Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Gonzaless ceturto reizi triumfē mājās

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gonzaless ceturto reizi triumfē mājās
Fernando Gonzaless
Foto: AFP

Ar pārliecinošu mājinieka un galvenā favorīta Fernando Gonzalesa uzvaru aizvadītajā naktī noslēdzies ATP turnīrs Vinja Del Maras pilsētā Čīlē – "Movistar Open". Finālā viņš pārspēja argentīnieti Hosē Akasuso ar 6:1, 6:3.

Jau ierasti, ka māla turnīru sezona aizsākas Dienvidamerikā un precīzāk Čīlē, kur Vinja Del Maras pilsētā tiek aizvadīts kārtējais ATP turnīrs "Movistar Open". Arī tas bija ARP Tour 250 kategorijas, kur uzvarētājs varēja nopelnīt 250 reitinga punktus. Favorīti šajā turnīrā jau bija ierasti, it īpaši galvenais – mājinieks Fernando Gonzaless, kurš tur bija uzvarējis jau trīs reizes.

Šogad pienāca kārta ceturtajai. Pirmā kārta Gonzalesam turnīrā bija brīva, bet pārējās spēlēs viņš guva ļoti pārliecinošas uzvaras, tostarp finālā apspēlējot argentīnieti Hosē Akasuso ar 6:1, 6:3. "Paldies, Čučo (Akasuso iesauka-aut.), ka ļāva man uzvarēt! Viņš ir ļoti labs mans draugs, un, ja es nebūtu uzvarējis šodien, tad zinātu, ka tituls nonācis labās rokās", pēc spēles paziņoja Gonzaless. Tikmēr Akasuso atzina, ka finālā nav spēlējis tik labi, cik spēj, tomēr piebilstot, ka Gonzaless bija pelnījis šo titulu.

Tādējādi čīlietis jau ceturto reizi karjerā kļuva par šī turnīra uzvarētāju (iepriekš 2002., 2004. un 2008. gadā). ATP rangā viņš nopelnīja 250 punktus un 81 500 ASV dolāru prēmiju, kamēr Akasuso tika pie 150 reitinga punktiem un 43 000 ASV dolāru.

Dubultspēļu titulu šoreiz izcīnīja ar 3. numuru izliktie Pablo Kuevass (Urugvaja) un Brians Dabuls (Argentīna), kuri finālā diezgan viegli pārspēja galvenos favorītus Františeku Čermaku (Čehija) un Mihalu Mertinaku (Slovākija) – 6:3, 6:3.

Movistar Open

Vienspēļu fināls.
Fernando Gonzaless (1) – Hosē Akasuso (4) 6:1, 6:3

Dubultspēļu fināls.
Pablo Kuevass / Brians Dabuls (3) – Františeks Čermaks / Mihals Mertinaks (1) 6:3, 6:3

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com