Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ferrero pirmais tituls piecarpus gadu laikā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ferrero pirmais tituls piecarpus gadu laikā
Huans Karloss Ferrero
Foto: AFP

Spānijas tenisists Huans Karloss Ferrero izcīnījis savu pirmo ATP vienspēļu titulu kopš 2003. gada, šodien Kasablankas (Maroka) turnīra finālā divos setos ar 6:4, 7:5 pieveicot francūzi Florēnu Serru.

Turnīra finālā bija iekļuvusi bijusī ATP pirmā rakete spānis Huans Karloss Ferrero, kurš Kasablankā startēja tālajā 1999.gadā un toreiz zaudēja pusfinālā. Šoreiz spānim izdevās tikt tālāk. Ceļā uz finālu viņš visus savus pretiniekus – beļģi Kristofu Rohusu, itālieti Potito Starači, rumāni Viktoru Hanesku un turnīra pirmo raketi krievu Igoru Andrejevu pieveica divos setos.

Viņa pretinieks finālā bija francūzis Florēns Serra, kuram bija iespēja kļūt par trešo francūzi pēc kārtas, kuram izdevies uzvarēt Kasabalnkā – pērn uzvarēja Žils Simons, bet 2007.gadā Pols Anrī Matjē. Arī Serra līdz finālam nezaudēja ne setu, pie tam nevienā no mačiem viņš setā nezaudēja vairāk par četriem geimiem, pārspējot brazīlieti Tomasu Beluči, beļģi Olivjē Rohusu, krievu Teimurazu Gabašvili un spāni Albertu Montanjesu. Līdz šim Ferrero ar Serru bija ticies divreiz, un abas pārāks bijis francūzis. Viena no šīm uzvarām bija šī gada sākumā Brisbenā.

Mača sākumā abiem tenisistiem bija problēmas ar spēli pie savas serves. Pirmajam savu servi noturēt 4.geimā izdevās Ferrero – 3:1. Nākamajā geimā spānis pie Serras serves neizmantoja četras breikbumbas, par ko viņam nācās nožēlot, jo jau nākamajā geimā viņš pie savas serves palika sausā – 3:3. Bet Ferrero drīz vien atguva zaudēto, vēlreiz laužot Serras servi – 4:3. Pēc tam abi tenisisti pie savas serves nospēlēja ļoti pārliecinoši, uzvarot visās izspēlēs, un pirmajā setā ar 6:4 pārāks izrādījās Ferrero.

Otrajā setā Serra divreiz bija izvirzījies vadībā ar viena breika pārsvaru, taču abas reizes Ferrero spēja atspēlēties un panākt izlīdzinājumu 4:4. Pēc tam abi pa reizei noturēja savu servi. 11.geimā Serra atkal pieļāva vairākas muļķīgas kļūdas, un spānis ieguva vēl vienu iespēju lauzt francūža servi. Mirkli vēlāk Serra trāpīja tīklā, un Ferrero bija vadībā ar 6:5. Nākamajā geimā viņam atlika tik vien kā ar savu servi nodrošināt uzvaru, ko viņš spēja – Ferrero uzvara mačā ar 6:4, 7:5.

Bijušajam pasaules pirmajam numuram Ferrero šis ir pirmais ATP vienspēļu tituls kopš 2003.gada oktobra, kad viņš uzvarēja Madrides ''Masters Series'' turnīrā. Kopumā karjerā šis viņam ir 12. vienspēļu tituls.

Par uzvaru turnīrā Ferrero saņems 250 ATP ranga punktus un 71 700 eiro lielu prēmiju, bet Serra tiks pie 150 punktiem un 37 700 eiro.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja ar pirmo numuru izliktais poļa Lukaša Kubota un austrieša Olivera Maraha duets, kas finālā ar 7:6(4), 3:6, 10:6 pieveica zviedru Simonu Aspelinu un austrālieti Polu Henliju.

"Grand Prix Hassan II"

Fināls
Huans Karloss Ferrero – (5) Florēns Serra 6:4, 7:5

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-04-12 19:25, pirms 15 gadiem
Interesanti cik viņam jau gadu? Gulbim ir no kā ņemt piemēru!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-12 19:30, pirms 15 gadiem
Wembley rakstīja: Interesanti cik viņam jau gadu?
29

     [+] [-]

, 2009-04-12 19:40, pirms 15 gadiem
Visu cieņu JC..