Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Lileikite apspēlē Zariņu un iekļūst pamatturnīrā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lileikite apspēlē Zariņu un iekļūst pamatturnīrā
Lina Lileikite
Foto: www.liepajniekiem.lv

Tallinas ITF tenisa turnīrā šodien noslēdzās kvalifikācijas cīņas un tika noskaidrotas visas pamatturnīra dalībnieces. Divu Latvijas tenisistu cīņā Lina Lileikite ar 6:4, 6:2 pieveica Zani Zariņu, pirmo reizi karjerā sasniedzot ITF sērijas sacensību pamatturnīru.

Jau ziņojām, ka vakar Tallinas ITF turnīra kvalifikācijā startēja vairākas Latvijas jaunās tenisistes, tomēr otrajā spēļu dienā cīņas turpināja tikai divas – Lina Lileikite un Zane Zariņa. Pagājušajā nedēļā Zariņa izcīnīja savu pirmo WTA ranga punktu, bet šoreiz viņai neizdevās tikt pamatturnīrā, jo pārāka ar 6:4, 6:2 izrādījās Lina Lileikite.

17 gadus vecajai Liepājas tenisa skolas audzēknei savā pirmajā ITF pamatturnīrā pirmajā kārtā būs jācīnās pret Kerenu Šolmo no Izraēlas, kura WTA rangā ieņem salīdzinoši augsto 561. vietu. Tāpat Lileikite startēs arī dubultspēļu turnīrā – pārī ar krievieti Anastasiju Vovku. Turnīrā viņas iekļuvušas pateicoties wild card, bet pirmajā kārtā spēlēs pret mājiniecēm, dvīņumāsām Tēli un Tūli Tani.

Ja Lileikite nav minama starp turnīra favorītēm, tad šādu statusu gan var piemērot Diānai Marcinkevičai, kura jau uzreiz bija garantējusi vietu pamatturnīrā. Vienspēļu turnīrā mūsu sportiste ir izlikta ar 8. numuru un pirmo maču aizvadīs Kristinu Kazimovu no Ukrainas, bet dubultspēlēs Diānas pāriniece jau trešo turnīru pēc kārtas būs baltkrieviete Anna Orlika un šoreiz viņu duets ir turnīra galveno favorīšu lomā. Pirmajā mačā pretiniekos būs Aleksandra Artamonova (Krievija) un jau minētā Kristina Kazimova (Ukraina).

Tikmēr Irina Kuzmina turpinās startu Slovākijas pilsētas Trnavas ITF 25 000 sērijas turnīrā. Vakar mūsu tenisistei gan neizdevās pārvarēt vienspēļu kvalifikāciju, bet dubultspēlēs viņa un mājiniece Monika Kočanova uzreiz bija pamatturnīra dalībnieču vidū. Pirmajā kārtā viņas spēkosies ar Daliju Zafirovu (Bulgārija) un Zuzanu Zločkovu (Slovākija).

Izmantotie resursi:
itftennis.com

  +4 [+] [-]

, 2009-08-10 20:10, pirms 15 gadiem
Liepāja siev. tenisa meka.

  +2 [+] [-]

, 2009-08-10 20:14, pirms 15 gadiem
emigrants rakstīja: Liepāja siev. tenisa meka.
pašlaik jau nu noteikti.

  +2 [+] [-]

, 2009-08-10 21:05, pirms 15 gadiem
emigrants rakstīja: Liepāja siev. tenisa meka.
ja sitaa tiks WTA rangaa tad pa abiem rangiem kopa(ATP un WTA)bus tris liepajnieki