Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Toronto finālā Halepa apspēlē Ostapenko nākamo pretinieci Hadadu-Maiju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Toronto finālā Halepa apspēlē Ostapenko nākamo pretinieci Hadadu-Maiju
Simona Halepa. Foto: USA Today/Scanpix

Kanādas lielākajā pilsētā Toronto noslēdzies "WTA 1000" līmeņa vienspēļu turnīrs uz cietā seguma. Lielajā finālā rumāniete Simona Halepa uzvarēja brazīlieti Beatrisi Hadadu-Maiju (6:3, 2:6, 6:3), kurai otrdien Sinsinati turnīrā būs jāspēkojas ar Latvijas labāko tenisisti.

• Atgādinām, ka Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko otrajā kārtā piekāpās amerikānietei, kaut gan otrajā setā uzvarēja ar 6:0.

• Toronto finālā Rumānijas pirmā rakete un turnīra 15. numurs Simona Halepa pārspēja Brazīlijas pirmo raketi Beatrisi Hadadu-Maiju (#24) - 6:3, 2:6, 6:3. Savstarpējos mačos bilance tagad ir 3-1 par labu rumānietei.

Mača otrajā geimā Halepa sakrāja četras dubultkļūdas un nenoturēja servi (0:2), turpinājumā rezultāts kļuva 0:3, piektajā geimā ilgajās izspēlēs spēcīgo brazīlieti pievīla sitienu precizitāte (2:3), septītajā nogrieznī servējošā brazīliete pieļāva vairākas nepiespiestās kļūdas (4:3), bet pēc tam rumāniete sagaidīja oponentes neprecīzos sitienus un finišēja ar neatvairāmu raidījumu - 6:3.

→ → Otrajā setā brazīliete izcīnīja divu breiku pārsvaru (0:3), saņēma medicīnisko palīdzību raketes turamās rokas pirkstam un noturēja servi (0:4), bet turpinājumā guva uzvaru ar 2:6. Bukmeikeri par mača favorīti joprojām uzskatīja rumānieti, kura šajā turnīrā nospēlējusi par trijām stundām mazāk nekā brazīliete.

→ → → Trešā seta sākumā Halepa ar grūtībām panāca 1:0, salauza Hadadas-Maijas servi (2:0) un smagā cīņā nenoturēja savējo - 2:1. Servējot brazīlietei, rumāniete uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas - 3:1. Ilgajā turnīrā nogurusī raženā brazīliete (185 cm un 78 kg) nav apveltīta ar gargabalnieces augumu, pauzēs viņa salīdzinoši daudz ēda un dzēra. Mača pēdējos piecos geimos uzvarēja servētāja - 6:3.


• Pasaules otrais vecākais turnīrs pazīstams kā "Canadian Open", bet pēdējā laikā sponsorēšanas apsvērumu dēļ tiek saukts par "National Bank Open presented by Rogers". Kanādas turnīrs vīriešiem pirmoreiz notika 1881. gadā, bet arī sievietes tur sacenšas kopš 1882. gada. Vēl senāks tenisa turnīrs ir tikai Vimbldonas čempionāts - pirmais notika 1877. gadā.

• Toronto finālistēm pienākas naudas balvas attiecīgi 439 700 un 259 100 ASV dolāru apmērā.

• 30 gadīgā Simona Halepa 18. reizi spēlēja "WTA 1000" līmeņa finālā un izcīnīja devīto titulu, bet 26 gadus vecā libāniešu izcelsmes brazīliete līdz šim nebija tikusi pat pusfinālā.

• "WTA 1000" līmenī Hadada-Maija pirmoreiz sasniedza finālu. Kanādā tas ir Brazīlijas lielākais panākums kopš 1997. gada, kad Gustavo Kuertēns tika Monreālas finālā.

• Kā jau ziņots, Sinsinati "WTA 1000" pirmajā kārtā Aļona Ostapenko otrdien eksaminēs pasaules ranga līderi Švjonteku pieveikušo brazīlieti Hadadu-Maiju, kurai šonedēļ ļoti labi sekmējās Toronto turnīrā.

• Pirmdien gaidāmajā pasaules rangā Ostapenko būs pakāpusies no 16. uz 15. vietu, bet karjeras spožāko nedēļu aizvadījusī Hadada-Maija iekārtosies blakus Latvijas tenisistei, ieņemot 16. pozīciju.

• Kādreizējā pasaules ranga līdere Halepa pirmdien reitingā pakāpsies no 15. uz sesto pozīciju - tik augstu viņa nav bijusi kopš pērnā gada jūlija.

• Ziemeļamerikas turnīru sērijas turpinājumā būs Sinsinati "WTA 1000" un gada pēdējais "Grand Slam" jeb "US Open".

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

     [+] [-]

, 2022-08-16 17:19, pirms 2 gadiem
Ļoti seksīgā un ļoti foršā Simona Halepa uzvarēja. Viņa ir liela malacīte. Man prieks, ka viņa beidzot uzvarēja. 😀😀😀