz labāk nekā februārī"
Latvijas sieviešu tenisa izlases kapteinis Adrians Žguns. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko pašlaik izskatās daudz labāk nekā februārī, kad izlase cīnījās pret Slovākiju, otrdien preses konferencē apgalvoja Latvijas sieviešu tenisa komandas kapteinis Adrians Žguns.

Ostapenko, kura pēc Anastasijas Sevastovas izkrišanas, kļuvusi par Latvijas izlases pirmo numuru piektdien un sestdien gaidāmajā duelī ar Vāciju, šosezon tikai vienā turnīrā uzvarējusi divos mačos un pasaules rangā izkritusi no labāko trīsdesmitnieka.

"Katram spēlētājam gribas izlasei pievienoties ar pēc iespējas pozitīvākiem rezultātiem, tomēr varu teikt, ka Aļona izskatās daudz labāk nekā februārī. Daudz labāk. Protams, viņa ir nogurusi pēc lidojumiem, tomēr viņa jau ir pieradusi pie šī laukuma, redzu, ka viņa stabilāk spēlē no gala līnijas," saka Žguns.

Vācijas izlase otrdien pavēstīja, ka pret Latviju, visticamāk, nespēlēs pasaules ranga piektajā vietā esošā Angelika Kerbere, kuru noķērusi gripa. "Man tikko kā pateica, ka viņa ir uz jautājuma zīmes. Gatavošanās plānus tas nemaina, bet tas, ka arī viņu pirmais numurs, iespējams, nebūs, varētu būt mums labāk," komentēja Žguns, kurš joprojām nezina vai Diāna Marcinkēviča, vai Daniela Vismane būs Latvijas otrais numurs duelī pret Vāciju. "Visticamāk, to izlemsim ceturtdien, skatīsimies, kā meitenes jutīsies. Nedomāju, ka Kerberes nespēlēšana ietekmēs manu lēmumu, fokusēsimies uz sevi."

Pieredzējusī Marcinkēvičai pašlaik ir WTA ranga 267. pozīcijā, bet jaunā un talantīgā Danielai Vismanei ir 645. rakete. "Protams, ka Daniela un Diāna jūt atbildību, bet abas ir gatavas. Būs interesanti skatīties, kā viņas jutīsies. Diāna ir pieredzējušāka un vecāka, Danielu neviens nezina, viņa varētu būt nenovērtāka, kad iznāks laukumā. Abas ir vienāda līmeņa spēlētājas, bet savā ziņā atšķirīgas," komentē Latvijas izlases kapteinis.

"Februārī pret Slovākiju mēs bijām favorīti, es pirmo reizi biju kapteinis, bija spiediens," atceras Žguns. "Tagad spiediens uz mums ir mazāks, varēsim parādīt labāko spēli, ir nedaudz vieglāk. Februārī mums bija obligāti jāuzvar, kas radīja papildus uztraukumu, bet arī tagad vēlēsimies uzvarēt. Anastasijas prombūtne ir liels zaudējums, bet jācīnās ar tiem spēkiem, kas mums ir, un jānotic sev."

Runājot par to, ka no nākamā gada Federāciju kausā varētu būt viena pasaules grupa ar 16 komandām, Vācijas izlases kapteinis, Jens Gerlahs pauda, ka viņam daudz labāk patīk pašreizējais formāts, kamēr Žguns atbalsta jauno.

"Jāsaka, ka man patīk pašreizējais formāts ar dueļiem mājās un uzbraukumā. Spēlēsim tādā formātā, kādā mums liks, bet varu pateikt, ka mums Federāciju kauss patīk tāds, kāds tas ir," savā preses konferencē teica Gerlahs.

"Man labāk patiktu 16 komandas, jo katrai būtu iespēja uzvarēt. Man personīgi tas patiktu labāk," uz to pašu jautājumu atbildēja Žguns.

Ja Kerbere nepalīdzēs, Vācijas pirmais numurs būs ranga 17. vietā esošā Gērgesa, bet aiz viņas muguras būs 71. vietu ieņemošā Andrea Petkoviča, kā arī pirmdienas vakarā uz Rīgu atlidojusī Mona Bartela, kura ir pasaules 90. rakete. Tāpat Vācijai ir dubultspēļu speciāliste Anna Lēna Grēnefelde.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-16 13:47, pirms 5 gadiem
Nu, ja nomet kaut kilogramu, protams, uzreiz izskatās labāk!
Viņas gados vispār ir speciāli jāpiestrādā, lai slikti izskatītos ...

  +3 [+] [-]

, 2019-04-16 13:53, pirms 5 gadiem
Izskatās jau viņa neslikti,tikai tenis tāds psihs.

     [+] [-]

, 2019-04-16 13:58, pirms 5 gadiem
Pasaules 90-tā Raķete!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-16 14:14, pirms 5 gadiem
Drusku cerība ir ka Aļona izvilks turnīru. Bet vienalga mikroskopiska jo Vismane ar Marcinkēviču neko pret top100 nevar un dubultspēle laikam Marcinkēviča nepavilks. Aļonas uzvara 2 vuenspēlēs tāpat zem jautājuma. Kopā ņemot neizskatās tik bezcerīgi kā bija bet ir jācīnās uz visiem 200
Slēpts komentārs: Weber

  +4 [+] [-]

, 2019-04-16 14:52, pirms 5 gadiem
Ja reiz virsraksts par Aļonas izskatu, tad kāpēc bildē Žguns?

  +4 [+] [-]

, 2019-04-16 15:05, pirms 5 gadiem
Kāda īsti viņam ir jēga kā kapteinim?Kā tas tenisā notiek?No malas izskatās kā kaut kāds vietas aizpildītājs bez reālas funkcijas

  +1 [+] [-]

, 2019-04-16 16:02, pirms 5 gadiem
Žgunam tāds ritīgs maniaka ģīmis.

  -4 [+] [-]

, 2019-04-16 16:46, pirms 5 gadiem
Žgunam vajag ielikt Ałonai Vienu Silto
Tad arī būs rezultāts

  -3 [+] [-]

, 2019-04-16 16:48, pirms 5 gadiem
Ja Adrians Kukuvasss var ielikt VS Sevastovai
Tad Adrianam Žgunam jāieliek VS Ostapenko !!!

     [+] [-]

, 2019-04-16 22:54, pirms 5 gadiem
Pushkin2 rakstīja: Izskatās jau viņa neslikti,tikai tenis tāds psihs.
Pag, pag, kas tieši izskatās neslikti? Tu no sērijas, ka nav neglītu sieviešu vai Tu runā par spēli, kura šobrīd galīgi nav.