Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Hjūstonā uzvar Hjūits

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hjūstonā uzvar Hjūits
Leitons Hjuits
Foto: AP

Hjūstonas ATP turnīrs noslēdzies ar austrālieša Leitona Hjūita uzvaru. Finālā bijusī pasaules pirmā rakete divos setos ar 6:2, 7:5 pieveica amerikāni Veinu Odesniku, pēc divu gadu pārtraukuma atkal uzvarot kādā no turnīriem.

Hjūstonā notiekošā turnīra finālā šogad negaidīti bija iekļuvuši divi neizliktie tenisisti – bijušais ATP pirmais numurs austrālietis Leitons Hjūits (88.vieta rangā) un amerikānis Veins Odesniks (100.), kuram šis vispār bija pirmais fināls karjerā. Hjūstonā šogad nebija īpaši spēcīgs spēlētāju sastāvs – galvenie favorīti bija amerikāņi – Mārdijs Fišs, Džeims Bleikss un Sems Kverijs. Pirmie divi zaudēja pirmajā kārtā, bet Kverijs traumas dēļ īsi pirms pirmās kārtas mača nolēma nestartēt. Hjūits ar Odesniku līdz šim nebija spēlējis.

Spēli pārliecinošāk iesāka Hjūits, kurš ātri ieguva divu breiku pārsvaru un izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr atrauties viņam neizdevās, jo Odesniks pavisam drīz vienu breiku atguva, un sestajā geimā viņam bija vēl divas iespējas lauzt austrālieša servi, taču nekā – 4:2 Hjūita labā. Pēc tam Odesniks nespēja noturēt savu servi, un Hjūits mirkli vēlāk izservēja pirmo setu – 6:2. Otrais sets aizritēja kā pa viļņiem. Vispirms Hjūits ieguva 3:0 pārsvaru, pēc tam nākamos piecos geimos uzvarēja Odesniks, pārņemot vadību ar 5:3, bet tad notika kārtējais pavērsiens, un Hjūits uzvarēja četros geimos pēc kārtas, nodrošinot sev uzvaru ar 6:2, 7:5.

Hjūitam šis ir 27.vienspēļu turnīru uzvarētāja tituls un pirmais kopš 2007.gada marta, kad viņš uzvarēja Lasvegasā. Austrālietim šī bija 499.uzvara vienspēlēs karjerā. No aktīvajiem tenisistiem vairāk ir tikai šveicietim Rodžeram Federeram (634) un spānim Karlosam Moijam (573). Par uzvaru Hjūstonā Hjūits iegūs 250 ranga punktus un 79 000 ASV dolāru prēmiju, bet Odesniks 150 ranga punktus un 41,5 tūkstošu prēmiju.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja favorīti – brāļi Bobs un Maiks Braieni, kuri finālā pavisam viegli ar 6:1, 6:2 pieveica citu ASV duetu – Džesiju Levīnu un Raienu Svītingu.

"US Men's Clay Court Championship"

Fināls
Leitons Hjūits – Veins Odesniks 6:2, 7:5

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +3 [+] [-]

, 2009-04-13 01:43, pirms 15 gadiem
lieliski vienmeer ir paticis ar kaadu degsmi speelee Hjuuits ! ceru, ka vinsh veel spees paraadiit uz ko ir speejiigs !

  +2 [+] [-]

, 2009-04-13 03:12, pirms 15 gadiem
Atzīstos, īsti nesaprotu, kāpēc Ernests nepiesakās turnīros, kuros ir nesliktas iespējas vinnēt gan reitinga punktus, gan prēmijas...

  +1 [+] [-]

, 2009-04-13 13:48, pirms 15 gadiem
Ja hjūits uzņems apgriezienus ,tad setu pret Rafu noteikti nozagtu.