Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere/Rosolska Čīlē pārvar pirmo kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere/Rosolska Čīlē pārvar pirmo kārtu
Līga Dekmeijere

Sekmīgi WTA dubultspēļu turnīru Čīlē uzsākusi Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere un viņas pāriniece no Polijas Alisja Rosolska. Divos setos viņas uzveica Argentīnas duetu Kravero/Hozami – 6:3, 7:5.

eSports.lv jau ziņoja, ka pēc diezgan ilga pārtraukuma Līga Dekmeijere bija pieteikusies WTA nozīmes turnīram. Šoreiz Līga bija devusies uz Čīli, kur Vinja Del Maras pilsētā norisinās „Cachantun Cup” turnīrs ar balvu fondu 200 000 ASV dolāru. Vienspēļu turnīrā Dekmeijere zaudēja jau pirmajā kvalifikācijas kārtā (2:6, 4:6 pret krievieti Ivanovu), bet dubultspēles uzsāka no pamatturnīra.

Lai arī WTA dubultspēļu rangā Līga ieņem salīdzinoši augsto 137. vietu, tomēr pērn dubultspēlēs Līgai nebija izdevies triumfēt pat ne mazākās nozīmes turnīrā, kas lielu optimismu neviesa. Arī šogad sekmējies nebija, jo dažos turnīros Dekmeijere tikai izspēlēja vienspēles, bet dubultspēlēs nestartēja (nevarēja atrast partneri?). Vinja Del Marā pāriniece atradās – 22 gadus vecā poliete Alisja Rosolska, kurai WTA dubultspēļu rangā 92. vieta. Izloze lēma, ka uz Čīles māla Latvijas un Polijas dueta pirmās pretinieces būs argentīnietes Horhelina Kravero un Betina Hozami (WTA dubultspēļu rangā attiecīgi 147. un 128. vieta).

Nosacīto favorīšu statusu šoreiz apliecināt izdevās – katrā no setiem Dekmeijerei un Rosolskai pa divām reizēm izdevās uzvarēt pie pretinieču serves, kamēr pašas zaudēja tikai pa reizei setā, izcīnot uzvaru ar 6:3, 7:5. Pirmā uzvara uzreiz deva 35 reitinga punktus, tomēr turnīrs vēl nebūt nav galā. Otrās kārtas (jeb ceturtdaļfināla) pretinieces Līga un Alisja uzzinās rīt – visticamāk tās būs ar 2. numuru izliktās Iveta Benesova (Čehija) un Betānija Mateka (ASV).

Izmantotie resursi:
www.wtatour.com