Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Gulbis pārspēj brazīlieti

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbis pārspēj brazīlieti
Ernests Gulbis
Foto: AP

Ar uzvaru pār brazīlieti Rikardo Mello Sanhosē (ASV) notiekošo ATP tenisa turnīru iesācis latvietis Ernests Gulbis. Uzvaru Ernestam izdevās gūt gana līdzīgā spēlē – 7:6(4), 6:4.

Mainās pretinieks, Gulbis saglabā favorīta lomu

Dodoties turnejā pa ASV tenisa turnīriem, Ernesta Gulbja pirmā pieturvieta bija Sanhosē, kur norisinās ATP Tour 250 sērijas turnīrs "SAP Open". Turnīra galvenie favorīti ir Endijs Rodiks un Huans Martins Del Potro, bet Gulbim tikai nedaudz pietrūka, lai būtu izlikto tenisistu vidū. Tikai otrdienas rītā Gulbim mainījās pirmās kārtas pretinieks – beļģa Stīva Darsisa (ATP 53.) vietu ieņēma brazīlietis Rikardo Mello (ATP 174.). Dersisam bija radušās problēmas ar pēdu, tāpēc Mello iekļuva pamatturnīrā kā veiksmīgais zaudētājs. Jau iespējamajā mačā pret Darsisu bukmeikeri krietni augstāk novērtēja Ernesta izredzes uz panākumu, bet mainoties tam, Gulbja izredzes uz vietu otrajā kārtā tikai pieauga. Prognozes tikai vajadzēja apstiprināt.

Svarīgāk - kurš uzvar beigās

Jau pašā spēles sākumā Gulbis gandrīz iekūlās nepatikšanās. Vispirms Mello uzvarēja pie savas serves, bet Ernestam neizdevās pirmās serves un 0:40. Gods kam gods - visas breikbumbas tika atspēlētas. Arī nākamais savas serves geims vēl neradīja pārliecību, ka Ernests ir iejuties spēlē (pirmajos divos geimos trīs dubultkļūdas), taču pēc tam spēle jau kļuva pārliecinošāka. Pie pretinieka serves gan neko ievērības cienīgu neizdevās sasniegt – pat ne vienu breikbumbu. Tā raitā spēlē 37 minūšu laikā abi sportisti jau tika līdz taibreikam. Taibreiku Ernests uzreiz sāka ar minibreiku, tomēr uzreiz punktu arī zaudēja. Zaudētājos taibreikā Ernests gan tā arī nenokļuva, gana labi nospēlējot pie pretinieka serves. Ar otro setbumbu taibreiks arī tika uzvarēts, izpildot septīto eisu setā – 7:4. Interesanti, ka pirmajā setā vairāk mazos punktus uzvarēja Mello – 38:37.

Pirmā seta statistika – 7:6(4)

RādītājsErnests GulbisRikardo Mello
Eisi70
Dubultkļūdas31
Precīza 1. serve63%53%
Uzvarēti punkti pie 1. serves21/2615/18
Uzvarēti punkti pie 2. serves7/1510/16
Breikpunktu realizācija0/00/3
Kopā uzvarētie punkti3738

Otru taibreiku Gulbis nevēlas

Otrā seta sākumā Gulbis savam pretiniekam breikpunktus vairs nepiedāvāja, kamēr pašam izdevās tikt pie pirmās breikbumbas (trešajā geimā). Ar realizāciju gan nesanāca kā cerēts – pretinieks labi ieservēja un geimu izglāba. Bez breikiem spēle ritēja arī visa otrā seta turpinājumā – ātrais Sanhosē kortu segums deva gana lielu priekšrocību servētājam. Atšķirībā no pirmā seta Ernests gan krietni vairāk pacīnījās pie Mello serves, īpaši astotajā geimā, kad ar labu servju uzņemšanu pat trīs reizes breiks bija vienas uzvarētas izspēles attālumā, taču brazīlietis ikreiz izķepurojās. Līdz taibreikam aizvest šo setu viņam gan nesanāca – desmitajā geimā Gulbis lieliski uzbruka ar sitieniem no labās puses pa līniju, vienīgo reizi mačā nobreikojot sāncensi, un šis breiks bija uzvaras vērtē – 7:6(4), 6:4.

Otrā seta statistika – 6:4

RādītājsErnests GulbisRikardo Mello
Eisi21
Dubultkļūdas02
Precīza 1. serve61%62%
Uzvarēti punkti pie 1. serves13/1720/28
Uzvarēti punkti pie 2. serves8/116/17
Breikpunktu realizācija1/50/0
Kopā uzvarētie punkti4033

Dubultspēlē atgriešanās ar zaudējumu

Ar šo maču Ernestam gan spēlēšana Sanhosē šajā dienās nebeidzās, jo vēlāk viņs devās kortā arī dubultspēļu turnīrā – kopā ar Igoru Kuņicinu pret ar 4. numuru izliktajiem Stefenu Hasu (Austrālija) un Rosu Hačinsu (Lielbritānija). Dubultspēļu turnīrā Gulbis nebija spēlējis teju gadu (kopš triumfa Hjūstonā ar Raineru Šutleru), bet kopā ar Kuņicinu tik sekmīgi viss nesanāca - zaudējums ar 3:6, 3:6. Ernesta galvenā prioritāte tomēr ir vienspēles.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

1 2 52 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2009-02-11 01:30, pirms 15 gadiem
Priecīga ziņa.. Mala4ok Ernest, lai tālāk veicas !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2009-02-11 01:30, pirms 15 gadiem
Gulbis saņēmās un savu paņēma!Bravo!

  -3 [+] [-]

, 2009-02-11 01:31, pirms 15 gadiem
gaidam otro kārtu
Slēpts komentārs: derups
Slēpts komentārs: yes
Slēpts komentārs: zidainis
Slēpts komentārs: Ivarinsh
Slēpts komentārs: ingars31
Slēpts komentārs: kaamis007
Slēpts komentārs: ingars31
Slēpts komentārs: Jova
Slēpts komentārs: Mixes
Slēpts komentārs: alexy
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: lacits
Slēpts komentārs: ingars31
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kārumiņš
Slēpts komentārs: ingars31
Slēpts komentārs: snoraB

 +26 [+] [-]

, 2009-02-11 01:52, pirms 15 gadiem
Prieks, ka Ernests neatstāj vienaldzīgus - paskat, cik daudz atzinības minusu formā
Slēpts komentārs: kārumiņš
Slēpts komentārs: ingars31
Slēpts komentārs: silverstar
Slēpts komentārs: Governor
Slēpts komentārs: paparaci73
Slēpts komentārs: alexy
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: gars
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: persik
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: murziks
Slēpts komentārs: anjo
1 2 52 komentāri