Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Amerikāniete Brengla iesūdz WTA par dopinga testu dēļ radītām veselības problēmām

Ints Megnis
Ints Megnis

Amerikāniete Brengla iesūdz WTA par dopinga testu dēļ radītām veselības problēmām
Medisona Brengla
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu tenisiste Medisona Brengla sūdz tiesā Sieviešu tenisa asociāciju (WTA) un Starptautisko Tenisa federāciju (ITF) par to, ka atkārtoti dopinga testi viņai radījuši veselības problēmas.

28 gadus vecā Brengla šobrīd WTA rangā ieņem 83. vietu, bet tiek uzskatīts, ka viņas ķermenis ļoti negatīvi reaģējis uz injekcijām rokā, kas veiktas dopinga pārbaužu laikā. Brengla apgalvo, ka to dēļ viņas serves rokai regulāri ir pietūkums un vājums, kas licis izstāties no turnīriem.

Līdz ar to tagad Brengla pieprasa vairāk nekā 10 miljonu dolāru (8 miljonu eiro) lielu kompensāciju.

"Amatpersonas ignorēja pierādījumus un atteicās nodrošināt alternatīvu testēšanas metodi," paudis Brenglas advokāts Pīters Ginsbergs. Tiek uzsvērts, ka sportiste varējusi nodot urīna analīzes vai, ja asinis ņemtas no pirksta gala, bet duršana vēnā sportistei radījusi gan fiziskas, gan emocionālas problēmas, jo viņa sirgstot no retas saslimšanas.

"Ceļu šo gaisā, lai piespiestu tos, kas kontrolē sporta veidu, kuru mīlu, saprast, ka spēlētāji nav preces - pret viņiem jāizturas ar cieņu," izteikusies Brengla, kura karjerā naudas balvās nopelnījusi vairāk nekā 2,1 miljonu dolāru (1,7 miljonus eiro).

Brengla karjerā spēlējusi vienā WTA finālā, bet "Grand Slam" turnīros reizi sasniegusi ceturto kārtu. Viņas karjeras rekords vienspēlēs ir 35. vieta rangā. Šogad amerikāniete ir bez uzvarām WTA pamatsacensībās, zaudējot visos sešos mačos.

Izmantotie resursi:
Madison Brengle: American to sue WTA and ITF...

     [+] [-]

, 2018-04-11 12:35, pirms 6 gadiem
Par urīnu nezinu, bet asinis no pirksta nav gluži tas pats, kas asinis no vēnas.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 13:49, pirms 6 gadiem
hypocrisy rakstīja: Par urīnu nezinu, bet asinis no pirksta nav gluži tas pats, kas asinis no vēnas.
Krievijā urīns no pirksta ir tas pats, kas urīns no vēnas. Pat no akmeņiem var dabūt kvalitatīvu, tīru urīnu, ja pareizi samaina pudelītes.