Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Vesņina vēl nav izlēmusi vai palīdzēs Krievijai Federāciju kausā pret Latviju

Vesņina vēl nav izlēmusi vai palīdzēs Krievijai Federāciju kausā pret Latviju
Jeļena Vesņina
Foto: AFP/Scanpix

Pretēji iepriekš ziņotajam, ka zināms Krievijas izlases sastāvs šomēnes gaidāmajam Federāciju kausa otrās pasaules grupas "play-off" kārtas duelim pret Latviju, vismaz Jeļena Vesņina vēl nav izlēmusi vai palīdzēs savai izlasei, pavēstījis sportistes treneru kolektīvā esošais Dmitrijs Tursunovs.

Šīs nedēļas sākumā Krievijas sieviešu izlases kapteiņa amatā stājās Igors Andrejevs, kurš uzreiz pavēstīja, ka izlases sastāvā duelī pret Latviju būs Anastasija Pavļučenkova, Jeļena Vesņina, Jekaterina Makarova un talantīgā Natālija Vihļanceva. Tomēr tagad Tursunovs paziņojis, ka viss vēl nav tik skaidrs.

"Tālākie plāni? Šobrīd zem jautājuma ir Hantimansijska - lidojam vai nelidojam," Tursunovs izteicies pirms dueļa, kas 21. un 22. aprīlī ieplānots Sibīrijas pilsētā.

Vesņina šobrīd WTA vienspēļu rangā atrodas 42. pozīcijā, kā arī kopā ar Makarovu dala otro pozīciju dubultspēļu ieskaitē.

Vēl no krievietēm Pavļučenkova ieņem 25. vietu vienspēlēs, Makarova ir 32. pozīcijā, Vihļanceva atrodama 78. vietā. Krievijai šobrīd pasaules vienspēļu ranga piecdesmitniekā ir sešas tenisistes, bet šoreiz komandai no tām, visticamāk, nepalīdzēs Darja Kasatkina, Svetlana Kuzņecova un Marija Šarapova.

Latvijas izlases līderes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova šobrīd rangā ir 5. un 16. vietā. Ostapenko līdz šim ar Vesņinu tikusies divreiz un abos mačos zaudējusi. Sevastova ir 0-5 bilance pret Pavļučenkovu, kamēr Ostapenko viņu vienīgajā mačā uzvarējusi, tikmēr pret Makarovu Ostapenko zaudējusi vienīgajā savstarpējā spēlē, bet Sevastova visās trijās.

Andrejevs amatā nomainīja Anastasiju Miskinu, kura Krievijas izlases kapteines bija kopš 2014.gada. Viņas vadībā labākais rezultāts bija fināla sasniegšana 2015. gadā.

Februārī Krievijas izlase, spēlējot bez vairākām līderēm, Federāciju kausa otrās pasaules grupas cīņā ar 1-4 piekāpās Slovākijai, tāpēc tagad 21. un 22. aprīlī uzņems Latviju "play-off" kārtā par vietas saglabāšanu pasaules grupā. Četrkārtējā turnīra čempione Krievija tik zemā līmenī spēlēs pirmoreiz kopš 1997. gada, kad otrās pasaules grupas "play-off" kārtā uzvarēja Dienvidkoreju.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/tennis/n...


Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
7

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.