Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Rīgas pilsēta kārtējo reizi droši uzvar Latvijas Jaunatnes olimpiādē

Rīgas pilsēta kārtējo reizi droši uzvar Latvijas Jaunatnes olimpiādē
Karoga pacelšana Latvijas Jaunatnes olimpiādē. Foto: Ivars Veliņš

Par Jelgavā notikušās astotās Latvijas Jaunatnes olimpiādes uzvarētājiem nedēļas nogalē bez pārsteigumiem kļuva Rīgas jaunie sportisti. Komplekso sporta veidu sacensības pulcēja 2800 atlētus no 77 Latvijas novadiem un pilsētām. Medaļu kopvērtējumā Rīgas pilsētas jaunie sportisti tika pie 195 godalgām (77 zelta, 60 sudraba un 58 bronzas).

Trīs dienas, no 5. līdz 7. jūlijam, Latvijas labākie jaunie sportisti VIII Latvijas Jaunatnes olimpiādē cīnījās par 244 medaļu komplektiem 29 olimpiskajos sporta veidos – riteņbraukšanā, triatlonā, badmintonā, 3x3 basketbolā, galda tenisā, boksā, futbolā, vieglatlētikā, vingrošanā, regbijā, jātnieku sportā, handbolā, džudo, svarcelšanā, šaušanā, taekvondo, loka šaušanā, smaiļošanā un kanoe, airēšanā, airēšanas slalomā, burāšanā, cīņā, paukošanā, peldēšanā, tenisā, volejbolā, karatē un golfā, kā arī 2 neolimpiskajos sporta veidos – skvošā un orientēšanās sportā.

Medaļu kopvērtējumā pārliecinošas līdera pozīcijas saglabāja Rīga, otrajā vietā ierindojās Daugavpils komanda (23 zelta, 28 sudraba un 29 bronzas medaļas), bet trešo vietu ieņēma Olimpiādes saimnieces Jelgavas pilsētas jaunie sportisti - 16 zelta, 19 sudraba un 23 bronzas medaļas. Ceturtā vieta kopvērtējumā ar 43 izcīnītām medaļām ir Liepājai, piektā – Jūrmalai (41 medaļa), bet sestā – Valmieras pilsētai (14 medaļas).

Olimpiādes noslēguma ceremonijā Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis atzina, ka sacensības tika organizētas augstākajā līmenī un pateicās Olimpiādes organizatoriem un atbalstītājiem. "Jaunajiem sportistiem novēlu sekmīgus startus sacensībās arī turpmāk, kā arī veiksmīgi iekļauties pieaugušo komandās. Paldies treneriem un ģimenēm par atbalstu sportistiem."

Savukārt Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, noslēdzot Olimpiādi, sacīja: "Apsveicu visus ar veiksmīgi aizvadītu Latvijas Jaunatnes olimpiādi, Uzvaras ir izcīnītas, nācies piedzīvot arī zaudējumus, bet ceru, ka šie sporta svētki jums visiem ir bijuši emocijām bagāti un patīkami. Jaunajiem sportistiem novēlu, lai jūsu sportiskie panākumi nekad nebeidzas un lai ar jums var lepoties ne tikai jūsu novadi, bet arī visa Latvija."

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Latvijas Jaunatnes olimpiāde līdzinās lielajām olimpiskajām spēlēm. Tā tiek balstīta uz olimpisko spēļu tradīcijām un šo pasākumu laikā, dalībnieki visciešākajā mērā var sajust Olimpisko gaisotni. Gan atklāšanas un noslēguma ceremonijas, gan pašas Olimpiādes sacensības ir saistītas ar Olimpiskās kustības principiem.

VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādes sacensības tika organizētas desmit vietās. Jelgavā norisinājās airēšana, badmintons, peldēšana, bokss, futbols, handbols, teniss, galda teniss, skvošs, cīņa, džudo, karatē, taekvondo, loka šaušana, BMX riteņbraukšana, regbijs, vieglatlētika, mākslas vingrošana, 3x3 basketbols, orientēšanās, volejbols un pludmales volejbols. Ozolnieku novadā notika sacensības triatlonā un jātnieku sportā. Savukārt Dobelē svarcelšana, ložu šaušana, MTB un šosejas riteņbraukšana. Sacensības burāšanā notika Engures novadā, smaiļošanā un kanoe airēšanā – Brocēnos. Tukuma novadā norisinājās sacensības golfā, bet Valmieras novadā – airēšanas slalomā. Sacensības šaušanā – Bauskas novadā, vesera mešanā - Salaspilī, bet paukošana un sporta vingrošanā – Rīgā.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas ar mērķi noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus un sportiskākās pašvaldības 29 vasaras Olimpisko spēļu sporta veidos, kā arī skvošā un orientēšanās sportā. Vienlaikus sportisti vairākos sporta veidos sacentās par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas šā gada vasarā notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Ar VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādes “Jelgava 2019” sacensību rezultātiem ir iespējams iepazīties Olimpiādes mājaslapā internetā: jelgava2019.olimpiade.lv

2017.gadā Latvijas Jaunatnes Olimpiāde notika Cēsīs, 2015.gadā Olimpiādes dalībniekus uzņēma Valmiera un Cēsis, 2013.gadā Olimpiāde norisinājās Ventspilī, 2011.gadā – Jūrmalā, bet Valmiera Olimpiādes dalībniekus uzņēma 2009.gadā. Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde notiek reizi divos gados.


Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
3

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.