Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Čiličs triumfē Zagrebā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Čiličs triumfē Zagrebā
Marins Čiličs
Foto: AP

Ar mājinieka Marina Čiliča uzvaru šodien noslēdzies Zagrebas ATP tenisa turnīrs, kurā šonedēļ spēlēja arī Ernests Gulbis. Finālā Gulbja vienaudzis ar 6:3, 6:4 pārspēja savu tautieti Mario Ančiču, izcīnot savu trešo ATP titulu.

Ja Johannesburgas ATP turnīrā spēlēja divi Francijas tenisisti, tad Zagrebā par titulu šodien cīņā devās divi mājinieki – Hovātijas sportisti Marins Čiličs un Mario Ančičs. Abi līdz finālam bija tikuši diezgan atšķirīgu ceļu – ar 2. numuru izliktais Čiličs visus mačus bija uzvarējis divos setos, kamēr Ančičam divkārt bija jāspēlē arī smagas trīs setu cīņas, no kurām viena pat vakar. Atgādināsim, ka čehu Janu Hernihu Ančičs vakar pārspēja tikai pēc vairāk nekā trīs stundu cīniņa, atspēlējot trīs mačbumbas.

Arī tas varēja būt arguments, kāpēc Čiličs šodien bija diezgan izteikts favorīts. Savstarpējās spēles abi titula pretendenti gan nebija aizvadījuši, bet šodien Čiličs centās tikt pie karjeras trešā ATP titula, kamēr Ančičs varēja izcīnīt jau ceturto.

Spēle aizsākās ar ļoti ilgu pirmo geimu. Pie Čiliča serves Ančičam bija septiņas (!!!) breikbumbas, taču visas palika neizmantotas. 11 minūtes garais geims, šķiet, krietni vairāk nogurdināja Ančiču, kuram seta turpinājumā pārāk neveicās. Viņa četrus gadus jaunākais sāncensis darbojās prasmīgāk un panāca pat 5:1 vadību, taču nespēja uzvarēt geimu pie savas serves, nedaudz pagarinot setu. Ar nākamo iespēju Čiličs gan nekļūdījās, noslēdzot setu ar 6:3. Otrā seta sākumā Čiličs turpināja iesākto, panākot 2:0 vadību, taču Ančičs uzreiz atspēlējās. Izglābt maču gan nebija viņa spēkos, jo seta vidū vēlreiz tika zaudēts pie savas serves, un to Čiličs vairs nepiedeva – 6:3, 6:4.

20 gadus vecajam horvātam šis bija karjeras trešais ATP tituls – pērn viņš triumfēja Ņūheivenā, bet šī gada sākumā bija labākais arī Čenajā. ATP rangā Čiličs tagad visticamāk jau ielauzīsies pirmajā divdesmitniekā, jo savu kontu papildinās ar 250 reitinga punktiem. Tāpat horvāta kontā arī 71 700 ASV dolāru prēmija. Tikmēr Ančičam 150 reitinga punkti un 37 700 ASV dolāru.

Dubultspēļu turnīrā par čempioniem kļuva turnīra galvenie favorīti – čehs Martins Damms un zviedrs Roberts Lindšedts. Vienīgā triju setu spēle viņiem iznāca pirmajā kārtā, bet finālā viņi ar 6:4, 6:3 pārspēja ar 4. numuru izlikto Kristofera Kasa (Vācija) un Rožē Vasena (Nīderlande) duetu.

PBZ Zagreb Indoors

Vienspēļu fināls.
Marins Čiličs (2) – Mario Ančičs (7) 6:3, 6:4

Dubultspēļu fināls.
Martins Damms / Roberts Lindšedts (1) – Kristofers Kass / Rožē Vasens (4) 6:4, 6:3

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-02-08 20:14, pirms 15 gadiem
ka tik Gulbim nav 20 gadu un 0 ATP titulu? Gaidam...