Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ciličs triumfē Čenajā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ciličs triumfē Čenajā
Marins Ciličs
Foto: AFP

Indijas pilsētas Čenajas ATP tenisa turnīrā šodien uzvarējis horvāts Marins Ciličs, finālā apturot mājinieku un šī turnīra lielākā pārsteiguma autoru Somdevu Devarmanu – 6:4, 7:6(3). Horvātam šis ir karjeras otrais ATP tituls.

Salīdzinot ar pērno gadu, Čenajas ATP turnīrs bija krietni blāvāks. Pērn tā finālā tikās Mihails Južnijs un Rafaels Nadals (pārgurušo spāni Južnijs uzveica ļoti pārliecinoši), bet šogad Južnijs zaudēja jau otrajā kārtā, kamēr Nadals spēlēja Dohā. Arī šī gada plānotie favorīti Nikolajs Davidenko un Staņislass Vavrinka izstājās pietiekami ātri, lai šajā turnīrā nespēlētu galvenās lomas. Tomēr mājinieku publikai patīkamu pārsteigumu sarūpēja indietis Somdevs Devarmans, kurš aizkļuva līdz finālam.

ATP rangā Devarmans ieņem tikai 202. vietu (jaunnedēļ gan būs krietni augstāk), taču šo turnīru aizvadīja ļoti labi, uzvarot arī tādas zvaigznes kā Karlosu Moiju un Ivo Karloviču. Finālā gan viņš nebija favorīts pret Marinu Ciliču, kurš turnīrā bija izlikts ar 3. numuru.

Pirmais sets abu cīņā aizritēja ļoti līdzīgi, un abiem sportistiem bija gana daudz iespējas uzvarēt pie pretinieka serves. Kā pirmais to paveica Ciličs, turklāt ļoti izdevīgā brīdi – desmitajā geimā. Tas viņam uzreiz ļāva uzvarēt setu ar 6:4. Šī panākuma iedvesmots horvāts ieguva 3:0 pārsvaru arī otrajā setā, droši virzoties pretī panākumam mačā. Viss gāja gludi līdz pat devītajam geimam, kad vajadzēja tikai uzvarēt servi, lai triumfētu turnīrā, tomēr spēle vēl nedaudz tika pagarināta. Devarmans beidzot spēja nobreikot pretinieku un panāca līdzsvaru – 5:5. Spēle nonāca līdz taibreikam, kurā krietni labāk klājās horvātam – 7:3.

Līdz ar to 20 gadus vecais Ciličs tika pie sava otrā ATP turnīra titula (pirmo izcīnīja pērn Ņūheivenā). ATP rangā viņš nopelnīja 250 punktu, kas ļaus uzlabot pašreizējo 27. pozīciju. Tāpat viņš tika arī pie 73 000 ASV dolāru prēmijas, kamēr Indijas sportists nopelnīja 37 000 ASV dolāru prēmiju un 150 reitinga punktus.

"Chennai Open", fināls

M. Cilic (3) – S. Devvarman 6:4, 7:6(3)

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 16:43, pirms 15 gadiem
Gulbja vienaudzis...

     [+] [-]

, 2009-01-11 17:16, pirms 15 gadiem
Visi favorīti aktrita... un tādēļ uzvarēja.

     [+] [-]

, 2009-01-11 18:44, pirms 15 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Visi favorīti aktrita... un tādēļ uzvarēja.
no favorītiem jau neviens netraucēja "neatkrist" un pašiem uzvarēt